ВКС потвърди присъда за жестоко убийство

Снимка: www.bcpea.org

       Върховният касационен съд потвърди решението на Пловдивския апелативен съд, с което Донка Петкова е осъдена на 29 години лишаване от свобода.  На 1.02.2017 г. Донка удуши 84-годишна жена в село Дълбок извор, община Първомай, като след това откраднала вещи от дома на пенсионерката. Съдът потвърди и обезщетенията на близките на пострадалата в размер на общо 40 000 лева.


Още от категорията

9% ДДС поискаха ресторантьори и хотелиери

За ресторантите и хотелите да бъде приложена ставка от 9 % ДДС, както е в 18 от развитите страни, обявили туризма за приоритетен отрасъл. За това настояват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.  Изготвено е мотивирано предложение, прави се анализ и след обобщението на данните предложението ще бъде изпратено до министерствата..

публикувано на 20.03.19 в 17:06

Над 2100 са новозасадените дървета в „Лаута“

Първото за тази година залесяване в парк „Лаута“ в ЖР“Тракия“  направиха кметът Иван Тотев , районните кметове Костадин Димитров, Димитър Колев, Ральо Ралев, Николай Чунчуков и директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев. Те засадиха 90 чинара и 10 иглолистни дървета. На място е изградена и поливна система със сондаж. Най-големият парк..

публикувано на 20.03.19 в 16:55

Заловиха педофил от русенско село, блудствал с деца в Пловдив

22-годишен младеж от русенско село е арестуван за блудство с дете в Пловдив.  Той е задържан в понеделник, след почти десет дни издирване, тъй като тежкото престъпление е извършено на 8-и март.  Има данни, че педофилът, дошъл от Северна България, е блудствал с още четири деца. В последния случай младежът насила замъкнал малкото момче в пусто..

обновено на 20.03.19 в 16:03

Три златни съкровища ще са в Пловдив за изложбата "Преоткритият свят на стара Европа“

Три златни съкровища идват в Пловдив за първи път през месец май. Заедно с находки от праисторическо време, открити в Пловдив, но непоказвани до този момент, те ще представят пред света богатото минало на страната ни и  града-европейска столица на културата с наследството му от 8 хилядолетия.  За изложбата с името „ Преоткритият..

обновено на 20.03.19 в 15:25

Първолаци с кариеси, абитуриенти с 1 изваден зъб и 1 млн. възрастни с протези

Средно по четири кариеса имат децата на възраст между пет и шест години, а при дванайсет годишните те са по три, съобщи доктор Николай Шарков. При 18 годишните картината става още по-тежка – над 6 зъба с кариес. А при осемнайсет годишните има и още един факт – всеки четвърти е с поне един изваден постоянен зъб. Да не говорим за факта, че..

обновено на 20.03.19 в 15:25