РЕКЛАМА

България през призмата на френските туристи у нас

Как изглежда България в очите на  чуждестранните туристи ?

Презентация по темата от  впечатленията  на френски туристи от културното ни наследство представи в Пловдив, в програмата на Националната среща „Съхраняване на националната идентичност на музеите в България като част от  устойчивото развитие“, Малина Стаматова.

Тя е етнолог и историк, 14 години е работила като гид на френски туристи в България, сега е в Регионалния исторически музей –Благоевград. 


 Цялото интервю с Малина Стаматова е в звуковия файл. 


Още от категорията
Проф. Димитър Йончев

В Близкия изток започва нова игра, раздават се карти за влияние

Мирът в Близкия изток е все по- непостижим, смята експертът по сигурност проф. Димитър Йончев, с когото говорим за последните събития в региона. Прогнозата му е, че предстои нова вълна на насилие, защото статутът на Йерусалим трябваше да бъде установен след завършването на мирните преговори. Според експерта с решението на Доналд Тръмп да..

публикувано на 12.12.17 в 10:24

Ще мерят ли пътните полицаи кръвна захар

Според д-р Румен Богданов , председател на Българската асоциация на болните от диабетно стъпало, проектонаредбата на здравното министерство, която ограничава правото на болни от диабет в тежка форма, както и на сърдечно болни да шофират, е изключително рестриктивна. Болните от диабет тип1-инсулинозависими, са около 70 000 души. Това са хората, които..

публикувано на 11.12.17 в 16:00

"Българската Коледа" помага на неонатологията в УМБАЛ "Свети Георги"

Пулсоксиметър с приложение за скрининг за вродени сърдечни малформации получи неонатологично отделение на АГ клиниката в УМБАЛ ,,Св. Георги'' от „Българската Коледа". Медицинската апаратура е високотехнологична и ще помогне  на малките пациенти със сърдечни проблеми  да бъдат  диагностицирани навреме, обясни началникът на отделението проф. д-р Мая..

публикувано на 11.12.17 в 11:51

Мораториумът на лекарствата не е големият проблем на системата

Парите за здраве, мораториума за нови лекарства и терапии, както и заявеното от лечебните заведения коментираме с  Андрей Марков , председател на Българската болнична асоциация. Андрей Марков смята, че проблемът със сградния фонд на лебечниците трябва да се преразгледа и трябва да се ползва в максимална степен.     Андрей Марков: Болниците? Като..

публикувано на 11.12.17 в 09:44
Калоян Методиев

Европа отново трябва да оправи това, което Вашингтон забърка

Eрусалим, що за признание получи след като Доналд Тръмп направи поредното си изявлeние, обявявайки града  за столица на Израел.  Окончателното решение за статута на Ерусалим трябва да вземат израелците и палестинците. Реакцията на Европа обобщаваме в програма "Точно днес" на Радио Пловдив с политолога  Калоян Методиев. Говорим   по..

публикувано на 11.12.17 в 09:43

Проф. Христо Пимпирев за Антарктида

 Последната   книга „Антарктида – студеният юг“ на проф. Христо Пимпирев    е посветена на 25-те български експедиции до Антарактида. След няколко дни   той  потегля на 26-та експедиция  до Антарктида.    Проф. Пимпирев е професор по геология в СУ. Той е ръководител на ежегодните национални научни експедиции до Антарктика,..

публикувано на 09.12.17 в 10:34

Йерусалим може да е символ на мира, а сега очаква насилие

Йерусалим можа да е столица на Израел и едновременно с това столица на една бъдеща Палестниска държава. Градът - свещен за трите монотеистични религии,  може да стане символ на мира, а не на разделението - каза в интервю за Радио Пловдив дългогодишният дипломат, посланик на страната ни и в ООН Стефан Тафров. Той коментира последиците, които..

публикувано на 08.12.17 в 16:47