РЕКЛАМА

Разпродажбата на България за 1 лев продължава и сега

Няма никакъв смисъл за обществото да се връщаме към темата за измамната приватизация.Така доц. Димитър Динев, председател на УС на Асоциацията за противодействие на икономическите измами, коментира предложенията на ГЕРБ за законови промени за отпадане на давността за ревизия на сделките на прехода.

Според него, ако се говори за възмездие и справедливост, то тези морални цели е късно да се реализират сега. Най-малкото, защото по време на извършената приватизация законодателството е било различно, предприятията са били представяни като губещи, за да се купят на ниска цена, но това се прави и днес, а и от ГЕРБ твърдят, че целта на промяната, не е да се развалят сключените сделки.

Така че от експертна гледна точка тази законова активност е безмислена. Целта й е само медийна, каза още доц. Динев..

Той добави, че България продължава да се разпродава за 1 лев и сега, като посочи за пример обществените поръчки. Вижте кои са спечелили от приватазацията – кредитни милионери, олигарси...

Интерсно би било да се види в Агенцията за следприватизационен контрол дали приватизаторите си плащат вноските, каза още Димитър Динев.

Според него заблудите и лъжите съпътстват целият ни преход. Аз самият си взех боновата книжка за масовата приватизация и я изхвърлих веднага в кошчето за боклук, защото не вярвах, че така може да се извърши справедлива приватизация.

Той даде пример и с Булгартабак, който трябваше да бъде приватизиран по времето на НДСВ. Според представените оценки се оказа, че фирмата е на загуба. Мина обаче известно време и съдът откри, че според финансовите отчети, предприятието е на печалба и върна сделката, припомни доц. Димитър Динев.


Още от категорията

Енергията на новата седмица "Точно днес"

Сред очаквания за студ и сняг започва новата седмица. А дали ще се сбъднат ще знаем още на разсъмване. Освен актуалната обстановка в предаването очаквайте още: - за енергетиката и енергията на политическа паника, сила или страх след оставката на министър Теменужка Петкова. Ще говорими с експерта Антон Иванов, а политическото продължение ще е с..

публикувано на 25.02.18 в 17:03

Театърът е моята любов до живот

Пловдивският актьор Тодор Генов поздрави именниците от ефира на Радио Пловдив. Отново, след доста години се почувства уютно в студиото на Радио Пловдив, където е водил предаване с Кико Папазян. В това „Шушу, мушу“ пред микрофона са осмивали кривините на тогавашното управление на града. В зората на демокрацията предаването е било свалено...

публикувано на 24.02.18 в 11:07

Велинград възражда традициите от Чепинския край за Тодоровден

"Тодоровден - бит и традиция от Чепинския край" е мотото на днешния  празник във Велинград. Ще бъде направена възстановка на стародавните традиции, щ е бъде пресъздаден и ритуал по захранване на конете. От кварталите Каменица и Чепино ще потеглят конни шecтвия, които  ще се съберат на поляните над града. Там ще бъде извършен водосвет с молитва..

обновено на 24.02.18 в 10:14

Етеричните масла са полезни за здравето на децата

Лекция на тема "Етерични масла за здрави деца" ще изнесе Даниела Сечкова в „Тракарт“ – Изследователски център. Тя коментира необходимостта от знание за ползване на етеричните масла, и тяхното смесване в определиени съотношения подходящи за деца. Ще бъдат демонстрирани различните начини за ползване на маслата и различни арома-дифузери...

обновено на 24.02.18 в 09:38

Сделката за ЧЕЗ не променя ситуацията в енергетиката

Работя с с големи корпорации, които общо взето правят други неща в България, а не са подставени лица.  Това каза по Радио Пловдив енергийният консултант Стефан Гамизов на въпрос дали познава Гинка Върбакова, собственик на „Инерком България“, което става купувач на активите на ЧЕЗ в България. Държавните компании в Чехия са с малко по-лош..

публикувано на 23.02.18 в 17:15

Службите да проверят сделката ЧЕЗ, а не фирма "Инерком"

Продажбата на ЧЕЗ не е просто сделка при която частен инвеститор продава бизнеса си на друг частен инвеститор. Тук става въпрос за част от енергийната система на България, за най - голямото електроразпределително дружество. Затова има и други фактори, които влияят, и службите трябва да внимават. Това заяви пред Радио Пловдив народният..

публикувано на 23.02.18 в 16:32
Даниела Дариткова

Нарушена е комуникацията между здравните институции

В интервю за Радио Пловдив председателят на Здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ коментира поредния здравен скандал с парите за лечение на пациентите в чужбина, заради които може да бъде блокирано и подписването на Националния рамков договор.  По думите й комуникацията между здравните институции е нарушена и самата тя е объркана от..

публикувано на 23.02.18 в 16:04