РЕКЛАМА

Разпродажбата на България за 1 лев продължава и сега

Няма никакъв смисъл за обществото да се връщаме към темата за измамната приватизация.Така доц. Димитър Динев, председател на УС на Асоциацията за противодействие на икономическите измами, коментира предложенията на ГЕРБ за законови промени за отпадане на давността за ревизия на сделките на прехода.

Според него, ако се говори за възмездие и справедливост, то тези морални цели е късно да се реализират сега. Най-малкото, защото по време на извършената приватизация законодателството е било различно, предприятията са били представяни като губещи, за да се купят на ниска цена, но това се прави и днес, а и от ГЕРБ твърдят, че целта на промяната, не е да се развалят сключените сделки.

Така че от експертна гледна точка тази законова активност е безмислена. Целта й е само медийна, каза още доц. Динев..

Той добави, че България продължава да се разпродава за 1 лев и сега, като посочи за пример обществените поръчки. Вижте кои са спечелили от приватазацията – кредитни милионери, олигарси...

Интерсно би било да се види в Агенцията за следприватизационен контрол дали приватизаторите си плащат вноските, каза още Димитър Динев.

Според него заблудите и лъжите съпътстват целият ни преход. Аз самият си взех боновата книжка за масовата приватизация и я изхвърлих веднага в кошчето за боклук, защото не вярвах, че така може да се извърши справедлива приватизация.

Той даде пример и с Булгартабак, който трябваше да бъде приватизиран по времето на НДСВ. Според представените оценки се оказа, че фирмата е на загуба. Мина обаче известно време и съдът откри, че според финансовите отчети, предприятието е на печалба и върна сделката, припомни доц. Димитър Динев.


Още от категорията

Тотев и прасетата за Коледа в "Извън протокола"

Кметът Иван Тотев  е в рубриката "Извън протокола".  Едва успял да вземе думата от общинските съветници по време на днешната сесия. Той покани всички пловдивчани да отбележат Коледа по aвтентичен начин в синхрон с българските традиции.  Чуйте какво ви очаква на 26-ти декември пред сградата на общината.  В Европейската столица на..

публикувано на 18.12.18 в 16:46

Офицери във вихъра на валса за 110-годишнината на Военния клуб

С Офицерски бал тази вечер ще бъде отбелязана 110-ата годишнина от откриването на Военния клуб в Пловдив.  Армейската сграда отваря врати на елегантен офицерски бал в Новогодишната нощ през 1908 срещу 1909 година. Спазвайки протокола, балът ще бъде открит с виенски валс от най-старшия офицер – командирът на 110-ти Логистичен полк полковник Иван..

публикувано на 18.12.18 в 11:42

Проучват възможностите за нова сграда на Математическата

Кога в Пловдив ще има ново училище, или как ще се строи нова сграда на Математическата гимназия - отговорите от председателя на Общинския съвет  Савина Петкова , която днес внася на сесия предложение за формиране на работна група, която да търси терен за бъдещото строителство.  Моето предложение е провокирано от писмо на доскорошната временно..

обновено на 18.12.18 в 10:05

Българите 2018 са индивидиални оптимисти, за 2019 - свръхочакване

Равносметката за 2018 попада в клопката на оптимизма, смятат социолозите на "Алфа Рисърч".  Как и защо българинът зарежда позитивно очакванията си за всяка следваща година коментираме с  Геновева Петрова , управител на агенцията.  Тя ни запознава с годишното проучване за българската политическа среда и интересните тенденции повлияни от..

обновено на 18.12.18 в 10:01

Пловдив може да разчита на нови средства от ОПРР и догодина

2018 година беше добра за регионалното развитие на ЕС, Комисията работи усилено през годината, провеждайки редица срещи с комисарите, отговорни за тази политика.  Точно политиката на сближаване е важна и в тази връзка имахме редица срещи с представители на националните парламенти каза Искра Михайлова европейски депутат от групата на ДПС/АЛДЕ и..

публикувано на 18.12.18 в 08:26

Децата не искат само материални подаръци за Коледа

Стотици писма до Дядо Коледа са изпратили децата от Пловдив тази година. Тези, които вече са ги пуснали в пощата, ще участват и в конкурс за най-красиво писмо. Победителите ще станат ясни до броени дни.  Децата, които продължават да пращат писма до обичания белобрад старец, задължително ще получат отговор.  Впечатление тази година прави това, че..

публикувано на 17.12.18 в 15:57

Родопите очакват туристи от Балканите, Великобритания, Русия

Не толкова Асоциацията  колкото нейни членове и не членове, разбира се, а хората от бизнеса са готови вече да посрещат туристи, заяви изпълнителният директор на Регионална  туристическа асоциация "Родопи" Георги Пампоров.  Дори откриването на сезона се състоя на 8 декември  в Пампорово, така че по отношение на любителите на зимните..

публикувано на 17.12.18 в 11:16