РЕКЛАМА

Върнаха в училище 2000 отпаднали ученици от пловдивска област

2000 отпаднали ученици от Пловдив и областта са открити и върнати в училище чрез информационната платформа „Посещаемо и безопасно училище“. Това заяви Здравко Димитров, областен управител на Пловдивска област. 

Платформата беше създадена пилотно в Пловдив и региона в изпълнение на решението на правителството за връщане на децата в образователната система. Голяма част от учениците отпадат след завършване на основно образование, обобщиха експертите.

При старта на платформата предварителната информация показваше, че 13 543 деца никога не са посещавали детски градини и училища.

Създадохме продукт, който е работещ и в бъдеще може да се надгражда. Системата е свързана с миграционните служби и на практика има реална информация за местонахождението на всяко едно дете, заяви Здравко Димитров.

Красимир Стоянов, представител на IT сектора категорично отхвърли твърденията, че има изтичане на лични данни на децата. 


Още от категорията

Тежка катастрофа с жертва на пътя Пловдив - Хасково

Тежка катастрофа на пътя Пловдив-Хасково, в района на жп надлез преди Поповица. Сигналът е получен към 19.10 ч. По първоначални данни челно са се сблъскали товарен автомобил "Фолксваген" с хасковска регистрация и лек автомобил "Пежо" с пловдивска регистрация. На място е загинал шофьорът на леката кола - 69-годишен пловдивчанин. С помощта на техника на..

публикувано на 23.10.17 в 21:28

Дават зелена светлина за ремонта на площад "Централен"

До дни ще бъде подписано заданието и обявена процедурата за основния ремонт на пл. „Централен“, съобщи кметът Иван Тотев. Общата цена е 12 млн. лв., като в заданието ще бъде включен и ремонтът на подлеза на ул. „Гладстон“. Той включва хидроизолация на съоръжението, обрушване и замазване на стените, изграждане на нова ел.инсталация и осветление,..

обновено на 23.10.17 в 15:55

Пловдив ще има нов парк от над 650 декара

Община Пловдив планира в следващите 5 години да изгради огромна зелена зона на площ от 655 дка, която да се простира от Гребния канал по река Марица до Околовръстното шосе.  Крайната цел е мястото, което сега пустее, да се превърне в изцяло озеленено пространство за разходки и почивка, обяви кметът Иван Тотев. Цялата зелена зона ще..

обновено на 23.10.17 в 15:55

Патриоти "на нож" с кмета Тотев за управлението на публичните пари в Пловдив

Европейската столица на културата стана прикритие за усвояване пари за надути инфраструктурни проекти – под това мнение се обединиха депутатът от ПФ Славчо Атанасов и общинските съветници от Патриотичния фронт Слави Георгиев и Костадин Гаров. „Как така реконструкцията на пл. „Централен“ нарастна до 12 млн. лева, след като не се знае какво..

обновено на 23.10.17 в 15:55

Ремонтът на основните булеварди в Пловдив няма да отпуши трафика

Броят на автомобилите в Пловдив расте неимоверно. Всеки ден в града влизат между 80 и 100 000 коли.  Всеки ден в КАТ се регистрират по 100 нови автомобили на собственици от града и още толкова от областта, а на година те са над 6 000.  До края на годината пък броят на автомобилите, регистрирани само в Община Пловдив, ще достигат 150 000. Това..

обновено на 23.10.17 в 14:36

Убиецът на Милена от Куртово Конаре застана пред съда

Десетки приятели, колеги, близки и роднини на убитата от годеника си миналия декември в Куртово Конаре Милена Динова  се събраха пред Съдебната палата в Пловдив, където започна по същество делото срещу нейния убиец Илиян Рангелов.  Присъстващите настояха за най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна за младежа, който заслепен от..

публикувано на 23.10.17 в 14:36

Кметът на Септември застава пред съда за укриване на данъци

В Окръжен съд - Пазарджик ще се гледа делото срещу кмета на община Септември Марин Рачев, обвинен в укриване на данъци в големи размери.  Обвинението е за периода 2005-2006 година, когато Марин Рачев е бил едноличен търговец.  На първото заседание НАП предяви граждански иск срещу Рачев за начисляването на лихви към главницата, която е 115 хиляди..

обновено на 23.10.17 в 11:58