РЕКЛАМА

Всеки коалирал се с ГЕРБ трябва да очаква делегиране на политика

БГНЕС

За политическите въпросителни на седмицата, за дългото ехо на Истанбулската конверция, и за превишаване на добрия тон по линия на екоактивистите и вицепремиера Валери Симеонов говорим с политолога Страхил Делийски.

Страхил Делийски каза, че според него има очакване за предсрочни избори, както предупреди вчера Волен Сидеров по повод ратифициране на Истанбулската конвенция по идея на партия ГЕРБ.

Едната хипотеза е, че това може да е удобен повод за предизвикване на избори, но ако влезем в хитотезата, че няма да имаме бърза развръзка по отношение на статуквото, тогава не ми се вярва нещо като Истанбулстата конвенция да катурне кабинета, каза Делийски. Той допълни, че ще съумеят партиите да се договорят и най-вероятно кабинетът Борисов 3 ще оцелее и след Европредседателството. 

Волен Сидеров и Красимир Каракачанов ползват говоренето по спорните въпроси на конвенцията за успокояването на електрората им. Те са в центъра на доста спорни политически решения, повече се изнасят от тях, уточни Страхил Делийски.
Избирателите на патриотите в голяма част не са доволни от начина, по който техните представители участват във властта, смята политологът. Той каза, че освен темата Западни Балкани, трябва да се идентифицираме и с други въпроси по време на Европредседателството.
Още от категорията

Сделката за ЧЕЗ не променя ситуацията в енергетиката

Работя с с големи корпорации, които общо взето правят други неща в България, а не са подставени лица.  Това каза по Радио Пловдив енергийният консултант Стефан Гамизов на въпрос дали познава Гинка Върбакова, собственик на „Инерком България“, което става купувач на активите на ЧЕЗ в България. Държавните компании в Чехия са с малко по-лош..

публикувано на 23.02.18 в 17:15

На Тодоровден „Точно днес“ с кушии и веселие

На Тодоровден „Точно днес“ с кушии и веселие Тодоровден в народния календар е познат още като Конски Великден, защото се празнува най-вече за здравето на конете. Днес Свети Тодор забива копието си в земята, връзва за него коня, съблича девет кожуха и отива при Бог да моли за лято. Този ден е свързан със смяната на зимата с пролетта и..

публикувано на 23.02.18 в 16:53

Службите да проверят сделката ЧЕЗ, а не фирма "Инерком"

Продажбата на ЧЕЗ не е просто сделка при която частен инвеститор продава бизнеса си на друг частен инвеститор. Тук става въпрос за част от енергийната система на България, за най - голямото електроразпределително дружество. Затова има и други фактори, които влияят, и службите трябва да внимават. Това заяви пред Радио Пловдив народният..

публикувано на 23.02.18 в 16:32
Даниела Дариткова

Нарушена е комуникацията между здравните институции

В интервю за Радио Пловдив председателят на Здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ коментира поредния здравен скандал с парите за лечение на пациентите в чужбина, заради които може да бъде блокирано и подписването на Националния рамков договор.  По думите й комуникацията между здравните институции е нарушена и самата тя е объркана от..

публикувано на 23.02.18 в 16:04

Климатологът за земетресението и "арктическия студ"

Земетресението беше за добро, защото така  безопасно се освободи натрупана земна  енергия , така коментира труса в Пловдивско  със сила 4,6 по Рихтер климатологът и преподавател в СУ доц. д-р Георги Рачев и добави, че това обаче, лошо влияе върху самочувствието на хората.  Много от хората изпадат в стрес от земетресенията , каза Рачев   и..

обновено на 23.02.18 в 11:00

Борисов ще атакува на избори президентската власт

Парламентарни сюжети. Днес кой, за какво и с кого гласува.  За предизвестеността на скандалите. И за някои политически цели. Коментар на политическия пиар Арман Бабикян. Арман Бабикян смята, че в парламента днес се очаква сериозен дебат при обсъждането на анатикорупционния закон и закона за обществените поръчки. Той каза още: Важно е да се изчисти..

публикувано на 23.02.18 в 09:35

Циклите на сеизмична активност изключват силен трус в Пловдив

Земетресението от тази нощ беше със сила 4,6 по Рихтер и епицентър 2 километра североизточно от Асеновград.   Регистрираните вторични трусове са над 30, но с нисък магнитуд Професор Емил Ботев, ръководител на департамент „Сеизмолозия“ в Националния институт по Геофизика, геодезия и география при БАН определи днешното земетресение в пловдивско..

обновено на 22.02.18 в 17:35