РЕКЛАМА

Пътуващото студио на БНТ 2 тръгва от Пловдив

Гости в студиото на Радио Пловдив са колегите от БНТ- Пловдив "Пътуващото студио на БНТ2" преди да потегли на път при нас са - Камен Коларов, координатор на проекта в Пловдив и делегиран продуцент актуални и блокови предавания в Регионалния център в Пловдив и Николай Райшинов, сценарист на репортажния филм за проекта, който запознава българите с работата на ЕП.

Мобилно студио на БНТ2 посещава за две седмици 24 населени места в областите Благоевград, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Смолян и ще даде възможност на всички желаещи да се запознаят със структурата на Европейския парламент и начина на работа на депутатите от различни страни. 

В специално оборудван за целта бус те ще могат да гледат видеоматериали за конкретни политики, пряко свързани с България, работата и приоритетите на евродепутатите, някои от които ще се включат лично в информационната кампания. Тя се реализира в рамките на проекта ЕП202ПЕТ, който БНТ изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Продукцията се реализира от екипи на регионалните телевизионни центрове в Благоевград и Пловдив и ще фокусира вниманието върху бъдещето на Европейския съюз след BREXIT, оценката на българското председателство на Съвета на ЕС и проектните възможности за малкия и средния бизнес. В разговори с чужденци, избрали за живеят и работят у нас, ще бъде потърсен паралел между прилагането на различните европейски политики у нас и в техните държави.

От 23 април обиколката на „Пътуващото студио на БНТ2“  продължава в още 11 населени места в Южна България. На 23 април в единственото у нас албанско село – Мандрица, журналистите от Регионалния телевизионен център в Пловдив ще коментират с местните хора бъдещето на Западните Балкани и мястото на Албания в голямото европейско семейство. Телевизионният формат продължава в Тополовград, Стара Загора, Хрищени, Казанлък и Павел Баня, с. Свежен, гр. Хисаря, с. Орехово, Чепеларе и Смолян.

Най-интересното от двуседмичната кампания зрителите ще могат да видят на 9 и 16 май в два репортажни филма. 
Още от категорията

Силен вятър събори дървета и пътни знаци в Пловдивско

Силният вятър в Пловдив събори дървета тази нощ. Осем сигнала за паднали клони и дървета са получени на дежурния телефон на общината.  Едно от тях е паднало на оградата на стадион "Ботев", а друго - близо до СУ "Васил Левски". Паднали клони има и по бул. "Найчо Цанов", ул. "Богомил" и ул. "Шумен". Екипи на ОП "Градини и паркове" вече работят по..

обновено на 25.09.18 в 09:25

Потушен е пожарът край жп-линията Карлово - Пловдив

Напълно овладян е пожарът в района на жп-линията между Карлово и Баня, близо до село Дъбене, който се разгоря около 20.00 ч. снощи.  Пламнали са сухи треви и храсти от двете страни на линията, а силният вятър е разгорял огъня.  Това наложи движението на влаковете да бъде спряно за кратко. Забавяне е имало само за един влак по направлението..

публикувано на 25.09.18 в 07:47

Община Пловдив се представя на най-голямото туристическо изложение в Париж

От днес до 28 септември Община Пловдив се представя на IFTM Top Resa в Париж - най-голямото туристическо изложение във Франция за професионалисти, което тази година отбелязва своята 40-годишна история.  На информационния деск на Пловдив, който е част от информационния щанд на Министерството на туризма, ще присъстват най-новите рекламни материали и..

публикувано на 25.09.18 в 06:52

Есенни температури в Пловдив, вятърът постепенно стихва

Добре изразен студен фронт понижи рязко температурите в България. Тази сутрин те бяха типично есенни, като най-топло в цялата страна бе в Пловдив - 13 градуса. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив дежурният синоптик Красимир Стоев. Пулсациите на вятъра в Пловдив към 6 часа бяха 18 метра в секунда, което е 65 км/ч. В Пазарджик вятърът бе 22 м/с или..

публикувано на 25.09.18 в 06:46

Министър Маринов открива обновената сграда на полицията в Пазарджик

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще открие обновената сграда на областната дирекция в Пазарджик.  Дейностите се извършени по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на МВР“ и са осъществени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж”. Началото на церемонията в Пазарджик е в..

публикувано на 25.09.18 в 06:21

Два пловдивски ВУЗ-а откриват академичната си година

Две висши учебни заведения - Университетът по хранителни технологии и пловдивският филиал на Техническия университет в София, тържествено откриват академичната си година. Общо 816 студенти, приети за образователно-квалификационните степени «бакалавър» и «магистър», ще се обучават в УХТ.  На откриването са поканени зам.-министърът на образованието..

публикувано на 25.09.18 в 05:38

Открива се Есенният технически панаир

В Пловдив се откри 74-то издание на Есенния технически панаир. С експозиции се представят фирми от близо 40 държави. Те показват технологии, продукти и услуги от областта на електрониката, енергетиката и екологията, водния сектор, както и транспорта и машиностроенето, химическата и минната промишленост и автомобилната индустрия. Техническият..

публикувано на 24.09.18 в 14:12