РЕКЛАМА

Кол център и мобилни екипи помагат на възрастни и самотни пловдивчани

50 000 лв. е стойността на пилотния за страната социален проект, който стартира в пловдивския район „Централен“. Той е насочен към самотните възрастни и трудноподвижни пловдивчани.  

Потребителите, които са кандидатствали в програмата,  ще имат непрекъсната връзка с денонощния кол център, който ще поддържа връзка с тях поне два пъти седмично, следейки тяхното състояние. Номерът е  0700 147 44.

Обособени са три мобилни екипа за връзка със самотните хора, на които ще бъдат закупувани лекарства,  предлагана медицинска помощ, диагностициране, посещение при личния лекар или лечение в здравно заведение. 

Допълнително  в рамките на иновативния проект на самотните хора ще бъде предложена сигурност и администриране на индивидуална електронна страница. 32-ма са досега възрастните самотни хора, потърсили  социалната услуга, осигурена по проекта, чийто срок е до края на настоящата година. 

Заместник-кметът Георги Титюков  обаче изрази увереност, че услугата ще бъде разширена през следващата година, като нейният обхват ще бъде разширен и в други райони на Пловдив. 

Проектът се реализира съвместно с БЧК, Общината и УМБАЛ „Св.Георги“, като институциите предоставят  новата социална услуга за хората, според техните лични нужди. 
Още от категорията

Празнично шествие и отличия за 24 май в Пловдив

В Пловдив  празничното отбелязване на  деня на българската просвета и култура и на славянската писменост започна в  актовата зала на Хуманитарната гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“, наследница на епархийското училище,  в което през 1851г. за първи път в България  по инициатива на Найден Геров  се отбелязва празника на Кирил и Методий.  На..

обновено на 24.05.18 в 13:35

Бус се обърна край с. Труд

Автомобилна катастрофа затрудни движението от Труд към Пловдив. На изхода на селото до бензиностанцията към 6,45 ч. се е обърнал странично бус „Форд“.  Водачката на превозното средство е била изкарана от притекли се на помощ граждани. Тя е била превозена с линейка до болницата без опасност за живота. Няма данни за причината за катастрофата, която..

обновено на 24.05.18 в 13:35

Кметът Попов оглави шествието в Пазарджик

Хиляди жители на Пазарджик аплодираха празничното шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Под звуците на "Върви, народе възродени" от читалище "Виделина" до паметника на Светите братя Кирил и Методий преминаха учители и възпитаници от детските градини, от средните училища и от професионалните гимназии в..

публикувано на 24.05.18 в 13:34

Абитуриенти от Мадан с благотворителна акция

На бала си днес 38-те зрелостници на СУ „Отец Паисий“ в град Мадан вместо скъпи тоалети ще облекат бели и черни тениски. В края на завършването си на средното образование младежите подеха благородна инициатива и събраха 2000 лв., за да подпомогнат болен младеж. "Ние сме вече зрели хора и искаме да покажем, както на себе си, така и на своите родители,..

публикувано на 24.05.18 в 10:57

Шествие и празнична програма за 24 май в Пловдив

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методи и с още прояви отбелязваме в Пловдив Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  В актовата зала на Хуманитарната гимназия, носеща името на светите братя, ще бъдат връчени почетна значка и грамоти на учители за техни заслуги. Празничната..

обновено на 24.05.18 в 08:36

Порой и градушка удариха Доспат

Порой с гръмотевици и силна градушка се изсипаха днес следобед в смолянската община Доспат. От обилния дъжд се е наводнила сградата на читалището, която се наложи да бъде отводнена с помощта на екип от пожарната. Има нанесени поражения и по насажденията с картофи и овощни дръвчета.

публикувано на 23.05.18 в 22:04

Дядо Николай критикува решението на Светия синод да не изпраща делегация в Охрид

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува решението на Светия синод да не изпраща свои представители в Охрид за 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия. В словото си по повод 24 май, публикувано на сайта на пловдивската митрополия, владиката пише: " През последните месеци много мои епархиоти ме питат какво стана с..

публикувано на 23.05.18 в 21:56