РЕКЛАМА

Когато се смяташ за недосегаем, това е тежък популизъм

България на гражданите замрази членството си в Реформаторския блок. Какви са причините и политическите последици от това решение? Отговорът е от проф. д-р Димитър Шишков, член на Изпълнителния съвет на партията, той бе депутат от реформаторите в 43 НС.

Движение България на гражданите винаги е било за единство вдясно. Ние говори и за равнопоставеност, говорим за това, че между членовете трябва да има диалог, а не свободни движения от определени личности, които се отъждестяват като РБ, говорят от името на РБ, но за съжаление не са провели елементарните разговори, които са изискване на благоприличие и възпитание с членовете на РБ. Всички сме едно цяло, с еднакви права в РБ.  Защото д-р Москов и г-н Лукарски се срещат, без да уведомяват останалите членове на РБ, например с вицепремиера Симеонов. Това не може да се случва, преди да е взето общо решение, дали въобще ще се срещаме с някой от властта. Аз разбирам симпатиите на д-р Москов и г-н Лукарски, все пак те бяха истински във властта. Думата истински е в целия и смисъл.

През цялото време се чуват хвалби към ГЕРБ. Ние сме отделна политическа сила, ние желаем и виждаме по друг начин, как трябва да се управлява. Тава е причината, докато няма диалог, да замразим членството, което не означава напускане на РБ, в абсолютно никакъв случай. Трябва на всички да е ясно, когато си седнал с някой човек да коментираш, че трябва да управляваш държава, преглъщаш някои неща, но поемаш отговорност за някои от нещата. Това, което ние говорихме с ГЕРБ тогава / в предишното управление/ нямаше друг начин, освен нови избори.

Идеята не е постоянно да има нови избори, да има постоянна нестабилност в държавата, а да разговаряме с повече политически сили, да стигнем до ясни изводи: Как трябва да се управлява държава в демократичен стил? В момента живеем във феодална държава.

Въобще не трябва да се прави сравнение между нас, патриотите и "Воля". Първо от интелектуалното равнище, което имаме ние, второ е виждането ни за демократичния стил за управление на държавата, трето, ние никога не си свалихме гащите пред ГЕРБ, бяхме коректор на тяхното управление. Затова не ни поискаха, затова се стигна до нови избори, затова по-леко се управлява със сегашните партньори, отколкото с нас.  

Интервюто с проф. д-р Димитър Шишков е в звуковия файл.


Още от категорията

Затваряме слънце в буркани за зимата

Около 45% от българите нямат средстава да се отопляват адекватно, 30 % се определят като енергийно бедни, което означава, че не могат да покриват сметкитке си за ток, парно или твърдо гориво. По този показател България заема първо място в ЕС. Средното ниво за общността е 9%, срещу 30% у нас. Има ли алтернатива и може ли да се реализира?..

публикувано на 20.03.18 в 17:12
Ген. Атанас Атанасов

Само силен политически съюз в център-дясно ще свали ГЕРБ

ДСБ определи  управлението на страната като изключително опасно, създаващо неустойчивост с постоянните си скандали и напрежение във всички сектори важни за гражданите.  В интервю за Радио Пловдив лидерът на партията генерал Атанас Атанасов заяви, че е наложително създаването на политическа алтернатива на управлението на Бойко Борисов, защото в..

публикувано на 20.03.18 в 13:21

Кайсиите и прасковите страдат най- много в студената пролет

Пролетта дойде със сняг и ниски температури. Синоптиците очакват динамично време, а то е опасно за някои видове овощни дръвчета. Колко голям е рискът обяснява проф. Валентина Божкова- зам.- директор на Овощарския институт в Пловдив. Нетипично и опасно ли е времето сега за растенията, които са в период на развитие? В момента цъфтят костилковите..

публикувано на 20.03.18 в 11:11

Мудно и на тъмно се работи по свлачището край Смолян

Общинските съветници от Коалцията за развитие на община Смолян /КРОС/ настояват за повече яснота и ясен план за ремонта на пътя Смолян- Мадан и за изграждането на обходния път. Групата призовава да се проведе извънредно заседание на местния парламент по тази тема. Според председателя й Кирил Хаджихрситев няма достатъчна информация нито към..

публикувано на 20.03.18 в 10:27

„Толерантност в Западните Балкани" ще се проведе у нас

България и Пловдив участват в Европейската година на културното наследство, за каквато е определена 2018-а . Това е единствената досега тематична година, организирана от Комисията под ръководството на Жан-Клод Юнкер. Тя ще протече под мотото “ Културното наследство за една по-надеждна Европа“ и ще включва хиляди събития на европейско,..

публикувано на 19.03.18 в 10:43

Путин е с високо доверие на места, но не и в Москва

С журналиста от Блумбърг ТВ България Николай Кръстев в програма "Точно днес" говорим за изборите в Русия. Той прави анализ за активността до урните, за четвъртата победа на Путин и опозицията без глас.  Коментар и за скандала "Скрипал" и "Новичок".  Николай Кръстев: Резултатът от президентските избори в Русия не е толкова смущаващ с оглед..

публикувано на 19.03.18 в 10:04

Ресурсният учител e фактор за приобщаващото образование

Национална конференция на тема: „Ресурсният учител – значим фактор за приобщаващото образование“  ще се проведе от 13.30 часа в Пловдивски университет.  Участие във форума ще вземе Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, който днес е на посещение в Пловдив. Организатори на събитието са Педагогическият факултет и Университетският..

публикувано на 19.03.18 в 09:39