Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СФФ в Пловдив показва три от най-добрите израелски филми

София Филм Фест в Пловдив 2018 и Посолството на Израел показват три от най-добрите израелски филми от последната година.

Прожекциите са на 16, 17 и 19 март в LUCKY Дом на киното. Световно известният израелски режисьор Дорон Еран ще присъства лично, за да представи филма си и да се срещне с пловдивската публика

По повод 70-ата годишнина от създаването на Държавата Израел, Посолството на Израел в София представя в рамките на 22-то издание на Международния София Филм Фест, специална селекция от най-добрите израелски филми, появили се на екран през последните месеци.

Прожекциите са обособени в специална програма "Фокус Израел" , която ще бъде представена специално и на 13-то издание на София Филм Фест в Пловдив, от 15 до 25 март в кино Лъки – Дом на киното.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -  Йерусалим '17 – Награда „Лия ван Леер", награда за най-добър монтаж (Михал Опенхайм) Карлови Вари '17 – Наградата на Екуменическото жури

Фокстрот - http://plovdiv.siff.bg/bg/movies/filmi/fokstrot - 17 март от 16:00 часа

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ - „Оскар“ ’17 – Израелското предложение за номинация за чуждоезичен „Оскар“ Венеция ‘17 – „Сребърен лъв“ – Голямата награда на журито, награда „Arca CinemaGiovani” за най-добър филм, награда SIGNIS – диплом Атина ’17 – Наградата на Атина за най-добър режисьор Тел Авив ’17 – Най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър монтаж (Арик Лейбович, Гай Немеш), най-добър оператор, най-добра музика, най-добър художник (Арад Сават), най-добър звук (Алекс Клод)

Нов дух - http://plovdiv.siff.bg/bg/movies/filmi/nov-duh - 19 март от 18:30 часа

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ - Бостън ’17 – Награда „Независим дух“ за най-добър актьор (Имри Битон), най-добро операторско майсторство.

Израелският режисьор Дорон Еран лично ще представи най-новия си филм „Нов дух” и ще се срещне с почитателите на седмото изкуство. Филмът разказва вълнуваща история за двама братя – единият от които става крайно ортодоксален евреин, а другият приема християнството и започва да проповядва думите на Исус.

13-ото издание на София филм фест в Пловдив започва на 15 март и ще продължи до 25 март в LUCKY Дом на киното. Фестивалът е част от културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билетите са в продажба на цена от 7 лв и 6 лв - за учащи и пенсионери. Резервации и пълна програма може да видите на сайта на LUCKY Дом на киното kinolucky.com, както и на boxoffice.bg.

Снимка

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Никола Илиев единодушно стана почетен гражданин на Пловдив

Пловдивският общински съвет единодушно удостои с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ Никола Илиев за изключителен принос към опазване, съхраняване и развитие на музикалното наследство и популяризиране на българската народна музика. Никола Илиев е емблематична фигура за град Пловдив, обогатявайки културния пейзаж с непреходната..

публикувано на 25.04.24 в 11:25

Сборникът с разкази "Баба" събира респект и благодарност

На книжния пазар излезе сборникът с разкази "Баба". Той ще бъде представен  от Кремена Димитрова  в „Петното на Роршах“ на 30 април.  Книгата включва разказите на хора от най-различни сфери и професии на живота, които разказват за своите Баби. Незабравимите си истории  споделят писател, психолог, журналист, рекламист, режисьор и актьор. Сред..

публикувано на 25.04.24 в 08:01

Проф. Пимпирев гостува на Природонаучния музей

Среща с проф. Христо Пимпирев и екипа на втората полярна мисия на българския военно-изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“ организира Регионалният природонаучен музей - Пловдив в зала „Планетариум“. Припомняме, че през февруари в Природонаучния музей бяха открити новата експозиция „Полюси“ и първият по рода си „Леден фестивал“,..

публикувано на 25.04.24 в 06:23

Над 450 изпълнители участват в конкурса "15 лалета" в Хисаря

Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще участват в Националния младежки конкурс за поп и рок музика "Петнадесет лалета".  Дванадесетото издание на конкурса ще се проведе от днес до неделя на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря, съобщи музикалният директор на форума Иван Димов...

публикувано на 25.04.24 в 06:17

Светлина Стоянова идва в Пловдив с постановката "Севилския бръснар"

Оперната прима Светлина Стоянова се завръща в България за участие в постановката „Севилския бръснар“ на Росини на Държавна опера – Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“. Младото сопрано със стремителна международна кариера в едни от най-реномираните оперни театри като Ла Скала-Милано, Виенската Щатсопера, Операта в Хамбург, Операта в..

публикувано на 25.04.24 в 06:13