РЕКЛАМА

Върнаха в училище 2000 отпаднали ученици от пловдивска област

2000 отпаднали ученици от Пловдив и областта са открити и върнати в училище чрез информационната платформа „Посещаемо и безопасно училище“. Това заяви Здравко Димитров, областен управител на Пловдивска област. 

Платформата беше създадена пилотно в Пловдив и региона в изпълнение на решението на правителството за връщане на децата в образователната система. Голяма част от учениците отпадат след завършване на основно образование, обобщиха експертите.

При старта на платформата предварителната информация показваше, че 13 543 деца никога не са посещавали детски градини и училища.

Създадохме продукт, който е работещ и в бъдеще може да се надгражда. Системата е свързана с миграционните служби и на практика има реална информация за местонахождението на всяко едно дете, заяви Здравко Димитров.

Красимир Стоянов, представител на IT сектора категорично отхвърли твърденията, че има изтичане на лични данни на децата. 


Още от категорията

Срутището на пътя Смолян - Мадан пак тръгна след валежите

Огромното срутище, което блокира пътя Смолян – Мадан отново тръгна след обилните валежи от последното денонощие. Хората от селата край срутището са нащрек след обилните валежи. Притеснени са да не останат без ток и вода, тъй като през срутището минава водопровода има и електрически стълбове. Кметът на Търън Явор Говедаров каза:..

обновено на 19.03.18 в 11:32

5 са подадените оферти за строителството на новата галерия на "Гладстон"

Пет са подадените в законовия срок оферти за проектиране и изграждане на нова изложбена зала на ул. „Гладстон“. Всички оферти са постъпили в петък, 16 март, когато бе крайният срок, съобщи председателят на комисията по избора Тодор Тодоров, директор на дирекция „Обществени поръчки“ в община Пловдив. Документи за проектиране и изграждане на..

публикувано на 19.03.18 в 11:31

Цвета Караянчева на посещение в Парашутната бригада

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства в Пловдив на тържественото честване на 75-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Сили за специални операции.    Председателят на парламента ще приеме почетния строй и ще присъства на заупокойната молитва в памет на загиналите военни..

обновено на 19.03.18 в 09:50

Обходният път от Смолян за Мадан ще се забави със седмица

Разговор в програма "Точно днес" с кмета на Смолян  Николай Мелемов  за новия път, който  трябва да бъде изграден, за да има движение до Мадан. Заради паднала скала изграждането на трасето от километър и половина ще се забави, макар и там да се работи постоянно. Това съобщи Мелемов и обеща, че до края на седмицата до 25 март ще бъде асфалтирано...

публикувано на 19.03.18 в 09:46

Министър Вълчев участва в учителска конференция в Пловдив

Министърът на образованието Красимир Вълчев ще участва в конференция "Ресурсният учител - значим фактор за приобщаващото образование", която ще се състои в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" от 13.30 часа.  По-рано през деня /9.30 ч./ той ще бъде в Младежкия център в града, където ще бъдат представени добри примери и практики, свързани с..

обновено на 19.03.18 в 09:08

Променят маршрутите на линиите 12 и 116

Поради интензивния трафик по бул. „Васил Априлов“, се  оптимизира  маршрутът на автобусни  линии №12 и 116 от масовия вътрешноградски транспорт, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Промените влизат в сила от 19 март /понеделник/, както следва: Линия №12 / кв. „Христо Смирненски“ – ИЗК „Марица“/: бул. „Христо Ботев“ -..

публикувано на 19.03.18 в 06:45

Оранжев код заради бурни ветрове и валежи

За цялата страна действа оранжев код заради бурни ветрове и валежи. Очаква се рязко понижение на температурите, възможни са градушки, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 104 спасителни операции са провели през изминалото денонощие пожарникари и спасители. Няма пострадали хора. Голяма част от сигналите са били за..

обновено на 18.03.18 в 15:13