РЕКЛАМА

Обявяваме класацията "Пловдивският спорт - Топ 50" в ефира на Радио Пловдив

| обновено на 24.01.18 в 05:25
Снимка: Sportal.bg

През лятото на миналата година по идея на журналистите Нейко Дамянов, Илия Кисимов и нашия колега Диян Никифоров, стартира проект под егидата и със съдействието на Община Пловдив и Радио Пловдив във връзка с предстоящата 2019-та, когато град Пловдив ще бъде Европейска столица на културата: „Пловдивският спорт – топ 50”. 

Екипът се обърна към 55 изтъкнати пловдивчани от различни области на обществения живот, които дадоха своя вот за определяне на класацията. Героите в нея ще бъдат в основата на специална книга, която се предвижда да излезе през месец януари догодина.

В началото на месец ноември 2017-та на специална пресконференция в Общината имената на спортистите, които са намерили място в престижната и авторитетна класация, бяха обявени по азбучен ред. Сега предстои да бъде направена следващата крачка. 

В сряда, 24 януари 2018 година, в навечерието на рождения ден на БНР, в Първо студио на Радио Пловдив в присъствието на отличниците, намерили място в „Топ 50”, както и на хората, които дадоха своя вот, официално ще бъде обявена самата класация. На спортистите ще бъде връчена специална грамота, която отбелязва мястото им в подреждането. По щастливо и приятно съвпадение това са едни от най-великите спортисти на България за всички времена, които са от Пловдив и областта и повечето от тях са потвърдили своето присъствие.

Събитието започва в 17 часа и ще бъде излъчвано директно в ефира на Радио Пловдив в специално издание на предаването „Антена спорт”, което ще продължи до 21 часа. Освен класацията в него с преки включвания ще следим развоя и на два изключително важни мача, които вълнуват не само пловдивчани. 

В 18.30 часа в зала „Колудрума” мъжкият баскетболен тим на „Академик Бултекс” среща черногорския КК „Ибър” от Балканската лига, а половин час по-късно – в 19, волейболистките на „Марица” започват третата си среща от група „С” в Шампионската лига като гости на „Хемик” (Полице) в Полша.


Още от категорията

Благотворителна изложба за Ели в Културния център на Радио Пловдив

Благотворителна изложба живопис, акрил  и пастел,  на Красимир Даскалов  ще бъде представена в Културния център на Радио Пловдив на 28 май от 17.30 часа.  Средствата от продажбата на  десетте платна ще бъдат предоставени за лечението на нашата колега и приятел Елисавета Дафова, която страда от  заболяване, познато като едно от редките в света...

публикувано на 25.05.18 в 14:47

Детски рисунки в Културния център на Радио Пловдив

22 рисунки на деца на възраст от 5 до 10 години се подредени в Културния център на Радио Пловдив. Малките автори творят в школи на район "Южен" и са участвали в конурс, обявен от районната администрация. За крехката им възраст темата на конкурса, свързана с Възкресението, не е лека, но тя стана повод за разговор и за вдъхновение, което се получили от..

публикувано на 10.05.18 в 10:18

Милчо Караиванов представя новия си роман в Културния център на Радио Пловдив

Премиера на новия роман на Милчо Караиванов „Зона на лична неприкосновеност“ ще събере приятели на книгата в Културния център на Радио Пловдив в четвъртък,  26 април, от 18.00 часа. Романът, който е издание на НБ "Иван Вазов" - Пловдив, ще бъде представен от литературния критик Здравко Дечев. „Зона на лична неприкосновеност“  продължава темите и..

обновено на 26.04.18 в 08:41

Благотворителен концерт за Ели в Първо студио на Радио Пловдив!

Екипът на БНР - Радио Пловдив Ви кани на  „Благотворителен концерт за Ели“   довечера, от 19 часа.  В първо студио на радио Пловдив ще звучи к ласическа музика, камерни изпълнения и популярен джаз, изпълнени от музиканти и  преподаватели от Академията за музикално и танцово   изкуство, НУМТИ  „Добрин Петков“ и Биг Бенд Пловдив. Елисавета..

обновено на 25.04.18 в 15:26

„От дума на дума“ събира редовните си слушатели за 20-ти рожден ден

Голяма Родопска среща се стяга в Пловдив.  С пита, мед и шарена сол ще бъдат посрещнати гостите на Пролетната родопска среща и клуб „По първи петли“ от цялата страна в Пловдив. Срещата ще е на 21 април от 12 часа в „Аграрен Университет“ в Пловдив, където ще властва празничното настроение.  На нея ще бъдат отбелязани няколко годишнини: 60-..

публикувано на 13.04.18 в 11:22

Димитър Ненкин показва картини в Културния център на Радио Пловдив

Асеновградският художник Димитър Ненкин, открива на 05 април, четвъртък, в 17.30 часа изложба в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията включва пейзажи от Асеновград, Пловдив, София и Венеция. Рисува и икони, които имат съвременно звучене. Художникът непрекъснато трябва  да се вглежда в себе си и да търси новото, което му е..

обновено на 05.04.18 в 09:17

Премиера на "Живея с Пловдив" на Владимир Янев в Радио Пловдив

Новата книга на Владимир Янев "Живея в Пловдив" ще бъде предствена в Първо студио на Радио Пловдив на 03 април, вторник, от 17.30 часа.  В премиерата ще участват поетът Петър Анастасов, актьорът Стефан Попов и пианистът Веселин Стоянов.  "Живея с Пловдив" е издание на "Летера" и съдържа литературна история и критика, свързана с емблематични имена в..

обновено на 03.04.18 в 10:20