РЕКЛАМА

Всеки коалирал се с ГЕРБ трябва да очаква делегиране на политика

Снимка: БГНЕС

За политическите въпросителни на седмицата, за дългото ехо на Истанбулската конверция, и за превишаване на добрия тон по линия на екоактивистите и вицепремиера Валери Симеонов говорим с политолога Страхил Делийски.

Страхил Делийски каза, че според него има очакване за предсрочни избори, както предупреди вчера Волен Сидеров по повод ратифициране на Истанбулската конвенция по идея на партия ГЕРБ.

Едната хипотеза е, че това може да е удобен повод за предизвикване на избори, но ако влезем в хитотезата, че няма да имаме бърза развръзка по отношение на статуквото, тогава не ми се вярва нещо като Истанбулстата конвенция да катурне кабинета, каза Делийски. Той допълни, че ще съумеят партиите да се договорят и най-вероятно кабинетът Борисов 3 ще оцелее и след Европредседателството. 

Волен Сидеров и Красимир Каракачанов ползват говоренето по спорните въпроси на конвенцията за успокояването на електрората им. Те са в центъра на доста спорни политически решения, повече се изнасят от тях, уточни Страхил Делийски.
Избирателите на патриотите в голяма част не са доволни от начина, по който техните представители участват във властта, смята политологът. Той каза, че освен темата Западни Балкани, трябва да се идентифицираме и с други въпроси по време на Европредседателството.
Още от категорията

Заради поведението на Сидеров НФСБ може да напусне коалицията

Не е изключено и да напуснем коалицията „Обединени патриоти“ – каза в интервю за Радио Пловдив вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Коментарът му дойде часове след като партията му свали доверието от Волен Сидеров като председател на парламентарната група. Причина са недопустимите, според него нападки на лидера на Атака, отправяни от ефира..

публикувано на 17.10.18 в 16:09

Реформите в здравеопазването влизат в НС след общо съгласие

Докато моделът за реформата в здравеопазването не постигнат максимален консенсус, няма да бъде внасян за разглеждане в НС.  Това заяви зам. - министърът на здравеопазването в Пловдив  Светлана Йорданова, която откри специализираната изложба „Медикус, Денто, Галения 2018“ в Панаира.   По думите й сформираните  работни групи вече работят..

публикувано на 17.10.18 в 13:59

Пловдивчани искат ангажирани социални политики със законите

От 1 юли догодина всички пенсии се увеличават с 5,7 на сто. Таванът на пенсиите се повишава от сегашните 910 на 1200 лева. При изчисляване на индивидуалния коефициент за пенсия отпадат трите най-добре платени години преди 1997-а година. От догодина максималният осигурителен доход се повишава от сегашните 2600 на 3 000 лева. Увеличава се и..

публикувано на 17.10.18 в 09:37

По-голяма да бъде властта в новите четири региона у нас

Четири вместо шест района от ниво две в България предвижда проектът за промени в Закона за регионалното развитие. Законопроектът е публикуван за обществено обсъждане, информираха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Предвижда се въвеждане на географска информационна система.Основното понятие отново  са районите за..

публикувано на 17.10.18 в 05:49

Бизнесът отхвърли промените в Закона за хората с увреждания

Представителните работодателски организации отхвърлиха проекта на Закона за хората с увреждания, който днес беше обсъждан на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.  Резерви към промените изказаха също вицепремиерът Валери Симеонов и представителите на КТ "Подкрепа".  Единствено от КНСБ подкрепят предложените текстове, които..

публикувано на 16.10.18 в 15:29

Няма да обжалваме спирането на концесията на летище Пловдив

Консорциум Летище Пловдив няма да обжалва решението на правителството да спре процедурата за концесия на пловдивския аеропорт.  Аргументът за решението е, че така би се блокирала за около 2 години процедурата за новия конкурс, който се очаква да бъде обявен. Това обясни пред Радио Пловдив  експертът от "Консорциум Летище Пловдив"  Васил Лясков ...

публикувано на 16.10.18 в 15:00

Пловдив привлича туристи, но не успява да балансира пазара

Не споделям ентусиазма, че туризмът в Пловдив се развива много добре, каза хотелиерът  и член на УС на Съвета по туризъм Радослав Бозуков.  По думите му от 7 - 8 години липсва официална статистика от общината, а от отблелязания от НСИ 1% ръст на областно ниво е твърде близо до нулата. При толкова бързо развиващи се дестинации като Хисар например, това..

публикувано на 16.10.18 в 11:44