РЕКЛАМА

Кол център и мобилни екипи помагат на възрастни и самотни пловдивчани

50 000 лв. е стойността на пилотния за страната социален проект, който стартира в пловдивския район „Централен“. Той е насочен към самотните възрастни и трудноподвижни пловдивчани.  

Потребителите, които са кандидатствали в програмата,  ще имат непрекъсната връзка с денонощния кол център, който ще поддържа връзка с тях поне два пъти седмично, следейки тяхното състояние. Номерът е  0700 147 44.

Обособени са три мобилни екипа за връзка със самотните хора, на които ще бъдат закупувани лекарства,  предлагана медицинска помощ, диагностициране, посещение при личния лекар или лечение в здравно заведение. 

Допълнително  в рамките на иновативния проект на самотните хора ще бъде предложена сигурност и администриране на индивидуална електронна страница. 32-ма са досега възрастните самотни хора, потърсили  социалната услуга, осигурена по проекта, чийто срок е до края на настоящата година. 

Заместник-кметът Георги Титюков  обаче изрази увереност, че услугата ще бъде разширена през следващата година, като нейният обхват ще бъде разширен и в други райони на Пловдив. 

Проектът се реализира съвместно с БЧК, Общината и УМБАЛ „Св.Георги“, като институциите предоставят  новата социална услуга за хората, според техните лични нужди. 
Още от категорията

Съдът гледа мярката за неотклонение на петролния бизнесмен Власов

Очаква се Окръжният съд в Пловдив да реши дали задържаният за контрабанда с горива, укриване на данъци и пране на пари бизнесмен Емил Власов ще остане в ареста.  При мащабна акция тази седмица в областите Пловив, Бургас и Хасково бяха открити 100 тона горива, без доказан произход и близо 2 милиона лева в българска и чужда валута. Нелегалните..

публикувано на 18.11.17 в 09:12

100 000 литра гориво, укрити данъци и пране на пари разкриха ДАНС и прокуратурата

Масираната акция на прокуратурата  и ДАНС, проведена на 14 и 15 ноември в областите Пловдив, Хасково и Бургас е заловила крупни количества незаконни горива, уставени са близо два милиона лева укрити данъци и случаи на пране на пари, съобщиха от прокуратурата. Извършени  са 18 претърсвания и изземвания, множество огледи и разпити на над 20..

обновено на 17.11.17 в 18:00

Догодина назначават 1300 души в армията

Нови 1300 военнослужещи ще бъдат назначени през следващата година, като приоритетно те ще бъдат за Сухопътни войски и Специалните сили. Това съобщи в Карлово председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов. В града на Левски днес следобед се проведе изнесено заседание на комисията. На второ четене в закона за бюджета са..

публикувано на 17.11.17 в 18:00

Невъзможно пиян шофьор хванаха в Девин

Полицаи от Девин заловиха мъртво пиян шофьор с рекордните 4,26 промила алкохол в кръвта.  42-годишният шофьор на лек автомобил е бил спрян за проверка на ул. „Опълченска“ в града.  Проверката с дрегера установила 4,26 промила концентрация алкохол в кръвта на водача.  Той е задържан за едно денонощие в Районното полицейско управление в Девин, където..

обновено на 17.11.17 в 12:28

"Коледно желание" на сдружение "Зачатие" започна

Държавният „Център за асистирана репродукция“  финансира до три плюс един опита  ин витро, но семействата, изчерпали  без успех тези опити, непрекъснато се увеличават.  Традиционната дарителска инициатива, стартът на която  бе даден тази седмица, е насочена към хилядите хора, които в навечерието на Коледа ще си пожелаят най-съкровеното..

обновено на 17.11.17 в 12:27

Парламентарната комисия по отбрана заседава в 61 Стрямска бригада в Карлово

Комисията по отбрана на парламента проведе изнесено заседание в гарнизона на 61 Стрямска механизирана бригада в Карлово.  Събитието е насрочено в навечерието на бойния празник на Сухопътни войски - 19 ноември.  Преди това депутатите разгледаха 61-ва механизирана бригада, запознаха се с личния състав, разгледаха въоръжението и бойната техника на..

обновено на 17.11.17 в 12:18

Опасни катерушки премахнаха в район "Северен"

Акция по премахване на стари и опасни детски съоръжения се проведе в район „Северен”.  До това се е стигнало  след сигнали на граждани и констатации от служители на районната администрация,  съобщиха от кметството.  След направена проверка и оглед на място  са махнати катерушки на 5  площадки по бул. “България” от номер 37 до  178...

публикувано на 17.11.17 в 10:17