Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Караматев ще води Марица в Трета лига

Вече е ясен треньорският щаб на представителния отбор на Марица (Пловдив) за следващия сезон. Старши треньор на тима ще бъде Борислав Караматев. Играещ помощник треньор ще е Красимир Иванов, а треньор на вратарите остава Илия Николов, който ще продължи и да пази за “жълто-сините”.

Екипът вече работи по селекцията, както и по програмата за лятната подготовка, която ще стане окончателно ясна следващата седмица. До 10 дни ще бъде ясно и кои футболисти ще напуснат маричани. До момента отбора напуснаха Мирослав Пушкаров, който вече играе за исландския клуб Лейкнир и Рангел Игнатов, който подписа с Ботев (Гълъбово).

Отборът се събира на 25 юни, когато ще направи своята първа тренировка. В състава ще бъдат привлечени състезатели от юношеския отбор на Марица, който стана шампион в регионалната група. През този сезон ще се води усилено наблюдение на юношеските състави, с цел развитие на младите футболисти и тяхното бъдещо привличане в представителния тим.

Борислав Караматев сподели с няколко думи своето мнение и виждания:

"Благодарен съм за шанса, който получавам, за доверието към мен! За мен е чест да работя за клуб като Марица! Заедно с екипа ще работим за изграждането и обиграването на един почти нов отбор, който да играе привлекателен, атакуващ и резултатен футбол. Вярвам, че ще съградим добър колектив и ще радваме привържениците на отбора. Нямаме поставени конкретни цели, но ще работим за това Марица да бъде възможно най-напред в класирането."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00

"Перото на Сами" с премиера в Пловдив

Ние, възрастните, често изпитваме нужда да се сравняваме с останалите и да гоним техните постижения и умения. Но добре знаем, че “насила хубост не става” – няма как да сме добри във всичко, защото не сме еднакви.  Това е и посланието, което носи най-новата книга на автора Събина Георгиева. "Перото на Сами" грабва с невероятно живите си..

публикувано на 18.04.24 в 17:08