РЕКЛАМА

Обявяваме класацията "Пловдивският спорт - Топ 50" в ефира на Радио Пловдив

| обновено на 24.01.18 в 05:25
Снимка: Sportal.bg

През лятото на миналата година по идея на журналистите Нейко Дамянов, Илия Кисимов и нашия колега Диян Никифоров, стартира проект под егидата и със съдействието на Община Пловдив и Радио Пловдив във връзка с предстоящата 2019-та, когато град Пловдив ще бъде Европейска столица на културата: „Пловдивският спорт – топ 50”. 

Екипът се обърна към 55 изтъкнати пловдивчани от различни области на обществения живот, които дадоха своя вот за определяне на класацията. Героите в нея ще бъдат в основата на специална книга, която се предвижда да излезе през месец януари догодина.

В началото на месец ноември 2017-та на специална пресконференция в Общината имената на спортистите, които са намерили място в престижната и авторитетна класация, бяха обявени по азбучен ред. Сега предстои да бъде направена следващата крачка. 

В сряда, 24 януари 2018 година, в навечерието на рождения ден на БНР, в Първо студио на Радио Пловдив в присъствието на отличниците, намерили място в „Топ 50”, както и на хората, които дадоха своя вот, официално ще бъде обявена самата класация. На спортистите ще бъде връчена специална грамота, която отбелязва мястото им в подреждането. По щастливо и приятно съвпадение това са едни от най-великите спортисти на България за всички времена, които са от Пловдив и областта и повечето от тях са потвърдили своето присъствие.

Събитието започва в 17 часа и ще бъде излъчвано директно в ефира на Радио Пловдив в специално издание на предаването „Антена спорт”, което ще продължи до 21 часа. Освен класацията в него с преки включвания ще следим развоя и на два изключително важни мача, които вълнуват не само пловдивчани. 

В 18.30 часа в зала „Колудрума” мъжкият баскетболен тим на „Академик Бултекс” среща черногорския КК „Ибър” от Балканската лига, а половин час по-късно – в 19, волейболистките на „Марица” започват третата си среща от група „С” в Шампионската лига като гости на „Хемик” (Полице) в Полша.


Още от категорията

Валентин Ганев чете "Камбаната" на Недялко Славов по Радио Пловдив

От 07 октомври по Радио Пловдив тръгва излъчването на романа на Недялко Славов "Камбаната", прочетен от актьора Валентин Ганев. Това е една продукция Радиотеатъра на програма „Христо Ботев“ на БНР.   По Радио Пловдив романът "Камбаната" ще бъде излъчван всяка..

обновено на 19.11.18 в 12:23

Силвия Томова се среща с читатели в Културния център на Радио Пловдив

Издателство "Жанет 45" събира приятели на книгата и четенето в Първо студио на Радио Пловдив за разговор с писателя Силвия Томова.  Срещата започва в 18.00 часа на 15 ноември, четвъртък. За автора на романите „Тит от Никомедия“, „Печатарят“, „Милост за приятелите“ и последния роман „Грохот“ ще говори литературният критик Борис Минков. Водещи на..

публикувано на 15.11.18 в 14:05

Журналистът от Радио Пловдив Стоян Терзиев представя в Първо студио петата си книга

Премиера на стихосбирката „По коридорите на моята есенна будност“ на Стоян Терзиев ще се състои тази вечер от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив.  Това е петата поетическа книга на автора, който в антология събира своето 30-годишно творчество по случай своята 50-а годишнина. 15-те нови стихотворения са обхванати от цикъла „Сънища разни“,..

обновено на 08.11.18 в 06:37

Памет за Димитър Кирчев с негова изложба в Радио Пловдив

Изложба в памет на Димитър Кирчев ще бъде открита в Културния център на Радио Пловдив на 03 ноември от 18.00 часа. Художникът  Димитър Кирчев си отиде на 68 години. Той беше един от най-колоритните и самобитните таланти на своето поколение. „Избраните картини на Митко са нашия начин да се простим със скъпия ни колега, приятел и творец!..

обновено на 03.11.18 в 07:50

Етноджаз ще звучи в Първо студио на Радио Пловдив довечера

Студентската музикална етноформация „Жарава“ ще свири в Първо студио на радио Пловдив на 31 октомври от 19.00 часа. Концертът е в рамките на джаз платформата "Камерна сцена Пловдив". Групата е създадена преди две години от известния български музикант и преподавател в Пловдивския университет Владимир Величков в специалността „Музика, Поп и Джаз“...

обновено на 31.10.18 в 06:12

Краси Алексиева представя "Пътят на художниците - 2" в Радио Пловдив

Премиера на книгата на Красимира Алексиева,  "Пътят на художниците - 2" ще се състои в Културния център на Радио Пловдив довечера  в Културния център на Радио Пловдив. "Пътят на художниците - 2" включва есета за 26 български творци, сред които Ставри Калинов, Бисер Дамянов, братята Крикор и Мъгърдич Касапян, Димитър Чонов и Владимир Генадиев...

обновено на 16.10.18 в 07:04

Шест години с „Великите Европейци” по Радио Пловдив: Най- щурият купон на света!

Изненадващо, но да прекараш 6 години в ровене из съдбите и душите на знаменитите люде, представени досега в поредицата „Великите европейци” по Радио „Пловдив”, не е чак толкова много, колкото изглежда. Може да звучи леко парадоксално, но даже започва да ми се струва, че е малко. Искам още. Не мога да се наситя. Имам чувството, че ме е..

обновено на 11.10.18 в 16:33