С нов томограф ще изследват пациентите на Военна болница

| обновено на 27.02.18 в 13:26

6-срезов компютърен томограф работи в МБАЛ-Пловдив към ВМА. С откриването му се отбелязва 129-тата годишнина от създаването на здравното заведение. 

Военна болница - Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната. В момента болницата обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната, съобщават от здравното заведение.

Началникът на ВМА  бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски прпоздрави персонала на болницата и посочи, че  става все по-привлекателно място за работа. Той подчерта, че болницата е покрила изискванията на  стандартите на НАТО за роля 3. Тази година е закупен нов ехограф и апарат, който е най-съвременната тенденция в електрохирургията.

Новите планове на болницата са да се интегрира с Медицински университет- Пловдив и болницата да се превърне в Университетска. Така ще могат да се обучават студенти и специализанти.


Още от категорията

Митрополията придоби знаков имот в Пловдив

Пловдивската митрополия стана собственик на сградата до южната част на Тунела, известна на пловдивчани като старото Гръцко училище.  Бизнесменът Георги Гергов е дарил двата етажа на недостроената от десетилетия къща, а останалата част Митрополията е изкупила от собствениците, които я получават по линия на реституцията. Според Георги Гергов това..

обновено на 20.06.19 в 17:20

Фалшификаторите на милиони евро и долари отиват на съд

Специализираната прокуратура предаде на съд фалшификаторите на крупни суми евро и долари, открити в тайно помещение  в хотел „Кантилена 2“ в курорта "Слънчев бряг" миналата година. Четиримата бяха задържани на 20 октомври 2018 г. при специализирана операция в морския комплекс и в Пловдив.  В подземния гараж на хотел „Кантилена 2 в Слънчев бряг бе..

обновено на 20.06.19 в 16:43

Спектакълът на Пеещите фонтани - три дни в седмицата след залеза

От днес са възстановява музикалната програма на Пеещите фонтани.  Тя започва в 21.30 часа, като от управата обясняват, че късното начало е заради по- голямата продължителност на светлата част на денонощието.  Музикалният спектакъл и това лято ще е в три дни от седмицата - четвъртък, петък и събота.

обновено на 20.06.19 в 16:42

Делото срещу Ахмед Муса продължава с нов прокурор

Делото за радикален ислям в Пазарджик няма да бъде прекратено, реши Окръжният съд.    Обвинението в продължаващия съдебен процес срещу Ахмед Муса и 13-те му поддръжници    ще се представлява от окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов.  Досегашния прокурор по делото Недялка Попова бе отстранена по-рано, заради нейно медийно изказване..

обновено на 20.06.19 в 15:38

66 кандидат-студенти с пълна 6-ца в аванс в ПУ

66 кандидат-студенти получиха пълна шестица на предварителните изпити в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. 223-ма са с успех над 5.50. Така учебното заведение отчита ръст от 22 пълни шестици в сравнение с миналогодишната предварителна изпитна сесия и лек спад – с 8 - на отличните оценки. Няма анулирани изпитни работи, но са..

публикувано на 20.06.19 в 13:47