Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна безславно на Уимбълдън

Григор Димитров отпадна на старта на Уимбълдън, след като претърпя поражение с 1:3 сета от Стан Вавринка, в отделните части 6:1, 6:7 (3), 6:7 (5), 4:6. 

Българският тенисист има за какво да съжалява, защото спечели с лекота първия сет за по-малко от половин час игра, след което пропусна своите шансове да затвори двубоя в три части, губейки сетове №2 и №3 с тайбрек. В четвъртата част Димитров допусна пробив в последния десети гейм и отпадна безславно от най-важния турнир в света на тениса. 

Световният номер 6 започна добре на централния корт, като проби два пъти съперника си в първата част, за да я спечели с 6:1. Вавринка намери играта си във втория сет, в който двамата си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек, в който швейцарецът се наложи със 7-3. 

Григор дръпна с пробив в началото на третата част, като след това пропусна шанс да поведе с два пробива и бе наказан за това. Вавринка върна пробива и стигна до нов тайбрек, в който отново излезе победител и се доближи на сет от победата. 

Четвъртият сет вървеше на сервис до 10-ия гейм, в който носителят на три титли от Големия шлем успя да пробие и да затвори мача след два часа и 49 минути игра. По този начин Димитров приключи с участието си на Уимбълдън и ще изгуби 170 точки от актива си за световната ранглиста, докато Вавринка ще срещне Томас Фабиано във втория кръг на турнира.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15