Обявяваме класацията "Пловдивският спорт - Топ 50" в ефира на Радио Пловдив

| обновено на 24.01.18 в 05:25
Снимка: Sportal.bg

През лятото на миналата година по идея на журналистите Нейко Дамянов, Илия Кисимов и нашия колега Диян Никифоров, стартира проект под егидата и със съдействието на Община Пловдив и Радио Пловдив във връзка с предстоящата 2019-та, когато град Пловдив ще бъде Европейска столица на културата: „Пловдивският спорт – топ 50”. 

Екипът се обърна към 55 изтъкнати пловдивчани от различни области на обществения живот, които дадоха своя вот за определяне на класацията. Героите в нея ще бъдат в основата на специална книга, която се предвижда да излезе през месец януари догодина.

В началото на месец ноември 2017-та на специална пресконференция в Общината имената на спортистите, които са намерили място в престижната и авторитетна класация, бяха обявени по азбучен ред. Сега предстои да бъде направена следващата крачка. 

В сряда, 24 януари 2018 година, в навечерието на рождения ден на БНР, в Първо студио на Радио Пловдив в присъствието на отличниците, намерили място в „Топ 50”, както и на хората, които дадоха своя вот, официално ще бъде обявена самата класация. На спортистите ще бъде връчена специална грамота, която отбелязва мястото им в подреждането. По щастливо и приятно съвпадение това са едни от най-великите спортисти на България за всички времена, които са от Пловдив и областта и повечето от тях са потвърдили своето присъствие.

Събитието започва в 17 часа и ще бъде излъчвано директно в ефира на Радио Пловдив в специално издание на предаването „Антена спорт”, което ще продължи до 21 часа. Освен класацията в него с преки включвания ще следим развоя и на два изключително важни мача, които вълнуват не само пловдивчани. 

В 18.30 часа в зала „Колудрума” мъжкият баскетболен тим на „Академик Бултекс” среща черногорския КК „Ибър” от Балканската лига, а половин час по-късно – в 19, волейболистките на „Марица” започват третата си среща от група „С” в Шампионската лига като гости на „Хемик” (Полице) в Полша.


Още от категорията

Радио Пловдив обявява конкурс за репортери

БНР- Радио Пловдив обявява конкурс за репортери. Той ще се проведе на три етапа като първият е кандидатстване по документи до 17. 02. 2019г. включително. Кандидатите трябва да имат добра говорна техника, висше образование или да са завършили семестриално.  На e-mail:  konkurs_radioplovdiv@abv.bg   кандидатите за репортери трябва да..

обновено на 14.02.19 в 14:23

Италиански актьори и младежи от Столипиново на една сцена в Радио Пловдив

Съвместна театрална постановка „Аз Ние“ от италиански актьори, младежи от Столипиново и студентите от Учебния театър на Пловдивски университет - “Клас 12 + 3” с ръководител проф. д-р Александър Илиев, ще бъде представена пред публика в Първо студио на Радио Пловдив.  Спектакълът ще се играе на 27 януари, неделя, като ще има..

обновено на 25.01.19 в 23:16

"Алтер его" с номинация за награда "Сирак Скитник" на БНР

Предаването за хумор, сатира и литература "Алтер его" на Радио Пловдив с водещ Петър Краевски ще се бори за една от годишните награди на БНР "Сирак Скитник".  Годишната награда на БНР „Сирак Скитник“ е учредена през 2001 година и се присъжда за принос в развитието на Българското национално радио като обществена медия. Тя носи името на първия..

обновено на 25.01.19 в 16:20

"Футболист на Пловдив 2018" в Първо студио на Радио Пловдив

Победителят в ежегодната анкета за „Футболист на Пловдив“ ще стане известен на официална церемония в Първо студио на Радио Пловдив във вторник, 22 януари,  от 12:00 часа. За втори пореден път радиото е домакин на награждаването на призовата тройка. Миналата година призът бе спечелен от халфа на „Ботев“ – Пловдив Тодор Неделев, следван от..

обновено на 22.01.19 в 10:30

"Хоризонт" и Радио Пловдив # ЗАЕДНО в "Сто-лица култура"

„Сто–лица култура“ – така се нарича създаденото специално за домакинството на Пловдив, като Европейска столица на културата през 2019-а година, съвместно предаване на програма „Хоризонт“ на БНР и Радио Пловдив. "Сто-лица култура" се излъчва от студиото на БНР – Радио Пловдив в понеделник от 10.00 до 12.00 часа веднъж или два месечно, в..

обновено на 14.01.19 в 16:03