РЕКЛАМА

Всеки коалирал се с ГЕРБ трябва да очаква делегиране на политика

Снимка: БГНЕС

За политическите въпросителни на седмицата, за дългото ехо на Истанбулската конверция, и за превишаване на добрия тон по линия на екоактивистите и вицепремиера Валери Симеонов говорим с политолога Страхил Делийски.

Страхил Делийски каза, че според него има очакване за предсрочни избори, както предупреди вчера Волен Сидеров по повод ратифициране на Истанбулската конвенция по идея на партия ГЕРБ.

Едната хипотеза е, че това може да е удобен повод за предизвикване на избори, но ако влезем в хитотезата, че няма да имаме бърза развръзка по отношение на статуквото, тогава не ми се вярва нещо като Истанбулстата конвенция да катурне кабинета, каза Делийски. Той допълни, че ще съумеят партиите да се договорят и най-вероятно кабинетът Борисов 3 ще оцелее и след Европредседателството. 

Волен Сидеров и Красимир Каракачанов ползват говоренето по спорните въпроси на конвенцията за успокояването на електрората им. Те са в центъра на доста спорни политически решения, повече се изнасят от тях, уточни Страхил Делийски.
Избирателите на патриотите в голяма част не са доволни от начина, по който техните представители участват във властта, смята политологът. Той каза, че освен темата Западни Балкани, трябва да се идентифицираме и с други въпроси по време на Европредседателството.
Още от категорията

Младите семейства предпочитат ново строителство

Мирослад Язов, мениджър на офис на международна фирма коментира пазара на имоти в Пловдив: Жилищният фонд в Пловдив остарява. Панелките, които са строени 60-те и 70-те години на миналия век не предлагат на младото поколение средата, която биха желали да обитават. Входовете не изглеждат добре, не предоставят допълнителни услуги, като охрана,..

публикувано на 26.05.18 в 10:55

Енергетиката ни е зависима и се управлява по руски маниер

Европейската комисия обяви, че разследването и срещу „Газпром“ за предполагаема злоупотреба с господстващо положение ще приключи без глоба за компанията. Това става след като „Газпром“ се съгласява с промени в търговската си политика. Как ще се отрази новата ситуация на отношенията на България с основния й газов доставчик -  по темата разговаряме с..

обновено на 25.05.18 в 15:45

Вече е назначен юрист в общината за защита на личните данни

Европейският регламент за защита на личните данни (GDPR) ще влезе в сила на 25 май, но никой не е напълно готов – нито компаниите, нито дори регулаторите, отбелязват юристите.  Как общината в Пловдив ще поеме личните данни на гражданите - говорим със секретаря на общината Ангелина Топчиева . Тя разказа, че тези правила са приети от 2016 година, но..

публикувано на 25.05.18 в 09:45

Да търсим общите чествания от историята ни с Македония

И отново към Македония за отбелязването на 1000 години Охридска архиепископия разговаряме с д-р Момчил Методиев, главен редактор на електронния портал "Християнство и култура". Той отбеляза, че е заявен категоричен отказ от страна на нашата църква да участва в тържествата на 27 и 28 май в Охрид. Защо БПЦ-БП взеха решение за отбелязване на..

публикувано на 25.05.18 в 09:02

Българското образование се нуждае от вдъхновение

Това е най-светлият ден в годината може би за нас, българите, защото го свързваме със словото и със светлината. И тъй като наистина  светът, животът, човеците са започнали в Словото, вероятно и ние имаме усещането, че сме част от тази митология.  А какво е личното ми усещане за празника - малко раздвоено,  защото едновременно чествайки митологиите..

публикувано на 24.05.18 в 13:19

Изкуството на превода - смисъл се улавя с много четене

Един текст, когато се чете, той трябва да се чете с разбиране. В редакторската си работа през годините много често съм се  сблъсквала с това, че хората четат повърхностно.  Специално преводачът трябва да  обръща внимание на всяка една дума, на това, което е искал да каже авторът,  неговия подтекст, да се чете и между линиите, а не да се  спира..

публикувано на 24.05.18 в 12:18

Дългът на учителя е изпитание, кръст, който носим

Като всеки човек,  за мене е  много ценно трудът ми да бъде оценен. Никой от нас не е самотен остров и разбира се, е окриляващо за всеки  творец, когато общността потвърди по някакъв начин смислеността на това, което е направил. Винаги много съм обичала празника, но този 24 май през 2018-та година за мене е специално издание, заяви носителката на..

публикувано на 24.05.18 в 11:16