РЕКЛАМА

Когато се смяташ за недосегаем, това е тежък популизъм

България на гражданите замрази членството си в Реформаторския блок. Какви са причините и политическите последици от това решение? Отговорът е от проф. д-р Димитър Шишков, член на Изпълнителния съвет на партията, той бе депутат от реформаторите в 43 НС.

Движение България на гражданите винаги е било за единство вдясно. Ние говори и за равнопоставеност, говорим за това, че между членовете трябва да има диалог, а не свободни движения от определени личности, които се отъждестяват като РБ, говорят от името на РБ, но за съжаление не са провели елементарните разговори, които са изискване на благоприличие и възпитание с членовете на РБ. Всички сме едно цяло, с еднакви права в РБ.  Защото д-р Москов и г-н Лукарски се срещат, без да уведомяват останалите членове на РБ, например с вицепремиера Симеонов. Това не може да се случва, преди да е взето общо решение, дали въобще ще се срещаме с някой от властта. Аз разбирам симпатиите на д-р Москов и г-н Лукарски, все пак те бяха истински във властта. Думата истински е в целия и смисъл.

През цялото време се чуват хвалби към ГЕРБ. Ние сме отделна политическа сила, ние желаем и виждаме по друг начин, как трябва да се управлява. Тава е причината, докато няма диалог, да замразим членството, което не означава напускане на РБ, в абсолютно никакъв случай. Трябва на всички да е ясно, когато си седнал с някой човек да коментираш, че трябва да управляваш държава, преглъщаш някои неща, но поемаш отговорност за някои от нещата. Това, което ние говорихме с ГЕРБ тогава / в предишното управление/ нямаше друг начин, освен нови избори.

Идеята не е постоянно да има нови избори, да има постоянна нестабилност в държавата, а да разговаряме с повече политически сили, да стигнем до ясни изводи: Как трябва да се управлява държава в демократичен стил? В момента живеем във феодална държава.

Въобще не трябва да се прави сравнение между нас, патриотите и "Воля". Първо от интелектуалното равнище, което имаме ние, второ е виждането ни за демократичния стил за управление на държавата, трето, ние никога не си свалихме гащите пред ГЕРБ, бяхме коректор на тяхното управление. Затова не ни поискаха, затова се стигна до нови избори, затова по-леко се управлява със сегашните партньори, отколкото с нас.  

Интервюто с проф. д-р Димитър Шишков е в звуковия файл.


Още от категорията

Храна за бедните - благотворително в Пловдив

Складове за безплатни храни за бедните – това е мисията на Стефан Чолаков, който вече четири години изхранва хора в беда. Първата му инициатива тръгва от поставена хладилна витрина на улицата. [/module Кампанията се разраства и Стефан вече прави хранителна банка. Целта му е да открие складове във всички 28 областни центрове. Засега..

публикувано на 14.12.18 в 16:45

Базар в помощ на ревматологията на УМБАЛ „Свети Георги“

Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България организира благотворителен коледен базар под надслов „С любов и усмивка за Коледа“ в полза на Клиника по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив.  Базарът ще се проведе на 15 декемаври от 11:00 до 17:00 ч. в залата на Културен център „Г8“ на ул. „У. Гладстон“ №8 в София..

публикувано на 14.12.18 в 16:14

Дядо Коледа и Снежанка се качват на теснолинейката на 22 декември

В навечерието на Рождество Христово и Нова година Гражданско сдружение „За теснолинейката” организира романтично пътуване с теснолинейката от Септември до Добринище. Поредното наше мероприятие е на 22 декември. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници искаме да създадем положителни емоции за хората. Каним ги на празнично пътуване с..

публикувано на 14.12.18 в 16:13

Да работим постоянно с децата, за да ги опазим на пътя

За непрекъсната работа по превенцията с децата за безопасността на движението – призова награденият „Полицай на годината“ Стойчо Яковски от Пътна полиция – Пловдив. Той бе награден основно за своята дейност в областта на превенцията за безопасност на движението. През годината полицаят е провел лекции и обучение с деца и младежи в 20..

публикувано на 14.12.18 в 16:07

С трицифрени номера на бюлетината ще решаваме 15/15

Народните представители гласуваха на първо четене предлаганите промени в Изборния кодекс. Според новите текстове, машинният вот навсякъде в страната се отлага.  Въпреки, че трябваше да бъде факт на евроизборите през май 2019-та - още за новите правила, по които ще гласуваме засега на два пъти догодина ще коментираме със  Стоил Стоилов , изборен..

публикувано на 14.12.18 в 10:38

При покупка на електронна винетка внимавайте как въвеждате данните

От 17 декември започва продажбата на електронни винетки от сайта bgtoll.bg и мобилното приложение. Цената на електронните винетки остава същата, както на стикер винетките. Плащането ще става с банкова карта – дебитна или кредитна карта, като г ражданите ще могат да купуват електронни винетки и от терминали за самотаксуване, които ще бъдат..

публикувано на 13.12.18 в 16:53

БГ Коледа помага на две клиники в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Високотехнологична апартура, закупена с дарения от благотворителната инициатива "Българската Коледа", получиха Клиниката по ранна рехабилитация и физикална медицина и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Новата техника вече помага на малките пациенти от двете уникални за страната отделения. Три от апаратите са за..

публикувано на 13.12.18 в 14:16