Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Структурни промени в НАП могат да оставят десетки данъчни от Пловдив на улицата

| обновено на 17.04.18 в 16:39

72-ма служители от Териториална дирекция на НАП-Пловдив ще бъдат освободени от работа от 1 май, заради закриването на отдел „Оперативен контрол“ в цялата страна. Това заяви пред Радио Пловдив Атанас Кръстев, председател на Регионален синдикат на КТ „Подкрепа“-Пловдив. 

От синдикалната организация твърдят, че до момента не са връчени предизвестия на хората, липсват и заповеди за уволнение.

Това се каза само на едно събиране в Териториалната дирекция, а не него се каза, че от София е пусната директива за съкращения на този персонал, обясни Атанас Кръстев.

От регионалната синдикална структура на „Подкрепа“ са изпратили декларация до изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова и до УС на агенцията. Сезирали сме и областния управител Здравко Димитров. Настояваме той да свика областен съвет за сътрудничество, заяви Кръстев.

От КТ „Подкрепа“ са категорични, че ще заведат съдебни дела за всеки един синдикален член, ако се стигне до реални съкращения. Нашето виждане е, че не става въпрос за структурни реформи, а за една еквилибристика, която нарушава правата на тези хора, коментира региноалният председател на „Подкрепа“.

Синдикалистите са готови да сезират и Европейската комисия.

Пред Радио Пловдив дългогодишната данъчна инспекторка Светла Пашева заяви, че е научила за предстоящото си освобождаване от работа от изявление на изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова на вътрешната страница на агенцията. Пашева е с 23 годишен стаж. Постъпила е на работа след проведен конкурс през 1995 година, през годините се е явявала на много други конкурси за повишаване в длъжност и сега е главен инспектор.

Сега трябва да започна евентуално от външен конкурс, отново от най-ниското стъпало като инспектор по приходите и отново да се доказвам – след 23 години служба за администрацията. Това е обида, коментира Пашева. Тя е категорична, че в отдел „Оперативен контрол“ към ТД на НАП-Пловдив няма проблеми, а през последните години ефективността е увеличена с 200 процента.

Днес в София ще се проведе тристранен съвет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Т ой припомни, бе до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

3-ма са обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Двама мъже и жена са заплашвали и изнудвали 46-годишна жена да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване на имотна вреда. Спрямо един от задържаните е повдигнато и обвинение за..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще посети Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани от..

публикувано на 26.04.24 в 08:51