РЕКЛАМА

Пловдив строи първи многоетажен паркинг и проектира нов Пешеходен мост

| обновено на 14.06.18 в 14:53

Община Пловдив започва строителството на първия многоетажен паркинг. Той ще е  на Пещерско шосе, преди разклона за квартал "Прослав", съобщи кметът Иван Тотев.

 Паркингът ще е на четири нива с капацитет за близо 200 автомобила и с прилежаща търговска зона, приходите от която ще помогнат за по- бърза възвращаемост на инвестициите.  Финансирането в размер на 3 милиона лева ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет следващата седмица.

Тогава ще се гласуват и 5 хиляди лева за изработване на техническо задание за още един многоетажен паркинг до хотел „Лайпциг“ и проектиране на втори пешеходен мост над река „Марица“, обяви още кметът. по тези проекти общината работи с съвместно с Камарата и Съюза на архитектите.

Днес Иван Тотев и кметът на район "Централен" Георги Стаменов откриха паркинг с 56  места места   на улица "Антон Тайнер" до СОУ "Паисий Хилендарски". 

Снимка

От следващата седмица ще започнат процедурите за отдаване на местата,  каза Стаменов. Ако останат незаети места със скоби, те ще бъдат предоставени за свободно паркиране.


Още от категорията

Кола се блъсна в автобус на "Брезовско шосе"

Автомобил Опел Астра се блъсна в автобус по линия 15 на градския транспорт близо до жп прелеза преди село Войводиново. В инцидента, който стана около 10 30 часа, са пострадали шофьорът на колата и неговата спътничка, и двамата на 62 години. Те са откарани в болница за прегледи.Предполага се, че шофьорът на лекия автомобил не е съобразил скоростта и..

публикувано на 09.12.18 в 14:38

Влаковете се движат по нов график

От днес е в сила новият график за движение на влаковете, съобщават от БДЖ. В повечето региони на страната се запазвадосега действащият график. Движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни ще се осъществява на по-чести интервали и през 2019 г. Така в участъка Пловдив-Асеновград ще бъде запазено досега..

обновено на 09.12.18 в 08:57

Църквата почита Света Анна

Българската православна църква чества днес църковния празник Зачатие на Света и праведна Анна, който се чества и като празник на майчинството. В православния календар този празник е тясно свързан с празника на Рождеството на Пресвета Богородица. На него се почита зачатието на Света Анна - майката на Богородица. Това е денят, в който Света Анна е..

обновено на 09.12.18 в 08:57

Арменската църква в Пловдив навършва 190 години

Посланикът на Армения у над Армен Саргсян, кметът на Пловдив и неговият заместник Розалин Петков бяха сред гостите на тържеството за 190-ата годишнина на арменския храм „Сурп Кеворк“ /Свети Георги/ в Стария град. Празничната литургия бе изнесена от епископ Татев Хагопян, Архиерей на Арменската епархия в Румъния в съслужение с духовния водач на..

публикувано на 09.12.18 в 08:57

Има обвинен за убийството на Десислава Стоянова

Обвинение за умишлено убийство  на 40-годишната рейнджърката Десислава Стоянова повдига Прокуратурата  на бившия военослужещ Светослав Каменов. Това съобщиха на пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на ОДП Атанас Илков. Каменов е задържан вследствие на оперативната работа на МВР.Трупът на рейнджърката..

публикувано на 08.12.18 в 15:06

Полицията охранява студентския празник

МВР е взело всички необходими мерки за спокойното протичане на студентския празник, 8 декември. Екипи на Главна дирекция "Национална полиция" и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили проверки на всички питейни и увеселителни заведения, където се очакват празнуващи студенти, допълнителни мерки са набелязани и..

обновено на 08.12.18 в 14:24

Румен Попов дава информация за убитата рейнджърка

Окръжният прокурор Румен Попов ще даде подробности около тежкия криминален случай в Сопот, при който бе намерено тялото на рейнджърката Десислава Стоянова. На брифинга ще присъства и директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков. Задържан е бившият военен Светослав Каменов, за..

публикувано на 08.12.18 в 13:12