Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дания направи 1:1 с Австралия

Дания и Австралия завършиха 1:1
Снимка: Ройтерс

Дания оглави еднолично класирането в група "С" на световното първенство по футбол, след като стигна до равенство 1:1 срещу Австралия във втория си мач на Мондиала. "Червеният динамит" е с актив от четири точки и води с една пред отбора на Франция, който играе по-късно днес срещу опашкаря Перу. Австралийците са трети с една точка.

Дания и Австралия направиха добро първо полувреме, в което нямаше видимо надмощие за един от двата отбора. Датчаните обаче вкараха първи гол и го направиха рано в мача. В седмата минута Николай Йоргенсен подаде на Кристиян Ериксен в наказателното поле и звездата на европейския тим беше точен за 1:0.

В 38-ата минута дойде изравнителното попадение, след като Матю Леки изпрати топката към вратата с глава, а Юсуф Поулсен игра с ръка. Положението беше подложено на видео преглед и в крайна сметка реферът Антонио Матеу от Испания отсъди дузпа. Зад топката застана Миле Йединак, който вкара втория си гол на първенството.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

публикувано на 26.04.24 в 10:02
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25