РЕКЛАМА

Пътуващото студио на БНТ 2 тръгва от Пловдив

Гости в студиото на Радио Пловдив са колегите от БНТ- Пловдив "Пътуващото студио на БНТ2" преди да потегли на път при нас са - Камен Коларов, координатор на проекта в Пловдив и делегиран продуцент актуални и блокови предавания в Регионалния център в Пловдив и Николай Райшинов, сценарист на репортажния филм за проекта, който запознава българите с работата на ЕП.

Мобилно студио на БНТ2 посещава за две седмици 24 населени места в областите Благоевград, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Смолян и ще даде възможност на всички желаещи да се запознаят със структурата на Европейския парламент и начина на работа на депутатите от различни страни. 

В специално оборудван за целта бус те ще могат да гледат видеоматериали за конкретни политики, пряко свързани с България, работата и приоритетите на евродепутатите, някои от които ще се включат лично в информационната кампания. Тя се реализира в рамките на проекта ЕП202ПЕТ, който БНТ изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Продукцията се реализира от екипи на регионалните телевизионни центрове в Благоевград и Пловдив и ще фокусира вниманието върху бъдещето на Европейския съюз след BREXIT, оценката на българското председателство на Съвета на ЕС и проектните възможности за малкия и средния бизнес. В разговори с чужденци, избрали за живеят и работят у нас, ще бъде потърсен паралел между прилагането на различните европейски политики у нас и в техните държави.

От 23 април обиколката на „Пътуващото студио на БНТ2“  продължава в още 11 населени места в Южна България. На 23 април в единственото у нас албанско село – Мандрица, журналистите от Регионалния телевизионен център в Пловдив ще коментират с местните хора бъдещето на Западните Балкани и мястото на Албания в голямото европейско семейство. Телевизионният формат продължава в Тополовград, Стара Загора, Хрищени, Казанлък и Павел Баня, с. Свежен, гр. Хисаря, с. Орехово, Чепеларе и Смолян.

Най-интересното от двуседмичната кампания зрителите ще могат да видят на 9 и 16 май в два репортажни филма. 
Още от категорията

7 дни до затварянето на бул. "Марица- Юг" и още толкова до светването на "Отец Паисий"

От понеделник се очаква да започнат ремонтните дейности на булевард „Марица-ЮГ“. Вече тече подготовка за затварянето на пътната артерия. Ремонтните дейности ще продължат близо 3 месеца, съобщи кметът Иван Тотев. Паважната настилка ще бъде заменена от асфалтова. Предвижда се и подмяна на осветлението. В този проект е и зелената зона между..

публикувано на 25.06.18 в 13:09

След седмица ще пътуваме с комбиниран билет от 1,50 в градския транспорт

От пърли юли започва продажбата на комбинирани билети за масовия градски транспорт. Той е на цена 1 лев и 50 стотинки, ще важи за 1 час за  неограничен брой рейсове. Това обяви пловдивският кмет Иван Тотев. Комбинираните билети ще се продават чрез устройствата, които са монтирани по автобусните спирки, административните сгради, училища,..

обновено на 25.06.18 в 13:03

130 билборда в Пловдив "падат", влизат нови правила и за фасадите

Нови правила в общия градоустройствен план ще регулират фасадните елементи в централната градска част на Пловдив. Очаква се те да бъдат одобрени тази седмица от Националния институт по паметниците на културата, което ще даде възможност на администрацията да промени и сега действащите наредби. Превижда се разреждането на билбордовете в града,..

публикувано на 25.06.18 в 13:02

Превозвачите от Пловдив останаха на място, Борисов оттегли причината за протест

Десетки автобуси, маршрутки, товарни автомобили и таксита се събраха на „Кукленско шосе“ в Пловдив за предварително планираното протестно шествие срещу създаването на на Българска автомобилна камара. По стъклата на автобусите и колите имаше надписи „Протест“, „Обединени срещу приватизацията на бранша“, „Кой стои зад Столарски? Вън на..

публикувано на 25.06.18 в 12:26

Подновяват изграждането на Зоокъта

Пловдивски административен съд е отхвърлил жалбите на еколозите по отношение на оценката на въздействието върху околната среда за строителството на зоологическата градина. Това заяви кметът Иван Тотев. Той обясни, че магистратите са се произнесли в полза на Община Пловдив. Това ще даде възможност да се завърши зоологическата градина...

публикувано на 25.06.18 в 11:44

Протест на превозвачите затруднява движението в Пловдив

Протестно шествие против създаването на Транспортна камара ще има и по централните булеварди на Пловдив.  Мотото е „Срещу приватизацията на бранша“. Според превозвачите е недопустимо автобустните и товарните превози да се обединят в една структура, каквото е предложението в законопроекта. Шествието започва в 11 часа от Кукленско шосе по маршрут..

обновено на 25.06.18 в 11:36

4 автомобила горяха в "Кючук Париж"

Четири автомобила са с материални щети в резултат на два пожара снощи в квартал "Кючук Париж" в Пловдив.  Около 23 часа на тел. 112 било съобщено, че горят две Аудита, паркирани в съседство на бул ."Македониия". Близо час по-късно  сигнал бил подаден и за обхванати в пламъци Ауди и Опел на ул. "Димитър Талев". И в двата случая няма пострадали..

публикувано на 25.06.18 в 11:36