РЕКЛАМА

Олимпиадата показва най-хубавата и най-лошата страна на спорта

| обновено на 12.02.18 в 10:30
Снимка: Фейсбук

Пътуваме мислено до Пьончан, където по белите писти състезанията продължават до 25 февруари. Говорим и по темата геополитика, която чертаят в Корея. 

Откриването на олимпиадата бе по азиатски перфектно направено, умерено, точно в размера, за да се хареса, без да дразни, смята спортният журналист от в. "24 часа" Едуард Папазян, който наблюдава състезанията от тук.

Нашата делегация е най-голямата досега за зимна олимпиада, но очакванията ни не са кой знае какви. Колкото и да се пъчим, не сме чисто зимна нация, трудно събираме звезди. Но пък точно така преди 20 години Екатерина Дафовска спечели единствения ни засега златен медал от зимна олимпиада, припомни Папазян. 

България в спорта е страна на парадоксите - ние имаме двукратни световни шампиони по фигурно пързаляне, без да имаме пързалка, имахме бронзови медалисти от световно по волейбол, без да имаме зала и двама полуфиналисти на "Уимбълдън", без да имаме тревни кортове, допълни спортният журналист. 

Тази олимпиада показа какво става, когато политиката се намеси в спорта - и най-хубавата, и най-лошата страна на една олимпиада, коментира Едуард Папазян. Само преди месец светът бе едва ли не на ръба на ядрена война - изстрелваха се ракети, показваха се мускули между двете Кореи и изведнъж, ей така от нищото, едно писмо за участие в олимпиадата и вижте - стискат си ръцете... Това показва, че олимпийският дух не е изгубен. Но пък и показва как една страна може да бъде унижена, изолирана и осакатена - става въпрос за Русия и скандала с допинга, заради които 47 състезатели просто не заминаха, без вина, каза още спортният журналист. 

Южна Корея си живее във военно положение, там от години е ясно, че или ще има обединение, или война. Но пък сега се води диалог между САЩ и Северна Корея, и Южна Корея и това е силата на спорта. Това може да се случи само в името на спорта, смята още Едуард Папазян.

Чуйте цялото интервю на Живка Танчева с Едуард Папазян в прикачения файл

Още от категорията

Енергията на новата седмица "Точно днес"

Сред очаквания за студ и сняг започва новата седмица. А дали ще се сбъднат ще знаем още на разсъмване. Освен актуалната обстановка в предаването очаквайте още: - за енергетиката и енергията на политическа паника, сила или страх след оставката на министър Теменужка Петкова. Ще говорими с експерта Антон Иванов, а политическото продължение ще е с..

публикувано на 25.02.18 в 17:03

Театърът е моята любов до живот

Пловдивският актьор Тодор Генов поздрави именниците от ефира на Радио Пловдив. Отново, след доста години се почувства уютно в студиото на Радио Пловдив, където е водил предаване с Кико Папазян. В това „Шушу, мушу“ пред микрофона са осмивали кривините на тогавашното управление на града. В зората на демокрацията предаването е било свалено...

публикувано на 24.02.18 в 11:07

Велинград възражда традициите от Чепинския край за Тодоровден

"Тодоровден - бит и традиция от Чепинския край" е мотото на днешния  празник във Велинград. Ще бъде направена възстановка на стародавните традиции, щ е бъде пресъздаден и ритуал по захранване на конете. От кварталите Каменица и Чепино ще потеглят конни шecтвия, които  ще се съберат на поляните над града. Там ще бъде извършен водосвет с молитва..

обновено на 24.02.18 в 10:14

Етеричните масла са полезни за здравето на децата

Лекция на тема "Етерични масла за здрави деца" ще изнесе Даниела Сечкова в „Тракарт“ – Изследователски център. Тя коментира необходимостта от знание за ползване на етеричните масла, и тяхното смесване в определиени съотношения подходящи за деца. Ще бъдат демонстрирани различните начини за ползване на маслата и различни арома-дифузери...

обновено на 24.02.18 в 09:38

Сделката за ЧЕЗ не променя ситуацията в енергетиката

Работя с с големи корпорации, които общо взето правят други неща в България, а не са подставени лица.  Това каза по Радио Пловдив енергийният консултант Стефан Гамизов на въпрос дали познава Гинка Върбакова, собственик на „Инерком България“, което става купувач на активите на ЧЕЗ в България. Държавните компании в Чехия са с малко по-лош..

публикувано на 23.02.18 в 17:15

Службите да проверят сделката ЧЕЗ, а не фирма "Инерком"

Продажбата на ЧЕЗ не е просто сделка при която частен инвеститор продава бизнеса си на друг частен инвеститор. Тук става въпрос за част от енергийната система на България, за най - голямото електроразпределително дружество. Затова има и други фактори, които влияят, и службите трябва да внимават. Това заяви пред Радио Пловдив народният..

публикувано на 23.02.18 в 16:32
Даниела Дариткова

Нарушена е комуникацията между здравните институции

В интервю за Радио Пловдив председателят на Здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ коментира поредния здравен скандал с парите за лечение на пациентите в чужбина, заради които може да бъде блокирано и подписването на Националния рамков договор.  По думите й комуникацията между здравните институции е нарушена и самата тя е объркана от..

публикувано на 23.02.18 в 16:04