РЕКЛАМА

С нов томограф ще изследват пациентите на Военна болница

| обновено на 27.02.18 в 13:26

6-срезов компютърен томограф работи в МБАЛ-Пловдив към ВМА. С откриването му се отбелязва 129-тата годишнина от създаването на здравното заведение. 

Военна болница - Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната. В момента болницата обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната, съобщават от здравното заведение.

Началникът на ВМА  бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски прпоздрави персонала на болницата и посочи, че  става все по-привлекателно място за работа. Той подчерта, че болницата е покрила изискванията на  стандартите на НАТО за роля 3. Тази година е закупен нов ехограф и апарат, който е най-съвременната тенденция в електрохирургията.

Новите планове на болницата са да се интегрира с Медицински университет- Пловдив и болницата да се превърне в Университетска. Така ще могат да се обучават студенти и специализанти.


Още от категорията

Тежки камиони ще блокират временно движението тази сутрин

След 7.00 часа тази сутрин четири  тежкотоварни автомобила с извънгабаритен товар ще потеглят от северната индустриална зона в Пловдив към Русе.  От МВР предупреждават, че ще бъде затруднено движението по  маршрута: бул. „Васил Априлов“ – ул. „Георги Бенев“ – ул. „Полет“ – Брезовско шосе – с. Войводиново –пътя Пловдив – Стара Загора – пътен възел..

публикувано на 18.01.19 в 06:23

До дни поставят бариера за Стария град откъм Понеделник пазара

Община Пловдив предвижда затваряне с бариери на входовете към Стария град.  Предстои поставянето на преградна бариера на входа към Стария Пловдив и от подстъпите на Понеделник пазара. Подобна ограда има при църквата Св. Богородица. Целта обясни кметът на район Централен Георги Стаменов. Причината е подписка на живеещите на ул. "П.Р...

публикувано на 17.01.19 в 16:31

Бившият шеф на "Басейнова дирекция" подал жалба до МОСВ за рекет на Сиди

"Воля" сезира прокуратурата по сигнал на инж. Георги Семерджиев, който в свое писмо до МОСВ още през юни 2017 г. описва как за да запази поста си на директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, е бил рекетиран от народен представител от ВМРО. Воля настоява прокуратурата да изпълни задълженията си и да направи проверка по..

обновено на 17.01.19 в 14:13

В Пловдив ще работи Дневен център за подкрепа на хора с увреждания

Община Пловдив стартира проект „Създаване на дневен център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания“.  Той ще бъде разположен в сградата на бившия Дом „Рада Киркович“.  Предвижда се 90 болни хора и техните семейства да получават дневни и почасови социални грижи, както в центъра, така и чрез мобилни екипи в..

публикувано на 17.01.19 в 14:10

Разбиват мрамора пред Централна поща

Продължава премахването на старата настилка на площад „Централен“. Машините разбиват  мраморните плочи в пешеходната зона между Пощата и археологическите разкопки от страната на Цар-Симеоновата градина. Теренът е заграден с телени огради, но потокът от хора минава в непосредствена близост до работната площадка.   Още преди месец от това място бяха..

публикувано на 17.01.19 в 12:12

Студеното време и новата цена на парното надуха сметките с над 20 лева

Студеният декември доведе до ръст на потреблението на топлинна енергия в Пловдив с  12,6% спрямо година по-рано. Това показват данните на EVN Топлофикация за потреблението на клиентите на централно парно в Пловдив и стойността на фактурите, които вече са на каса. По- студеното време и повишената цена на парното са увеличили и сметките ни..

публикувано на 17.01.19 в 11:44

3-ма пияни мъже са задържани след дълга полицейска гонка

29-годишният шофьор, когото полицаите от Стара Загора издирваха след среднощна гонка, е заловен . Все още се изяснява причината за бягството. Инцидентът е от тази нощ. Малко след 2:30 часа патрулен екип от Стара Загора решил да извърши проверка на автомобил, тъй като пътниците в него предизвикали съмнения заради поведението си.  Въпреки..

обновено на 17.01.19 в 11:09