Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ованес Торосян представя Harlem Shake

Нашумелият актьор Ованес Торосян  ще представи в Пловдив авторския си моноспектакъл  Harlem Shake. Той ще бъде показан предпремиерно в Народна библиотека „Иван Вазов“ по повод предстоящата Нощ на театрите.  

В сюжета - осем души представят възгледите си за живота в България. И въпросите: накъде вървим и какви приоритети имаме? Кой е виновен, има ли такива и кой днес пише нашата история? Съсценарист е Лило Петров, който е внук на писателя Димитър Димов.

След Пловдив, моноспектакълът Harlem Shake ще бъде игран в Софийската градска библиотека, в Нощта на театрите, а след това и в други библиотеки в страната.

Ованес Торосян е един от най-сниманите актьори в новото българско кино. Има над 20 пълнометражни филма, както и много късометражни. Роден е през 1986 г. в Ереван, Армения, но само 6-годишен пристига в България, защото семейството му бяга от войната с Азербайджан. Завърша актьорско майсторство в НАТФИЗ през 2009 г., а след това и театрална режисура. 

 Моноспектакълът Harlem Shake на Ованес Торосян започва в 19ч . Народна библиотека "Иван Вазов".Входът е свободен.

Цялото интервю с Ованес Торосян е в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Книгата „Добруджанският феникс“ с премиера в Пловдив

Преподавателят по български език и литература Стефка Станчева, представя днес първата си книга. В Пловдив тя е по покана на клуб „Аптека за душата“. Стефка Станчева е от Каварна, но живее и работи в София. Книгата „Добруджанският феникс“ е художествен разказ за личността на Яни Хаджиянев, български издател, писател, журналист,..

обновено на 24.04.24 в 12:29

Фотоизложба „Украйна: война и съпротива" в Епископската базилика

Фотоизложбата „Украйна: война и съпротива" ще бъде открита тази вечер от 18 часа в Епископската базилика на Филипопол.   Поводът е годишнината от руско-украинския военен конфликт.  Поместени са  снимки на украински и американски фотографи, които са стипендианти на  програма „Фулбрайт". Те хвърлят светлина върху дълбоките истории..

обновено на 24.04.24 в 11:22

Великите европейци - Джеймс Уат

Какво е за нас времето, означено с 8 часа и 17 минути? Нищо, според някои. Но не и според онези, на които влакът им тръгва точно в този час от гарата. И тъй като на всеки от нас влакът му все някога тръгва, добре е да не закъсняваме, тоест – да се замислим.    Великият британски писател Олдъс Хъксли, пише за великия шотландец и световен..

обновено на 24.04.24 в 10:36

Спомен за незабравимия Апостол Карамитев

Непубликувани факти от живота и творчеството на големия български актьор Апостол Карамитев събира книгата „Рицарят на Доброто“ с автори изкуствоведа Олга Маркова и сина на актьора Момчил Карамитев. Тя ще бъде представена в „Петното на Роршах“. В основата на книгата са разказите на Момчил Карамитев за нещата, за които са си говорили двамата с..

обновено на 24.04.24 в 08:55

Студентска изложба "Графичен дизайн" в НХГ „Цанко Лавренов“

В Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ ще се открие представителна изложба на студентите от специалност „Графичен дизайн и визуални комуникации“ и „Интерактивен дизайн и компютърни игри“ във Факултет по Изобразително изкуство, Вeликотърновския университет ,,Св. св. Кирил и Методий“.  В експозицията са представени учебни проекти на..

публикувано на 24.04.24 в 06:32