Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сариева ще прави "Нощ Пловдив", но трябва да забърка кекс за кафето с кмета

| обновено на 14.03.18 в 16:35

Фондацията "Отворени изкуства" на Веселина Сариева не се отказва от провеждането на фестивала "Нощ - Пловдив" през септември, а от общинското финансиране от 40 хиляди лева. До объркването се стигна, след като кметът Иван Тотев съобщи в понеделник, че Сариева се отказва и от средствата, и от Нощта. Случилото се той определи днес като недоразумение. 

Тотев подчерта, че напрежението  между двете страни съществува от години, но за Общината това е важно събитие, в което по принцип има много дебат.

Знаете, че музеите не искаха да работят  през последните три години ги натискахме да отворят, така че  в това събитие сме партньори по принуда. И ако то е важно за Пловдив, ние трябва да сме партньори, защото сама Сариева не може да направи нищо, не може да си извади разрешителни за публични пространства, нито един стол да постави, без Общината да й разреши. Това означава, че ще си преглътна егото, ще я поканя на кафе, а тя иска, може  един кекс да забърка. Ако искаме това събитие да го има, трябва да го направим двамата. Няма спор в тая работа,  коментира Тотев.

Той  обаче уточни, че след отказа на Сариева от общинско финансиране, Фондация „Пловдив 2019“ е взела решение за разширяване обхвата на празниците на Стария град на 21 и 22 септември. 

С „освободените“  средства ще бъде отворена специална покана за набиране на проекти за удължаване на времетраенето на празниците в Стария град. Колкото повече събития за града, толкова по-добре, подчерта още кметът Иван Тотев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

3-ма души са обвинени за изнудване в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Двама мъже и жена са заплашвали и изнудвали 46-годишна жена да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване на имотна вреда. прямо един от задържаните е повдигнато и обвинение за..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще присъства в Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани..

публикувано на 26.04.24 в 08:51

Асеновград представи още 3 спортни обекта за финансиране

Асеновград представи още 3 спортни обекта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Ще бъде ремонтиран Градският плувен басейн, който се захранва с минерална вода. Прогнозната инвестиция за това е в размер на 1,5 млн. лева. Вторият проект е за изграждане на закрит плувен басейн в близост до Спортната зала..

публикувано на 26.04.24 в 08:21