РЕКЛАМА

Бял уикенд очакват синоптиците

| обновено на 13.01.18 в 10:15

Жълт код за обилни снеговалежи е обявен за 8 области в страната. Предупреждението е в сила за Пловдив, Смолян, Пазарджик, Кърджали, Габрово, Ловеч, Враца и Монтана. 

В планините ще е облачно, с валежи от сняг като в Западна Стара планина и в Родопите се очакват те да бъдат значителни по количество.

Студен въздух е причината за преминаването на дъжда в сняг в повечето райони, следобед - и в Югоизточна България. Ще бъде ветровито, с умерен и силен североизточен вятър. По планинските проходи има условия за преспи и навявания. 


Температурите ще са между 0 и 5 градуса.


Още от категорията

Пловдив празнува 140 години Освобождение!

Десетки пловдивчани дойдоха на тържеството в Дондуковата градина за отбелязване на 140 години от освобождение от османско иго. Церемонията започна с възстановка на събитията от нощта на 15 срещу 16 януари 1878 година по нов стил, когато разузнавателният отряд драгуни на капитан Александър Бураго навлиза в Пловдив и заблюждава турския..

обновено на 16.01.18 в 17:51

Възрастен мъж пострада при експлозия на газова печка

Сигнал за взрив в апартамент на ул. “Янтра” в Пловдив е подаден към 16.30 часа днес на тел. 112.  Незабавно на адреса са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна медицинска помощ.  Причината за инцидента е локална експлозия на отоплителна печка с технически неизправна газова бутилка.  В болница за прегледи е откаран 89-годишният обитател..

публикувано на 16.01.18 в 17:51

Пазарджик отменя бедственото положение след 17.00 часа

След 17 часа днес отпада частичното бедствено положение в Пазарджик, което беше обявено в края на миналата година заради кризата с боклука.  Общината е сключила договор с новия оператор на регионалното депо да битови отпадъци. Изпълнител по петгодишния договор са две фирми с регистрации в София и Русе.  Освен Пазарджик, съоръжението ще обслужва още..

публикувано на 16.01.18 в 15:01

В България ще има доброволна военна служба

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изпрати на тържествена церемония в Смолян 35-ия военен контингент за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан.  Каракачанов подари на военните икона на Свети Георги Победоносец и пожела всички да се върнат живи и здрави при семействата си.  Военният министър заяви пред..

обновено на 16.01.18 в 14:54

Водният проект ще подобри живота на хората в Асеновград

Проектът за рехабилитацията на ВиК мрежата и изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води в Асеновград е един от най-успешните и може да служи като модел за следващите проекти, които предстои да се реализират по ОП "Околна среда" . Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов, който инспектира на място работата по Водния цикъл..

обновено на 16.01.18 в 14:54

Хванаха жена при опит да внесе хероин в затвора

63 годишна жена е заловена при опит да внесе наркотици в Пловдивския затвор.  Осем пакетчета хероин са открити при проверката на багажа, който тя искала да предадае на затворник.  Извършителката е задържана в полицията за 24 часа, а Районна прокуратура е образувала бързо производство по случая.

публикувано на 16.01.18 в 13:31

Екоминистърът Нено Димов инспектира ВиК мрежата в Асеновград

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще провери напредъка по изпълнението на проект за рехабилитация на ВиК мрежата с изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води  в Асеновград.   Общият размер на инвестицията е за над 106 млн. лв., като безвъзмездната финансова помощ, предоставена по Оперативна програма "Околна среда..

обновено на 16.01.18 в 12:41