РЕКЛАМА

Всеки коалирал се с ГЕРБ трябва да очаква делегиране на политика

Снимка: БГНЕС

За политическите въпросителни на седмицата, за дългото ехо на Истанбулската конверция, и за превишаване на добрия тон по линия на екоактивистите и вицепремиера Валери Симеонов говорим с политолога Страхил Делийски.

Страхил Делийски каза, че според него има очакване за предсрочни избори, както предупреди вчера Волен Сидеров по повод ратифициране на Истанбулската конвенция по идея на партия ГЕРБ.

Едната хипотеза е, че това може да е удобен повод за предизвикване на избори, но ако влезем в хитотезата, че няма да имаме бърза развръзка по отношение на статуквото, тогава не ми се вярва нещо като Истанбулстата конвенция да катурне кабинета, каза Делийски. Той допълни, че ще съумеят партиите да се договорят и най-вероятно кабинетът Борисов 3 ще оцелее и след Европредседателството. 

Волен Сидеров и Красимир Каракачанов ползват говоренето по спорните въпроси на конвенцията за успокояването на електрората им. Те са в центъра на доста спорни политически решения, повече се изнасят от тях, уточни Страхил Делийски.
Избирателите на патриотите в голяма част не са доволни от начина, по който техните представители участват във властта, смята политологът. Той каза, че освен темата Западни Балкани, трябва да се идентифицираме и с други въпроси по време на Европредседателството.
Още от категорията

Забравете за Миг-29 и Су-25

Забравете за самолетите Миг 29 и Су 25. Те са несъвместими в рамките на НАТО и не могат да се използват при операции по чл. 5/ всяка атака срещу страна от военния съюз се смята за атака срещу общността /.  Сигурността и отбраната на България се гарантира по член 5 и това, че ще имаме 8 самолета всъщност ни прави свързани със страни, които имат..

публикувано на 18.01.19 в 16:46

Пловдив има шанс да се превърне в световна столица на културата

Пловдив е фантастичен град. Не ми е ясно – защо трябва да плюеш един град, който е толкова стар и красив. А той е променен. Централният площад може и да е разкопан, но Пеещите фонтани работят. Каквото и да се случва по булевардите – малките улички са пълни, хората влизат в галериите, всеки ден има концерти и събития...

публикувано на 18.01.19 в 16:07

Проектът "Порастваме заедно" ще се изпълнява до 2020 г. в Пловдив

Проектът „ Порастваме заедно “ на стойност 88 000 лева започва да се изпълнява в Пловдив. Той ще е пряко насочен към 29 деца от Дома за деца лишени от родителски грижи към Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“. Целта е да създават устойчиви решения за преодоляване на проблема свързан със социалната и трудова интеграция на децата настанени..

публикувано на 18.01.19 в 14:29
Светозар Гледачев

Събуждането на "спящите" акции - много ползи и един риск

Държавата планира да изземе акциите от масовата приватизация, които не се управляват и даже не са потърсени от собствениците им и да ги вложи в Сребърния фонд.  Финансовият анализатор Светозар Гледачев коментира, че мярката, която предлага финансовото министерство е добра и за собствениците на т. нар. "спящи" акции, и за фондовия пазар у нас. Според..

публикувано на 18.01.19 в 10:59

Поне едно наум за социологически данни в деня на вота

Политиците не се умориха да променят правила преди избори. Питам се защо  и още нещо - каква полза очакват политиците, ако се разреши публикуването на социологически данни в деня за размисъл и по време на вота. С такива въпроси социологът Първан Симеонов коментира от предложението за промяна на Изборния кодекс. По думите му винаги има резон в даването..

публикувано на 18.01.19 в 10:24

Великобритания е в ситуация "квадратурата на кръга"

Най - голямата интрига пред британската и пред европейската политика след историческа загуба в парламента.  Така политологът проф. Анна Кръстева нарече решението на британския парламент от вторник да отхвърли споразумението на Тереза Мей за излизане от Европейския съюз (Брекзит).  Това е историческа загуба , каквато британската..

публикувано на 17.01.19 в 15:27

Архитекти срещу динозаври в борба за зала "Лотос"

Преди да се превърне в пещера с динозаври и да отвори врати с това си предназначение, зала "Лотос" става арена на сблъсък между архитектите в града и ръковдствата на общината и Природонаучния музей.  От пловдивската колегия на Камарата на архитектите в България, както  и от Съюза на архитектите, настояват с декларация кръглата зала между Дома на..

публикувано на 17.01.19 в 15:16