РЕКЛАМА

АМТИИ домакин на конференция за иновациите в изкуството

На 12 и 13 октомври 2017 г. Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив е домакин на международната научна конференция „Наука, образование и иновации в областта на изкуството“. 

Конференцията се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“ към Министерството на науката и образованието и ще протече под ръководството на проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.

В научната конференция са регистрирани повече от 50 гости от  шест държави - Германия, Израел, Русия, Украйна, Румъния, Полша и България.

Сред гостите - лектори са имената на уважавани специалисти като  проф. д-р Гжегож Кужински- ректор на Музикалната академия „Карол Липински“ – Вроцлав, Полша, проф. д-р Таня Вендрова от Академията за музика и танц в Израел, проф. д-р Гергана Панова-Текат от Университета по етнология и фолклор Фолкванг, Германия и проф. дпн Инна Федотенко от Тулския държавен психолого – педагогически университет, гр. Тула – Русия. От българска страна с научни разработки ще участват представители от Национална музикална академия, Софийски университет,  Великотърновски университет, Пловдивски университет, Нов български университет, Югозападен университет, училища и други организации.

Реализацията на форума е резултат от обединените усиля на български и чуждестранни учени в областта на музиката, хореографията, изобразителното изкуство и педагогиката. 

Целта на международната научна конференция „Наука, образование и иновации в областта на изкуството“ е да се създаде и утвърди пространство, в което академизмът е водещ в споделянето на изследвания, опит и предизвикателства както пред научната общност, така и пред всички, които творят в областта на изкуствата в България и чужбина.

Организационният екип работи върху идеята конференцията да се превърне в ежегоден форум. 


Още от категорията

Писателят Владимир Зарев тази сряда в Пловдив

На моята възраст – 70 години, човек се смирява с неудоволствията в живота. За жалост или за радост, аз наследих всички врагове на баща си /Пантелей Зарев/ и нито един негов приятел. Не обръщах внимание на това леко пренебрежение на българската национална критика и продължих да пиша книгите си и да работя върху тях – 11 романа са на пазара, купуват..

публикувано на 17.10.17 в 12:09

Нина Найденова остава начело на Пловдивската опера

Досегашният директор на Държавна опера - Пловдив Нина Найденова остава още един мандат начело на водещата културна институция. Найденова спечели конкурса в конкуренция с тенора Ивайло Михайлов, съобщиха от Министерството на културата.  Нина Найденова е начело на пловдивската трупа от 2013 г. Тя е един от водещите режисьори в България.  Специализира..

публикувано на 17.10.17 в 10:27

Отбелязват 50-годишнината на "Диви разкази" в НБ "И. Вазов"

50-та годишнина от първото издание на книгата „Диви разкази“ от Николай Хайтов ще бъде отбелязана в Народна библиотека „Иван Вазов“. Сегашното издание на "Диви разкази" е 20-то и е с илюстрации на млади автори от конкурс, проведен от фондация "Памет". Ще бъде представено  най-новото илюстрирано издание на "Диви разкази", както и „Дневник“ – книга..

публикувано на 17.10.17 в 05:28

Георги Николаев с изложба "Атмосфери" в „Arsenal of art“

В галерия „Arsenal of art“ в Капана  художникът Георги Николаев ще открие самостоятелна изложба акварел. Тя е под надслова “Атмосфери“  и разказва истории и  колекция от спомени и усещания на Георги Николаев от негови пътувания из Европа, Индия, Мароко и др.държави. И пресъздава акварелно красотата и различността на хората и  местата, из които..

публикувано на 17.10.17 в 05:25

Представят "Само за напушени" в "Петното..."

Радослав Парушев  ще представи книгата си "Само за напушени" в клуб „Петното на Роршах“.  Срещата с него е от 19 ч.  Входът е свободен. 

публикувано на 17.10.17 в 05:21

Андриан Захариев е призьорът на Радио Пловдив

Андриан Захариев е носителят на наградата на Радио Пловдив на седмия национален поетически конкурс „Добромир Тонев“. На първо място журито класира Петя Цонева от Габрово, на второ – Гергана Атанасова от Казанлък, а на трето Василка Василева от Добрич. Традиционната парична награда от 100 лв. и грамота на Филологически факултет на ПУ „П...

обновено на 16.10.17 в 14:37

Преге - предаване за света на книгите,14 - 20 октомври

В предаването за книги на Радио Пловдив на 14. 10. 2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Марио Варгас Льоса. Квартал петте кьошета. 256 стр., ок.3А, Колибри, 2017. Жозе Сарамагу. Двойникът. 368 стр., ок. 4А, Колибри, 2017. Нина Георге. Любов в Бретан. 352 стр., ок. 3А, Слънце, 2017...

публикувано на 16.10.17 в 10:03