С нов томограф ще изследват пациентите на Военна болница

| обновено на 27.02.18 в 13:26

6-срезов компютърен томограф работи в МБАЛ-Пловдив към ВМА. С откриването му се отбелязва 129-тата годишнина от създаването на здравното заведение. 

Военна болница - Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната. В момента болницата обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната, съобщават от здравното заведение.

Началникът на ВМА  бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски прпоздрави персонала на болницата и посочи, че  става все по-привлекателно място за работа. Той подчерта, че болницата е покрила изискванията на  стандартите на НАТО за роля 3. Тази година е закупен нов ехограф и апарат, който е най-съвременната тенденция в електрохирургията.

Новите планове на болницата са да се интегрира с Медицински университет- Пловдив и болницата да се превърне в Университетска. Така ще могат да се обучават студенти и специализанти.


Още от категорията

МОН обяви нулев прием за "Икономика" в АУ и УХТ

В 16 професионални направления, в различни висши училища, тази година няма да бъде утвърден прием на първокурсници. Нулевият прием ще засегне и два пловдивски ВУЗ-а. За учебната 2019-та 20120 година в направлението „Икономика“ в Университета по хранителна технологии и в Аграрния университет първокурсници няма да се приемат. Министър Вълчев..

публикувано на 22.03.19 в 14:48

Кметът на Пазарджик ще се бори за четвърти мандат със своя листа за съветници

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов ще се кандидатира за четвърти мандат. На пресконференция днес той обяви, че ще има и листа за общински съветници, както и кандидати за кметове на населените места в общината. „Както и в предишните ми мандати ще бъда независим кандидат. Решението ми е плод не на емоция, а на внимателно обмислени аргументи", обясни..

публикувано на 22.03.19 в 14:12

Арестуваха нападател на лекари в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и пиян шофьор на линейка

Млад мъж е задържан за проявена агресия към лекар от спешното отделение в МБАЛ ”Св. Пантелеймон” в Пловдив. Сигналът е получен около 17 часа в Първо РУ.  Той е подаден от дежурните в спешния кабинет, съобщи за Радио Пловдив управителят на болницата доц. Петко Недев.  Според първоначалната информация, родственик на приета по спешност пациентка..

обновено на 22.03.19 в 13:49

Три ромски фамилии лагеруват в "Дондуковата градина"

Неизвестни роми от 2 месеца периодично се самонастаняват в Дондуковата градина, непосредствено до Природонаучния музей. Проблемът е много сериозен, налага се да пускаме жалби до полицията срещу 3 ромски семейства, които превръщат терена зад зала „Лотос“ в бунище и обществена тоалетна, разказа директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров. Последният..

обновено на 22.03.19 в 13:48

Шефът на полицията и областният управител се включиха в мотошествието до Бачково

Стотици рокери от цялата страна откриха с шествие новия мото сезон и посрещнаха Първа пролет в Пловдив. Традиционното мотошествие тръгна от кръстовището на Пазарджишко шосе и се отправи към Бачковския манастир. Силен рев на мотори, качетвена музика и силни емоции – така започна шествието, организирано от мотоклуб „Вагабондс“, което обедини..

публикувано на 22.03.19 в 13:03