Най-опасните престъпници трябва да са в един затвор с изключително строг режим

"Затворническата аристокрация" е с привилегии и определя реда, каза главният прокурор

| обновено на 16.04.18 в 16:38

За реформа в местата за лишаване от свобода се обяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. Той изтъкна, че трябва да бъде повишен броят на надзирателите в затворите, както и тяхното възнаграждение. Главният прокурор допълни, че трябва да се увеличат мерките за сигурност в затворите. Той лансира идеята най-опасните престъпници с най-тежки присъди да бъдат концентрирани в един затвор с изключително строг режим.


„Трябва да се забрани внасянето на вещи отвън, освен такива от първа необходимост. И всички затворници с такъв режим трябва да бъдат с униформи и при абсолютно еднакви условия. Ако това не се постигне, всичко ще се повтаря всеки път“ – подчерта Цацаров.

Според него внасянето на вещи отвън създава така наречената „затворническа аристокрация“, която се ползва с привилегии и съответно определя реда и дисциплината вътре в затворите.

Главният прокурор допълни, че обвиненията срещу двамата избягали от Софийския затвор престъпници са за опит за убийство и за бягство от места за лишаване от свобода. Цацаров съобщи, че до този момент не му е известно МВР да е постигнало някакъв напредък в издирването.

Главният прокурор присъства на церемонията по връчването на дипломите на абсолвентите от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски. Цацаров награди отличника на випуска Кристиан Райчев със статуетка на лъв и препис на „История славянобългарска“.


Галерия

Още от категорията

Пловдив ще диша по-леко без старите печки на твърдо гориво

Всички пловдивчани, които искат да подменят старите печки на твърдо гориво с алтернативни отоплителни уреди, вече могат да заявят желанието си да се включат в мащабната програма за екологично чисто отопление.  Община Пловдив ще получи близо 14 милиона лева по оперативна програма „Околна среда“, з а да намали замърсяването на въздуха и нивата на..

публикувано на 26.03.19 в 16:46

Строителна фирма от Варна е единственият кандидат за "Модър - Царевец"

Инжстройинженеринг Варна е единствената фирма подала оферта за изграждането на проекта „Модър – Царевец“. Срокът на обществената поръчка бе удължен с един месец, след като в края на февруари нито една компания не заяви участие в търга за 12 милиона лева.  Председател на комисията е инж. Красимир Еневски. Той заедно с членовоте на комисията..

обновено на 26.03.19 в 15:28

Пловдивски прокурор с награда "Джовани Фалконе"

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев получи грамота в ежегодния конкурс за магистрати и полицаипод надслов „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, организиран от Община Благоевград и Посолството на Република Италия в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе.  Наградата му бе връчена днес на церемония в зала „22 септември“ в..

публикувано на 26.03.19 в 15:27

Рокада начело на ОбС в Съединение след неочаквана оставка

Досегашният председател на Общинския съвет в Съединение Илия Дребчев изненадващо подаде оставка в края на днешната сесия на местния парламент.  Той съобщи, че напуска поста председател на ОбС по лични причини, защото се чувства омерзен от медийни публикации.  Името му нашумя след статия, в която се твърди, че дължи много пари на фирма, която се..

публикувано на 26.03.19 в 15:02

Отварят за посещения двореца "Кричим" наесен

Най - късно до есента се очаква Ловна резиденция "Кричим" да бъде отворена за посетители.  Царската къща, сторена през 1937-ма година, цветната оранжерия и паркът представляват най – голям интерес и точно те ще могат да бъдат разгледани, вероятно след предварителни заявки. Това съобщи  Д амян Дамянов , директор на “Югозападно държавно..

публикувано на 26.03.19 в 14:02