РЕКЛАМА

Кол център и мобилни екипи помагат на възрастни и самотни пловдивчани

50 000 лв. е стойността на пилотния за страната социален проект, който стартира в пловдивския район „Централен“. Той е насочен към самотните възрастни и трудноподвижни пловдивчани.  

Потребителите, които са кандидатствали в програмата,  ще имат непрекъсната връзка с денонощния кол център, който ще поддържа връзка с тях поне два пъти седмично, следейки тяхното състояние. Номерът е  0700 147 44.

Обособени са три мобилни екипа за връзка със самотните хора, на които ще бъдат закупувани лекарства,  предлагана медицинска помощ, диагностициране, посещение при личния лекар или лечение в здравно заведение. 

Допълнително  в рамките на иновативния проект на самотните хора ще бъде предложена сигурност и администриране на индивидуална електронна страница. 32-ма са досега възрастните самотни хора, потърсили  социалната услуга, осигурена по проекта, чийто срок е до края на настоящата година. 

Заместник-кметът Георги Титюков  обаче изрази увереност, че услугата ще бъде разширена през следващата година, като нейният обхват ще бъде разширен и в други райони на Пловдив. 

Проектът се реализира съвместно с БЧК, Общината и УМБАЛ „Св.Георги“, като институциите предоставят  новата социална услуга за хората, според техните лични нужди. 
Още от категорията

Разкриха кой опожари вилната зона край Хисаря

Арестуваха 41-годишен мъж  за пожара  във вилната зона край Хисаря на 12 септември.  Разследването е установило, че огънят е тръгнал от имота на мъжа, който хвърлял пиратки срещу ято птици.   Той е задържан  за 24 часа и е направил пълни самопризнания за стореното, съобщиха от областната дирекция на полицията.   Случаят е поет от Районна..

публикувано на 20.09.17 в 11:59

Затварят част от ул. "Васил Левски" за проверка чистотата на въздуха

От 11:00 ч. до 13:00 ч. днес се спира движението на автомобили по ул. „Васил Левски“ в отсечката между бул. „България“ и бул. „Дунав“.  Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е измерване на чистотата на въздуха, а инициативата е част от проявите в Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември).   От община..

публикувано на 20.09.17 в 10:29

Сбогом на лятото. Иде дъжд и студ!

Днес от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.  По-интензивни ще са те в западните и централните райони на Северна България.  Има условия за градушки.  Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще..

публикувано на 20.09.17 в 10:10

Кметът на Садово за бития учител: Изключителна агресия, която ще има още прояви!

Като изключителна агресия, която обаче ще има и други прояви в обществото, кметът на Садово Димитър Здравков коментира пред Радио Пловдив скандалният случай с пребития от учениците си учител в  професионалната селскостопанска гимназия.  Поведението им тръгва от семейството, от основното училище, добави кметът на Садово. По думите му, това, че те са..

обновено на 20.09.17 в 09:39

"Синята стая" навърши пет години

Екипът на  Комплекс за социални услуги, деца и семейства ще отбележи 5 години от създаването на „Синя стая“ – специализирано помещение за изслушване на деца, участници в правни процедури.   Цел на кампанията под мотото  „Чуй ме!“ е да бъде популяризирана дейността на екипа, успял да развие експертиза и да се утвърди като място, където децата могат..

публикувано на 20.09.17 в 09:34

Ученик удари свой учител в Садово

Учиител с 13-годишен стаж е бил пребит от свой ученик в Селскостопанската гимназия в Садово. Това съобщи директорът на гимназията Димитър Йорданов. Инцидентът станал днес около 11.30 часа, съобщи "Фокус". Трима ученици от последния клас в гимназията започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на учебен час, под предтекст, че не..

публикувано на 19.09.17 в 22:15

Делото за Зоокъта срещу кмета и подчинените му е прекратено

Пловдивският Окръжен съд прекрати съдебното производство срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, заместник-кмета Димитър Кацарски и районния кмет Димитър Колев и върна делото за зоопарка на Софийската градска прокуратура. Окръжният съд прие, че в хода на досъдебното производство са допуснати съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване..

обновено на 19.09.17 в 20:20