Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи от село Варвара блокираха пътя за Велинград

| обновено на 24.09.17 в 12:05

За пореден път жителите на септемврийското село Варвара излязоха на протест срещу управлението на общинския кмет Марин Рачев. Започна частичната блокада на главния път към Велинград, което затруднява движението. 

Протестиращи дойдоха и от съседните села и Септември, за да кажат, че не са съгласни с управлението на общинския кмет Марин Рачев. Жителите на Варвара твърдят, че кметът на Септември Марин Рачев тенденциозно блокира развитието на селото. 
Преди месец те изпратиха искане до държавните институции за пълна ревизия на общината, но резултати все още няма, а хората продължават да задават въпроси. Николай Баташки от инициативния комитет заяви: "Кметът на община Септември Марин Рачев има ли криминално досие и за какво е то? Според нас има четири криминални обвинения срещу него плюс едно съдебно дело за укриване на данъци. Тече проверка на ДАНС за всички обществени поръчки. 
Проверява се общината и от НАП, и от Агенцията за държавна финансова инспекция…Изразяваме несъгласието си с езика на разделението, с харченето пари на тъмно по обществени поръчки, публикуването на договори и приложения към тях от обществените поръчки, на харченето на тези публични средства… Искаме откритост, искаме прозрачност, искаме нормален език и диалог, както и реални решения".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста трима, обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Сечмейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Цалапица да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗХ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22