Пътуващото студио на БНТ 2 тръгва от Пловдив

Гости в студиото на Радио Пловдив са колегите от БНТ- Пловдив "Пътуващото студио на БНТ2" преди да потегли на път при нас са - Камен Коларов, координатор на проекта в Пловдив и делегиран продуцент актуални и блокови предавания в Регионалния център в Пловдив и Николай Райшинов, сценарист на репортажния филм за проекта, който запознава българите с работата на ЕП.

Мобилно студио на БНТ2 посещава за две седмици 24 населени места в областите Благоевград, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Смолян и ще даде възможност на всички желаещи да се запознаят със структурата на Европейския парламент и начина на работа на депутатите от различни страни. 

В специално оборудван за целта бус те ще могат да гледат видеоматериали за конкретни политики, пряко свързани с България, работата и приоритетите на евродепутатите, някои от които ще се включат лично в информационната кампания. Тя се реализира в рамките на проекта ЕП202ПЕТ, който БНТ изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Продукцията се реализира от екипи на регионалните телевизионни центрове в Благоевград и Пловдив и ще фокусира вниманието върху бъдещето на Европейския съюз след BREXIT, оценката на българското председателство на Съвета на ЕС и проектните възможности за малкия и средния бизнес. В разговори с чужденци, избрали за живеят и работят у нас, ще бъде потърсен паралел между прилагането на различните европейски политики у нас и в техните държави.

От 23 април обиколката на „Пътуващото студио на БНТ2“  продължава в още 11 населени места в Южна България. На 23 април в единственото у нас албанско село – Мандрица, журналистите от Регионалния телевизионен център в Пловдив ще коментират с местните хора бъдещето на Западните Балкани и мястото на Албания в голямото европейско семейство. Телевизионният формат продължава в Тополовград, Стара Загора, Хрищени, Казанлък и Павел Баня, с. Свежен, гр. Хисаря, с. Орехово, Чепеларе и Смолян.

Най-интересното от двуседмичната кампания зрителите ще могат да видят на 9 и 16 май в два репортажни филма. 

Галерия

Още от категорията

Готов е графикът за прием на първолаци в общинските училища

Готов е графикът за прием в първи клас за следващата учебна година в общинските училища на Пловдив.  Първото класиране ще бъде проведено на 5 юни, а свободните места за него ще бъдат публикувани в електронната система на училищата до 15 април. Предвижда се след тази дата да започне подаването онлайн в електронната система на заявления за участие в..

публикувано на 24.03.19 в 16:23

Жълти жилетки отново на протест за спасяването на парка в Северен

Жълти жилетки ще облекат за поредния си протест пловдивчани от Район Северен. От 17 часа те ще се съберат в парка зад хотел Санкт Петербург,  за да решат как ще продължат действията им по неговото спасяване от строителство. В подписката и онлайн петицията, организирани от Инициативния комитет на протестиращите, вече има положени 4 000 подписа...

обновено на 24.03.19 в 08:34
Главен инспектор Виктор Празов, началник Сектор „Специализирани полоцейски сили“ и Наско Талев с Рико

Базата за полицейски кучета на МВР Пловдив отваря врати за посетители

54 годишен рожден ден ще празнува тази неделя Базата за отглеждане и обучение на служебни кучета в пловдивската областната дирекция на МВР.  Базата не случайно се нарича „Питомник“. В нея кучетата са повече от хората и тя не им е работно място, а дом. В него влизат на 45-50 дни и прекарват целия си живот. Тук изграждат и най-силната си..

обновено на 24.03.19 в 08:34
Така изглежда в някои части паркът, според организаторите на почистването

Граждани почистват парк "Отдих и култура"

Почистване на Парк „Отдих и култура“ организира днес от 10 часа фейсбук група, която иска да го възроди. Стартът е от площадката зад Братската могила.   Амбицията на организаторите е с акцията да се даде начало на социализацията и благоустрояването на зелените площи край Гребната база.

публикувано на 24.03.19 в 08:32

Търси се подкрепа за хуманитарното образование

„Мястото на хуманитарното образование в съвременния свят“ е темата на кръглата маса, която Хуманитарната гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“  организира днес. Покана е изпратена до министъра на образованието Красимир Вълчев и неговите заместници. Участие са заявили от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, както и от СУ „Свети Климент..

обновено на 23.03.19 в 09:57