Пловдив строи първи многоетажен паркинг и проектира нов Пешеходен мост

| обновено на 14.06.18 в 14:53

Община Пловдив започва строителството на първия многоетажен паркинг. Той ще е  на Пещерско шосе, преди разклона за квартал "Прослав", съобщи кметът Иван Тотев.

 Паркингът ще е на четири нива с капацитет за близо 200 автомобила и с прилежаща търговска зона, приходите от която ще помогнат за по- бърза възвращаемост на инвестициите.  Финансирането в размер на 3 милиона лева ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет следващата седмица.

Тогава ще се гласуват и 5 хиляди лева за изработване на техническо задание за още един многоетажен паркинг до хотел „Лайпциг“ и проектиране на втори пешеходен мост над река „Марица“, обяви още кметът. по тези проекти общината работи с съвместно с Камарата и Съюза на архитектите.

Днес Иван Тотев и кметът на район "Централен" Георги Стаменов откриха паркинг с 56  места места   на улица "Антон Тайнер" до СОУ "Паисий Хилендарски". 

Снимка

От следващата седмица ще започнат процедурите за отдаване на местата,  каза Стаменов. Ако останат незаети места със скоби, те ще бъдат предоставени за свободно паркиране.


Още от категорията

9% ДДС поискаха ресторантьори и хотелиери

За ресторантите и хотелите да бъде приложена ставка от 9 % ДДС, както е в 18 от развитите страни, обявили туризма за приоритетен отрасъл. За това настояват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.  Изготвено е мотивирано предложение, прави се анализ и след обобщението на данните предложението ще бъде изпратено до министерствата..

публикувано на 20.03.19 в 17:06

Над 2100 са новозасадените дървета в „Лаута“

Първото за тази година залесяване в парк „Лаута“ в ЖР“Тракия“  направиха кметът Иван Тотев , районните кметове Костадин Димитров, Димитър Колев, Ральо Ралев, Николай Чунчуков и директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев. Те засадиха 90 чинара и 10 иглолистни дървета. На място е изградена и поливна система със сондаж. Най-големият парк..

публикувано на 20.03.19 в 16:55

Заловиха педофил от русенско село, блудствал с деца в Пловдив

22-годишен младеж от русенско село е арестуван за блудство с дете в Пловдив.  Той е задържан в понеделник, след почти десет дни издирване, тъй като тежкото престъпление е извършено на 8-и март.  Има данни, че педофилът, дошъл от Северна България, е блудствал с още четири деца. В последния случай младежът насила замъкнал малкото момче в пусто..

обновено на 20.03.19 в 16:03

Три златни съкровища ще са в Пловдив за изложбата "Преоткритият свят на стара Европа“

Три златни съкровища идват в Пловдив за първи път през месец май. Заедно с находки от праисторическо време, открити в Пловдив, но непоказвани до този момент, те ще представят пред света богатото минало на страната ни и  града-европейска столица на културата с наследството му от 8 хилядолетия.  За изложбата с името „ Преоткритият..

обновено на 20.03.19 в 15:25

Първолаци с кариеси, абитуриенти с 1 изваден зъб и 1 млн. възрастни с протези

Средно по четири кариеса имат децата на възраст между пет и шест години, а при дванайсет годишните те са по три, съобщи доктор Николай Шарков. При 18 годишните картината става още по-тежка – над 6 зъба с кариес. А при осемнайсет годишните има и още един факт – всеки четвърти е с поне един изваден постоянен зъб. Да не говорим за факта, че..

обновено на 20.03.19 в 15:25