РЕКЛАМА

Разпродажбата на България за 1 лев продължава и сега

Няма никакъв смисъл за обществото да се връщаме към темата за измамната приватизация.Така доц. Димитър Динев, председател на УС на Асоциацията за противодействие на икономическите измами, коментира предложенията на ГЕРБ за законови промени за отпадане на давността за ревизия на сделките на прехода.

Според него, ако се говори за възмездие и справедливост, то тези морални цели е късно да се реализират сега. Най-малкото, защото по време на извършената приватизация законодателството е било различно, предприятията са били представяни като губещи, за да се купят на ниска цена, но това се прави и днес, а и от ГЕРБ твърдят, че целта на промяната, не е да се развалят сключените сделки.

Така че от експертна гледна точка тази законова активност е безмислена. Целта й е само медийна, каза още доц. Динев..

Той добави, че България продължава да се разпродава за 1 лев и сега, като посочи за пример обществените поръчки. Вижте кои са спечелили от приватазацията – кредитни милионери, олигарси...

Интерсно би било да се види в Агенцията за следприватизационен контрол дали приватизаторите си плащат вноските, каза още Димитър Динев.

Според него заблудите и лъжите съпътстват целият ни преход. Аз самият си взех боновата книжка за масовата приватизация и я изхвърлих веднага в кошчето за боклук, защото не вярвах, че така може да се извърши справедлива приватизация.

Той даде пример и с Булгартабак, който трябваше да бъде приватизиран по времето на НДСВ. Според представените оценки се оказа, че фирмата е на загуба. Мина обаче известно време и съдът откри, че според финансовите отчети, предприятието е на печалба и върна сделката, припомни доц. Димитър Динев.


Още от категорията

Инвеститорският интерес към Пловдив расте

Бизнесът и властта на  кръгла маса  в Пловдив с позициите и с въпросите си, свързани с възможностите на европредседателството да привлече инвестиции. Каква територия могат да трасират за икономическата среда публично-частните партньорства за изграждане на индустриални зони и на инфраструктурата свързана  с тях  и още -  какви възможности за..

публикувано на 22.11.17 в 11:22

Политическият ни елит се държи като нелегитимен в ЕС

Като че ли най-голямата функция, която изпълни посещението на Антонио Таяни, е да смени председателя на парламента. Убеден съм, че словото на г-н Таяни е една от главните причини за оставката на Димитър Главчев и необходимостта това слово да се случи пред пълен парламент. Това е наклонило във всички случаи везните за решението на г-н..

публикувано на 22.11.17 в 10:54

Рестартирането на АЕЦ "Белене" ще екзекутира АЕЦ "Козлодуй"

Отваря се нова страница в трагедията АЕЦ "Белене".  Така лидерът на "Гражданска лига за България" Стефан Гамизов коментира пред Радио Пловдив перспективите пред проекта АЕЦ "Белене" след  анализа на БАН. Той е категоричен, че нашето правителство не знае какво си е купило , а пък хората, които знаят, съвсем умишлено и непочтено..

публикувано на 21.11.17 в 17:07
Доц. Мария Пиргова

Трябва да се постараем за Европа

Като цяло сме настроени да представим страната си добре. Така политологът Мария Пиргова коментира по Радио Пловдив работата по подготовката  на България за председател на Съвета на Европейския съюз. По думите и, в избора на теми за дискусия страната ни ще следва европейския дневен ред. Трябва да се постараем за Европа,стараейки се за себе си , обобщи..

публикувано на 21.11.17 в 15:57

Мисията на Изабела от Мюнхен - обич за животните

Изабела Бедарф е българско момиче, родено и израстнало в Германия. Учи икономика в Мюнхен и обича много животните. Срещите с бездомните кучета по пловдивските улици по време на ваканциите в родния град на майка си Пловдив, пораждат желанието да им помогне.  И така започва нейната мисия.  Първата стъпка е да събере съмишлиници. В..

публикувано на 21.11.17 в 13:38

Връщат ни към азиатски тип диктатура

  Това са типично български провинциални паники „Какво ще кажат чужденците за нас? Нищо не би се случило, ако БСП не присъства в залата,  така    политологът проф. Евгени Дайнов коментира  ситуацията в парламента, по повод гостуването  днес в НС  на Антонио Таяни председател на Европейския парламент. Предшествано от  смяната на председателя на НС след..

публикувано на 21.11.17 в 11:24

На чужд гръб и 10 ученически раници са малко!

Още един повод да поговорим за тежките ученически раници ни дава идеята на родители от София, Пловдив и Варна. Те  огласиха в социалните медии своя призив за надбягване на възрастните с ученически раници на 3 декември от 11 часа на площад „Централен”.   Кампанията под надслов „ На чужд гръб и 10 ученически раници са малко ” вече събира..

публикувано на 21.11.17 в 09:40