РЕКЛАМА

Когато се смяташ за недосегаем, това е тежък популизъм

България на гражданите замрази членството си в Реформаторския блок. Какви са причините и политическите последици от това решение? Отговорът е от проф. д-р Димитър Шишков, член на Изпълнителния съвет на партията, той бе депутат от реформаторите в 43 НС.

Движение България на гражданите винаги е било за единство вдясно. Ние говори и за равнопоставеност, говорим за това, че между членовете трябва да има диалог, а не свободни движения от определени личности, които се отъждестяват като РБ, говорят от името на РБ, но за съжаление не са провели елементарните разговори, които са изискване на благоприличие и възпитание с членовете на РБ. Всички сме едно цяло, с еднакви права в РБ.  Защото д-р Москов и г-н Лукарски се срещат, без да уведомяват останалите членове на РБ, например с вицепремиера Симеонов. Това не може да се случва, преди да е взето общо решение, дали въобще ще се срещаме с някой от властта. Аз разбирам симпатиите на д-р Москов и г-н Лукарски, все пак те бяха истински във властта. Думата истински е в целия и смисъл.

През цялото време се чуват хвалби към ГЕРБ. Ние сме отделна политическа сила, ние желаем и виждаме по друг начин, как трябва да се управлява. Тава е причината, докато няма диалог, да замразим членството, което не означава напускане на РБ, в абсолютно никакъв случай. Трябва на всички да е ясно, когато си седнал с някой човек да коментираш, че трябва да управляваш държава, преглъщаш някои неща, но поемаш отговорност за някои от нещата. Това, което ние говорихме с ГЕРБ тогава / в предишното управление/ нямаше друг начин, освен нови избори.

Идеята не е постоянно да има нови избори, да има постоянна нестабилност в държавата, а да разговаряме с повече политически сили, да стигнем до ясни изводи: Как трябва да се управлява държава в демократичен стил? В момента живеем във феодална държава.

Въобще не трябва да се прави сравнение между нас, патриотите и "Воля". Първо от интелектуалното равнище, което имаме ние, второ е виждането ни за демократичния стил за управление на държавата, трето, ние никога не си свалихме гащите пред ГЕРБ, бяхме коректор на тяхното управление. Затова не ни поискаха, затова се стигна до нови избори, затова по-леко се управлява със сегашните партньори, отколкото с нас.  

Интервюто с проф. д-р Димитър Шишков е в звуковия файл.


Още от категорията

ЕС е изправен пред много кризи, но бежанската може да го разруши

След скандал в Народното събрание, стигнал до безредици, премиерът Бойко Борисов представи пред депутатите позицията, която ще защитава в неделя на неформалната среща на европейски лидери за мигрантската политика.  Борисов настоява за затваряне на външните граници на ЕС и изграждане на мигрантски центрове извън територията му, където ще се..

публикувано на 22.06.18 в 16:18

Не на бригадирския ентусиазъм за АЕЦ "Белене"

Аз съм против бригадирския ентусиазъм да стоим АЕЦ Белене , това каза в Пловдив вицепремиерът Томислав Дончев. Той откри втория ден на Пловдивския икономически форум.  Дончев говори за това, че сега е особено важно да се пита пазара, защото трябва сериозно проучване за инвеститор. Важно ще е участието на държавата с площадката и вече платеното..

обновено на 22.06.18 в 12:20
Петър Ганев

България ще продължи да реализира икономически растеж

Общият макроикономически поглед показва стабилност пред страната ни – с нисък дълг и контролиран бюджет. Имаме натрупване на макроикономически фактори, които са положителни за България. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Петър Ганев, икономист от Института за пазарна икономика, който се включва във втория ден на Пловдивски..

обновено на 22.06.18 в 10:28

Вотът на недоверие към кабинета – като партия бридж

Предварителните заявки на столетницата за искания нов вот на недоверие към кабинета „Борисов3“ ми приличат партия бридж. Чухме анонсите, а от там нататък разиграването практически е безсмислено. Всички управляващи партии и подкрепящи управлението, а също и партиите от опозицията – вече се заявиха как ще гласуват. Така аргументите станаха..

обновено на 22.06.18 в 10:28

Сценични кадри с международен проект „Лайф скилс“

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив е единственото училище у нас, което работи по международния проект „Лайф скилс“ по програма „Еразъм+“. Културно предприемачество и нови дигитални технологии – това ще се предлага на желаещите да се обучават и работят като звукови дизайнери и видеомонтажисти, това заяви в..

публикувано на 22.06.18 в 10:26

Реформите трябва да са за всички, не само за част от страдащите

Реформи в социалната сфера у нас са крайно наложителни, но те не бива да се правят „на парче“, под натиска на определени кръгове и в интерес на малка група от засегнатите лица за сметка на всички останали.   Зад това становище се обединиха представители на национално представителни организации на и за хора с увреждания, членове на Националния..

публикувано на 21.06.18 в 16:24

Общоевропейска рамка ще реши проблема с бездомните животни

Как да се реши проблемът с бездомните кучета? Петиция от името на 18 български организации за защита на животните постави въпроса в Европейския парламент.  Подкрепиха ги и български евродепутати. Петицията, която внесохме в ЕП за начина, по който трябва да се реши проблемът с бездомните кучета,  от името на 18 български организации за защита на..

публикувано на 21.06.18 в 16:14