РЕКЛАМА

Пътуващото студио на БНТ 2 тръгва от Пловдив

Гости в студиото на Радио Пловдив са колегите от БНТ- Пловдив "Пътуващото студио на БНТ2" преди да потегли на път при нас са - Камен Коларов, координатор на проекта в Пловдив и делегиран продуцент актуални и блокови предавания в Регионалния център в Пловдив и Николай Райшинов, сценарист на репортажния филм за проекта, който запознава българите с работата на ЕП.

Мобилно студио на БНТ2 посещава за две седмици 24 населени места в областите Благоевград, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Смолян и ще даде възможност на всички желаещи да се запознаят със структурата на Европейския парламент и начина на работа на депутатите от различни страни. 

В специално оборудван за целта бус те ще могат да гледат видеоматериали за конкретни политики, пряко свързани с България, работата и приоритетите на евродепутатите, някои от които ще се включат лично в информационната кампания. Тя се реализира в рамките на проекта ЕП202ПЕТ, който БНТ изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Продукцията се реализира от екипи на регионалните телевизионни центрове в Благоевград и Пловдив и ще фокусира вниманието върху бъдещето на Европейския съюз след BREXIT, оценката на българското председателство на Съвета на ЕС и проектните възможности за малкия и средния бизнес. В разговори с чужденци, избрали за живеят и работят у нас, ще бъде потърсен паралел между прилагането на различните европейски политики у нас и в техните държави.

От 23 април обиколката на „Пътуващото студио на БНТ2“  продължава в още 11 населени места в Южна България. На 23 април в единственото у нас албанско село – Мандрица, журналистите от Регионалния телевизионен център в Пловдив ще коментират с местните хора бъдещето на Западните Балкани и мястото на Албания в голямото европейско семейство. Телевизионният формат продължава в Тополовград, Стара Загора, Хрищени, Казанлък и Павел Баня, с. Свежен, гр. Хисаря, с. Орехово, Чепеларе и Смолян.

Най-интересното от двуседмичната кампания зрителите ще могат да видят на 9 и 16 май в два репортажни филма. 

Галерия

Още от категорията

Вижте промените в движението в Пловдив от 27.12.18 до 17.01.2019

От 27-ми декември до 17-ти януари 2019-та година за движение на пътни превозни средства се затварят двете платна на бул. „Цар Борис III Обединител” в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела. Причината е изграждането на сцената за откриващото събитие за Европейска столица на културата на 12-ти януари...

обновено на 18.12.18 в 14:35

Директорът на къщата-музей "Иван Вазов" в Сопот е уволнен незаконно, реши ПОС

Пловдивският окръжен съд потвърди решението на Карловския районен съд, който обяви за незаконно уволнението на Стефан Филчев като директор на къщата музей „Иван Вазов“ в Сопот. Същността на решението е, че след като условията за заемането на длъжността са съгласувани с Министерството на културата, те не може да се променят без санкцията на..

публикувано на 18.12.18 в 14:35

Заради бейби бума светлините в "Капана" не престават да мигат

Над 400 пъти присветнаха лампите в Капана само за месец, за да оповестят благата вест, че нов живот се е родил в  Пловдив. АГ-отделенията на четири пловдивски болници - УСБАЛАГ „Селена“, УМБАЛ „Св. Георги“, УМБАЛ „Пловдив“ и СБАЛАГ „Торакс“ се включиха в проекта на италианският художник Алберто Гарути „На родените днес“.  При всяко..

публикувано на 18.12.18 в 13:34

Убиецът на военнослужещата Десислава Стоянова остава в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд-Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 42-годишния Светослав Каменов, обвинен за убийството в Сопот на 40-годишната военнослужеща Десислава Стоянова.  Апелативният съд прецени, че са налице достатъчно доказателства, сочещи обвиняемия за..

публикувано на 18.12.18 в 13:21

Дарителска кампания за нова Детска онкохематология в УМБАЛ "Св. Георги"

Кампания за набиране на средства за строителството на нов Педиатричен онкохематологичен комплекс обяви Детската клиника на Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив.  Това стана по време на Празника на дарителите, на който всички благодетели на лечебното заведение получиха сертификати и отчет за използавнето на даренията.  Изцяло..

обновено на 18.12.18 в 13:14

Кметът Иван Тотев и Ути Бъчваров ни канят на печени прасенца на Коледа

Кметът на Пловдив Иван  Тотев покани гражданите  и гостите на града  на  автентична коледна почерпка на 26 декември в 12 ч. на площад „Стефан Стамболов“ по случай празниците и предстоящата Нова 2019 г.  На заключителното заседание за годината на местния Парламент той призова съветниците да не забравят българските традиции и празничните..

публикувано на 18.12.18 в 13:03

Слабо нощно земетресение в Чурен

Земетресение с магнитуд 3 по Рихтер е регистрирано снощи в село Чурен, община Родопи.  Няма пострадали и нанесени материални щети.  По данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН трусът е регистриран на дълбочина 1.4 километра в 23 часа и 28 минути .  Кметският наместник на селата Скобелево и Чурен Стефан Казаков..

публикувано на 18.12.18 в 11:10