РЕКЛАМА

Върнаха в училище 2000 отпаднали ученици от пловдивска област

2000 отпаднали ученици от Пловдив и областта са открити и върнати в училище чрез информационната платформа „Посещаемо и безопасно училище“. Това заяви Здравко Димитров, областен управител на Пловдивска област. 

Платформата беше създадена пилотно в Пловдив и региона в изпълнение на решението на правителството за връщане на децата в образователната система. Голяма част от учениците отпадат след завършване на основно образование, обобщиха експертите.

При старта на платформата предварителната информация показваше, че 13 543 деца никога не са посещавали детски градини и училища.

Създадохме продукт, който е работещ и в бъдеще може да се надгражда. Системата е свързана с миграционните служби и на практика има реална информация за местонахождението на всяко едно дете, заяви Здравко Димитров.

Красимир Стоянов, представител на IT сектора категорично отхвърли твърденията, че има изтичане на лични данни на децата. 


Още от категорията

Ураганен вятър отнася всичко по пътя си в Смолян

Община Смолян обяви в 9 часа тази сутрин бедствено положение заради ураганния вятър, който нанася щети по сградите и пътищата в региона.  Има стотици обаждания за паднали стълбове, дървета, керемиди, отнесени ламарини в цялата община, съобщи заместник - областният управител Андриян Петров. Целият покрив на къща в Райково е отнесен от бурния..

обновено на 18.01.18 в 13:36

Силният вятър помете покриви и електрически стълбове в Асеновград

Ураганният вятър събори дървета, ламарини от покриви и малки електрически стълбове в Асеновград. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети.  Два автомобила са затиснати от паднали дървета в квартал "Запад" и на улица "Атанас Свещаров", рухнало дърво също е съборила дворна ограда на къща на улица "Отец Паисий", уточниха от..

публикувано на 18.01.18 в 13:36

Пазарджик обяви грипна епидемия

Регионалният пандемичен комитет в Пазарджик обяви грипна епидемия от утре - 19 януари. Мерките за ограничаване на болестта ще са в сила до 23 януари включително. Учениците излизат във ваканция, спират се плановите операции и свижданият в болниците, затварят женските и детски консултации. Припомням, че от Здравната инспекция информираха по-рано, че в..

публикувано на 18.01.18 в 11:59

Затвориха временно пътя Белово - Юндола

Затворен заради паднали дървета е  пътят Белово-Юндола.  Ограничението важи за всички превозни средства и ще бъде до 15 часа.  Шофьорите да карат внимателно по въведените обходни маршрути през Звъничево и Велинград.  От Областното пътно управление в Пазарджик  са организирали почистване на трасето и след това то отново ще бъде отворено за движение...

публикувано на 18.01.18 в 11:40

Вятърът остави без ток Клисура, Калофер и Розино

Заради бурния вятър ситуацията в община Карлово е тежка, съобщи за Радио Пловдив зам.-кметът Стойо Карагенски.  На спешните телефони са получени множество сигнали за изкоренени дървета, нанесени щети на МПС-та, паднали клони, билбордове и електрически кабели. Жителите на Клисура, Калофер и село Розино нямат ток. По обяд електрозахранването в..

публикувано на 18.01.18 в 10:52

Силният вятър събори дървета в Пловдив

С илният вятър събори дървета, клони и предмети на различни места в Пловдив . На този етап  няма данни за сериозно пострадали.  От пожарната и "Градини и паркове" отстраняват последствията.  Заместник-директорът на пожарната гл. инспектър Петър Тосков  уточни, че екипите са реагирали на 10 сигнала през нощта, а преди часове - на три сигнала..

обновено на 18.01.18 в 10:41

Тотев обсъди с бизнеса проблемите на Пловдив

Транспорта, инфраструктурата за „Пловдив 2019”, градския дизайн, зелената система, подобряването на качеството на атмосферния въздух обсъдиха на първата за годината среща членовете на Сдружение „Бизнесът за Пловдив” с кмета Иван Тотев и заместниците му Стефан Стоянов и Розалин Петков.  Кметът Иван Тотев информира бизнесмените с хода на..

публикувано на 18.01.18 в 10:36