РЕКЛАМА

Дискусия с доказателства за ползата от социалните предприятия в Пловдив

 „Кой печели от съществуването на социалните предприятия?” e темата на среща -дискусия в Социално предприятие „Шивашка работилница” в КСУ „Св. Георги” в Пловдив.

Ще бъде представен опита на неправителствения сектор в управлението на социално предприятие и дуалното обучение и ще бъдат обсъдени връзките, партньорството, предизвикателствата и възможностите за развитие и съществуване на социалните предприятия.

Дискусията е с участието на д-р Султанка Петрова, зам.-министър в Министерство на труда и социалната политика, представители на община Пловдив, експерти от Министерство на труда и социалната политика, Агенция социално подпомагане, Агенция по заетостта, работодатели, работници в предприятието и др.

Социалното предприятие е създадено от Фондация  „Национален алианс за работа с доброволци” /НАРД/ като част от стратегията на организацията за подкрепа и развитие на социалното предприемачество в България. Целта е хора с нисък социален статус от уязвими групи  да получат шанс за обучение и реализация на трудовия пазар чрез придобиване на трудово-социални и професионални умения по шивачество.

Предприятието стартира своята дейност с подкрепата на община Пловдив и се финансира от „Бигент”, Берлин чрез дарители от немския град Дортмунд, „Тръст за социална алтернатива”, „Телус Интернешънъл”, „Глобал гивинг” и други частни и обществени дарители, както и с любезното сътрудничество на КСУ „Св. Георги” – гр. Пловдив.

От създаването през 2015 до настоящия момент своето професионално дуално обучение  завършиха над 40 жени, които са трайно отпаднали от пазара на труда и за които  обучението е единствен шанс и реална възможност за професионална реализация. На всички тях е предложена възможност за работа в шивашко предприятие в района.

Цяллото интервю с Мария Шикова е в звуковия файл.


Още от категорията

Арестуваха шефа на полицията в Раковски

Трима души в Раковски бяха арестувани за корурпция, съобщиха от Окръжна прокуратура в Пловдив. Според неофициална информация, сред тях е и началникът на Районното управление на МВР в града Георги Илиев.  От прокуратурата уточниха, че задържането им е за 24 часа, а повече информация за случая ще бъде дадена утре на специална пресконференция...

обновено на 19.04.18 в 16:48

Габриела Медарова излиза от ареста срещу 20 хил. лв.

20-годишната Габриела Медарова, която блъсна 10 паркирани коли в Пловдив излиза от ареста срещу парична гаранция от 20 хиляди лева. Опредлението на районния съд подлежи на обжалване.  М ладата жена, която предизвика инцидента в неделя сутринта каза, че изключително много съжалява и повече никога няма да се качи на кола. На връщане от нощния..

обновено на 19.04.18 в 16:48

Асфалтират отсечката на Асеновградско шосе пред КЦМ

Областният управител Здравко Димитров направи инспекция на дейностите по рехабилитация на старото трасе на пътя Пловдив-Асеновград, заедно със зам,-областния управител Петър Петров, шефа на Областно пътно управление Петър Попов и представителя на фирма изпълнител ИСА-2000 – Паун Иванов.  В момента в отсечката до КЦМ се полага първия слой асфалтова..

публикувано на 19.04.18 в 16:48

Една мечта на еврейския народ се изпълни преди 70 години

70 години от създаването на държавата Израел ще бъдат чествани тържествено тази вечер в пловдивското еврейско дружество „Шалом“.  Ще бъде представена и книгата „Незабравимите лица на спасението“, посветена на 75-та годишнина от спасяването на българските евреи, разказа за Радио Пловдив  председателя на пловдивското дружество „Шалом“  Светлозар Калев ...

публикувано на 19.04.18 в 16:03

Шивашка фирма крие незаконен цех за дървесина във велинградското село Света Петка

Незаконен цех за съхраняване и преработка на дървесина, прикрит в сградата на шивашка фирма във велинградското село Света Петка, са открили служители на икономическата полиция в Пазарджик, съвместно с инспектори от НАП-Пловдив и Инспекцията по труда в Пазарджик.  При проверка в шивашкия цех, стопанисван от частна фирма, инспекторите  открили..

обновено на 19.04.18 в 15:44

Еколози и деца чистят туристически пътеки и облагородяват градинки за Деня на Земята

Експертиот РИОСВ – Пловдив ще чистят част от туристическата пътека Бачковски манастир – хижа „Марциганица“ в резерват „Червената стена“.  Инициативата е по повод Световния ден на Земята – 22 април.  Резерватът е един от четирите български биосферни паркове, одобрен от ЮНЕСКО. Обявен е за резерват през 1962 г., а през 1977 г. е включен в списъка на..

публикувано на 19.04.18 в 15:33

СДС- ари от Пловдив към лидерите в партията "Времето вече не е ваше!

Редови членове на СДС, и такива, заемали в миналото ръководни постовев Пловдивската организация, изразиха възмущението си от последните събития в партията.  „Уважаеми претенденти за водачи на СДС, боли ни и се срамуваме от това, което се случва. Така няма да спечелите симпатиите на хората, техните гласове и вкупом ще станете ненужни на българското..

публикувано на 19.04.18 в 15:15