РЕКЛАМА

Ованес Торосян представя Harlem Shake

Автор:

Нашумелият актьор Ованес Торосян  ще представи в Пловдив авторския си моноспектакъл  Harlem Shake. Той ще бъде показан предпремиерно в Народна библиотека „Иван Вазов“ по повод предстоящата Нощ на театрите.  

В сюжета - осем души представят възгледите си за живота в България. И въпросите: накъде вървим и какви приоритети имаме? Кой е виновен, има ли такива и кой днес пише нашата история? Съсценарист е Лило Петров, който е внук на писателя Димитър Димов.

След Пловдив, моноспектакълът Harlem Shake ще бъде игран в Софийската градска библиотека, в Нощта на театрите, а след това и в други библиотеки в страната.

Ованес Торосян е един от най-сниманите актьори в новото българско кино. Има над 20 пълнометражни филма, както и много късометражни. Роден е през 1986 г. в Ереван, Армения, но само 6-годишен пристига в България, защото семейството му бяга от войната с Азербайджан. Завърша актьорско майсторство в НАТФИЗ през 2009 г., а след това и театрална режисура. 

 Моноспектакълът Harlem Shake на Ованес Торосян започва в 19ч . Народна библиотека "Иван Вазов".Входът е свободен.

Цялото интервю с Ованес Торосян е в звуковия файл. 
Още от категорията

Великите европейци - Ервин Шрьодингер - втора част

Нормална практика е големите открития във физиката да се правят от голобради гении, със свеж детския поглед към света. Щом дораснат до 30, те са вече класици – хора с бради, лули, карирани сака с кръпки на лактите, които мъдро обясняват на околните защо даден проблем не може да се реши. Не е такъв случаят с Ервин Шрьодингер обаче, той не се..

публикувано на 19.09.18 в 11:55

Пиеса на Горки в "Сцена на кръстопът"

Спектакълът  "Чаровно лято с неизбежните му там неприятности/чудаци" , постановка на Народния театър "Иван Вазов" гостува във фестивала Сцена на кръстопът на 20 септември  на Голяма сцена в Пловдивския театър. Решението представлението да носи първо името на подзаглавието  "Чаровно лято с неизбежните му там неприятности" и след това "Чудаци", както е..

публикувано на 19.09.18 в 10:49

Арменски художник показва "Грубата нежност" в бижута

„Грубата нежност“ е името на изложбата на бижута, малка пластика и скулптура на арменския художник Грагат Айрапетян – Грант, която се открива в 18 часа в Малката раннохристиянска базилика.  Авторът представя по необикновен начин уникалната си техника, която превръща всяко бижу в картина. Технологията до голяма степен се доближава до използваната..

публикувано на 19.09.18 в 07:45

Нижат мънистени гривни по родопска технология

Демонстрация на „Низане на мънистени гривни по стара родопска технология“ ще направи етноложката Десислава Самуилова в културен център "Бялата къща" в Пловдив.  Опита си авторката е почерпила от своята родопска баба и Смолянския музей.  Проявата е в афиша на Празниците на Стария град, които обхващат събития до края на седмицата.  Интервюто с..

публикувано на 19.09.18 в 07:40

"Петел" в любовен триъгълник на Сцената

С представление на Младежкия театър „Николай Бинев“ продължава тази вечер фестивалът „Сцена на кръстопът“.   На  Голяма сцена  се играе спектакъла „Петел“ от Майк Бартлет  с участието на Михаил Билалов.  Историята се завърта около любовен триъгълник и изборът на решение между траекторитята на мислите и чувствата.   Режисьор е Стайко..

публикувано на 19.09.18 в 07:17

Преге - предаване за света на книгите, 15.09.2018 - 21.09.2018

В предаването за книги на Радио Пловдив на 15.0 9. 2018 бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Георги Марков. Портрет на моя двойник. 310 стр. ,тв. к., ок. 4А, Сиела, 2018. Анчо Калоянов. Див огън. 264 стр., ок. 3А, Хермес, 2018. Здравка Евтимова. Зелените очи на вятъра. 284 стр., ок. 3А, Жанет..

публикувано на 18.09.18 в 14:54

Археолозите откриха басейн под Епископската базилика

Изключително по изработка и размери водно съоръжение откриха археолози в Епископската базилика в Пловдив. То е по-ранно от нея и намира се в централния кораб на базиликата, разказа пред Радио Пловдив ръководителят на разкопките Жени Танкова. Съоръжението е много впечатляващо, с невероятна зидария, облицовано с тухли върху хидрофобна..

публикувано на 18.09.18 в 14:37