РЕКЛАМА

България през призмата на френските туристи у нас

Как изглежда България в очите на  чуждестранните туристи ?

Презентация по темата от  впечатленията  на френски туристи от културното ни наследство представи в Пловдив, в програмата на Националната среща „Съхраняване на националната идентичност на музеите в България като част от  устойчивото развитие“, Малина Стаматова.

Тя е етнолог и историк, 14 години е работила като гид на френски туристи в България, сега е в Регионалния исторически музей –Благоевград. 


 Цялото интервю с Малина Стаматова е в звуковия файл. 


Още от категорията

Връчват наградите "Лекар на годината"

На специална церемония Районната лекарска колегия - Пловдив ще  връчи наградите Лекар на годината.  За активен принос в развитието на специалността ”Съдебна медицина”  и „Медицинска  етика” наградата ще отиде при доц. Светлозар Спасов от Катедра Съдебна медицина при МУ – Пловдив.  Призът мениджър на лечебно заведение за 2017г ще бъде..

обновено на 17.10.17 в 11:43

КСНС при президента няма да реши нищо

Беше неприлично това, което се случи миналата седмица с  Консултативния съвет по национална сигурност при президента Радев , каза в интервю за Радио Пловдив проф. Николай Радулов експерт по национална сигурност,  като допълни, че в това няма противопоставяне. Днес КСНС ще се проведе, но на него  няма да се реши   нищо.   Проф. Радулов..

публикувано на 17.10.17 в 11:17

Играйте с децата, не ги оставяйте със смартфона или телевизора

Обучение за родители по темата „Как да насърчим развитието на детето в ранното детство“ ще се проведе днес в Пловдив.  Това е поредната каузата на  фондация „За Нашите Деца“, от където организират обучения, насочени към родители и грижещи се за деца.  Срещата е от 13 до 17 ч. в ОУ „Васил Левски“  на улица „Ралица“ 2.  Водещ ще бъде Мариана..

публикувано на 17.10.17 в 09:58

Говоренето между Нинова и Гергов през медиите е вредно за БСП

БСП е демократична партия и Националният съвет на партията взе своите решения, коментира пред Радио Пловдив Явор Гечев, член на НС на БСП, както и на Областния съвет на партията в Пловдив.  Идеята е не просто БСП да казва мнението си за бюджета, а да го каже най- висшият форум на партията. Този дебат трябва да върви в цялата партия, подчерта..

обновено на 16.10.17 в 17:20

Очаквам извинение, Корнелия Нинова не е партията

За падението на един председател – така областният лидер на БСП – Пловдив Георги Гергов нарече отвореното си писмо до лидера на партията Корнелия Нинова. В него Гергов поиска извинение от  Нинова за начина, по който е информирала социалистите и българското общество за работата на Националния съвет на БСП в събота. В изявление той цитира казаното от..

обновено на 16.10.17 в 17:20

Таванът на пенсиите може да падне от 2019 година

Няколко пъти бе отлагано премахването на пенсиите. Посочвани бяха различни мотиви – че ще има драстични разлики с останалите пенсии, че няма пари и т.н. Това е едно ограничение, което съществува вече 20 години. И премахването му е съвсем нормално да се случи от 2019 година. Не би трябвало липсата на пари да бъде отново аргумент за..

публикувано на 16.10.17 в 16:08

Гръмките слова нямат място в дебата за новия изтребител

Авиацията ни е преживяла много тежки моменти, финансовите ограниченията на последите 20 години бяха сериозни, имаше и момент на подценяване на нуждите - каза пред РП Константин Попов,  председател на комисията по отбрана в НС, но отбеляза, че хората, които работят в ВВС заслужават уважение и празник. Авиацията обаче не е даденост и битката за нея..

публикувано на 16.10.17 в 12:27