РЕКЛАМА

Охранителната дейност е финансово поносима за общините

Имаме договор с частна охранителна фирма да опазва общинското имущество – общински сгради, училища, детски градини, които са обвързани със СОТ система. Полицията е една добре структурирана държавна институция, но тя не може да огрее навсякъде. И ние сме принудени да вземем мерки за охрана на имуществото, както общинско, така и на хората“ – сподели в интервю за Радио Пловдив кметът на община Калояново Георги Георгиев.

За общината това е финансово поносимо. Имаме ясни клаузи в договора с охранителната фирма. Това създава по-голяма сигурност за населението“ – убеден е кметът. Според него колите на охранителните фирми създават респект у хората в общината.

Преди време в общинския пазар се беше самонастанил един катун от хора, които не бяха от нашата община, нито от съседните. С помощта на охранителите направихме така, че те напуснаха общината“ – разказва Георгиев.

Още от категорията

В правосъдието стоим на едно и също място

Хиляди, десетки хиляди българи, които са жертви на различни престъпления, нямат впечатлението, че прокуратурата е техен съюзник. Аз, като адвокат, мога да кажа, че в много случаи това е основателно.  Това каза в интервю по Радио Пловдив заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев. Той смята, че в разследванията на бизнеса на семействата Баневи,..

публикувано на 10.12.18 в 16:06

До дни ще бъде пусната пистата Мечи чал край Чепеларе

Какво да очакват любителите на белите писти по склоновете на Пампорово ? Отговорите търсим от кмета на Чепеларе Славка Чакърова. Хиляди скиори, туристи и студенти оживиха Пампорово в деня на откриването на ски сезона през този уикенд.  Пет са отворени писти, които предлагат добри условия за ски в курорта, има 80-90 см. сняг, информира кметът на..

публикувано на 10.12.18 в 15:08

При лоша година и без държавна подкрепа пчеларството загива

Пчеларите излизат на протест с искане за целенасочена държавна политика на държавата в подкрепа на бранша, който тази година пострада от дъждовете през май. Сред исканията им е и по- строг контрол над земеделските производители, които с третирането на растенията също вредят на медопроизводството. Заместник- председателят на пловдивското..

публикувано на 10.12.18 в 10:27

Повишаването на лихвите може да са окаже опасен капан

Прогноза за ръст на лихвите по кредитите, който ще започне през втората половина на 2019 г., направи управителят на Българската народна банка Димитър Радев . Идващият край на ниските лихви догодина потвърди и банкерът Левон Хампарцумян. За огласените прогнози, като финансова логика, разговаряме с финансиста Кольо Парамов Според него..

публикувано на 10.12.18 в 10:17

Информацията е необходима, но трябва и да се действа

Порталът  www.portalnapacienta.bg е създаден, за да помогне на пациентите, на специалистите, които се занимават с различните заболявания и на всички, които се грижат за болен човек в семейството, особено, ако има хронично болни,  заяви председателят  на първата у нас он лайн платформа за информираност за социалнозначимите заболявания Владимир..

публикувано на 07.12.18 в 16:15

105 години - живот с вкус на мед, вяра и любов

Столетникът Александър Николов е доайенът на пчеларите в България. Той кара 105 си година.Живее в Пловдив и споделя дните си с котарака Зоро. Със завиден оптимизъм и любов към живота разказва историята на своя живот. Роден в град Неготино до Вардар в Македония,  идва с майка си и братята си в България през 1918 година. Живял е в..

публикувано на 07.12.18 в 12:12

Едва 1 % от подаръците за Коледа остават в употреба до 1 юни

България се оказва на чевърто място по планирани разходи за предстоящите празници, показва проучване, направено в 19 държави.  То установява, че българските домакинства ще похарчат до 25 % от месечните си доходи за коледноновогодишни подаръци.  За предпразничните рискове от голямото пазаруване предупреждава Асен Ненов , експерт от..

публикувано на 07.12.18 в 09:48