Откриха официално новия офис на Агенцията по кадастъра

4
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Новият офис на Агенцията по кадастъра в Пловдив беше официално открит и осветен в сградата на площад „Съединение“ №3. 

Службата работи на новото място отначалото на годината. Разкрити са 10 гишета и автоматична система с номера за реда на клиентите.

До миналата година службата в Пловдив е била в тъмна и тясна сграда, но сега е на удобно за гражданите място в центъра, в сградата на Прокуратурата.

На ден в нея преминават над 200 души, които подават и получават скици.

Пловдивския митрополит Николай освети новото помещение и благослови служителите и хората, които ползват услугите на службата.

Лентата симовлично прерязоха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев и изпълнителният директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър Михаил Киров.

Кадастралната карта на страната е готова на 25 процента в електронен вид и обхваща всички областни градове. За град Пловдив тя е попълнена изцяло, а за областта - около  33-34 на сто, като са охванати всички големи градове,  уточни зам.-министър Йовев.

Изпълнителният директор на Агенцията Михаил Киров заяви, че предстои подобряването на електронната система за кадастралните карти и услуги. Надграждането е свързано и с въвеждането на нов тип данни. 

Откриването на пловдивския офис на Агенцията по геодезия, картография и кадастър


Галерия

Още от категорията

В Пловдив бе изпито петото кафе на толерантността

Традиционното кафе на толерантността в Пловдив събра отново представители на различни религии в Джумая джамия. В срещата, която е символ на разбирателство и мирно съжителство, се включиха Главният мюфтия Мустафа Хаджи, кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на Общинския съвет на града Савина Петкова, консулът на Турция в Пловдив..

публикувано на 15.02.19 в 13:27

Съдът върна бебето на майката от Арда

Районният съд в Смолян отхвърли искането за настаняване на бебето от с. Арда в приемно семейство. Делото е по молба от Дирекция "Социално подпомагане"- Смолян за постановяване на мярка за закрила по отношение на бебето Ана.  Съдебното решение може да бъде обжалвано, но подлежи на незабавно изпълнение. Съдебният процес е по случая, станал известен от..

публикувано на 15.02.19 в 12:53

Обновяват осветлението, зоните за отдих и пазара в центъра на Пазарджик

В Пазарджик започна обновяване на централната градска част, съобщи кметът Тодор Попов. До края на март ще се монтират нови стълбове за осветление, ще се подменят повече от 70 осветителни тела, ще бъдат освежени пейките в пешеходната зона и ще се поставят допълнително кошчета за смет.  Съществуващите електрически стълбове са почистени от разлепени..

публикувано на 15.02.19 в 11:58

2 милиона 104 хиляди лева за нова детска градина на Гладно поле

Обществена поръчка за изграждането на нова детска градина на улица „Богомил“ в района на Гладно поле обяви пловдивската община.  Максималната стойност е 2 милиона 104 хиляди лева с ДДС.  Забавачката е част от проекта Образователна инфраструктура  по Оперативната програма Региони в растеж.  Капацитетът на детската градина ще бъде за 100 деца..

публикувано на 15.02.19 в 11:37

Пловдивска област е на 7-мо място по размер на заплатите в страната

В края на декември миналата година и работещите, и заплатите в Пловдивска област нарастват спрямо 2017-та година, отчита Националната статистика.  Броят на заетите е скочил с почти 2 процента, а средната месечна заплата с 5,5 на сто като в обществения сектор увеличението е с 6,3 процента.  С 1024 лева средна месечна работна заплата през последното..

публикувано на 15.02.19 в 10:27