Продължава издирването на детето, паднало в река Луда Яна

| обновено на 11.07.18 в 13:13

Четвърти ден продължават действията за издирване на изчезналото в неделя 6-годишно момиченце от Панагюрище. 

Очаква се днес да пристигнат и няколко доброволци от столицата с лодки, които ще направят проверка на реката по вода. 

Екипи от полицаи, пожарникари и доброволци продължават да обхождат река "Луда Яна" в районите на Панагюрище, Попинци и Цар Асен. На места районът около реката е изключително труднодостъпен, с гъста растителност, с бързеи и скали. 

Допълнително затруднение създава все още високото ниво на водата, както и силното й течение. 

Анализирано е трасето от получените подробни кадри с двата дрона. На база на тях е съставен и план за издирването и са набелязани най-рисковите места за търсене при използването на лодките, съобщават от пазарджишката полиция.

Още от категорията

Пловдив отбелязва Световния ден на здравето на устата

Пловдив отбелязва Световния ден на здравето на устата. Празникът се организира съвместно от Българския зъболекарски съюз, районната колегия на организацията и Община Пловдив и е под мотото „Здравето е култура. Здравето на устата е култура“.  Той ще се проведе на специална сцена на площад „Стефан Стамболов“. Предвидена е богата културна програма,..

обновено на 20.03.19 в 06:47

Започва изграждането на кръгово движение на изхода на Карлово

Започва изграждането на ново кръгово кръстовище на изхода на Карлово в посока София заедно с 2 локални платна. Целта на съоръжението е да облекчи натовареният трафик по първокласния път София – Бургас. Строежът се изпълнява от Агенция „Пътна инфраструктура“ и общината. В тази връзка от днес е в сила временна организация на движението през Карлово...

обновено на 20.03.19 в 06:47

Марково е домакин на среща за туристическата индустрия

Семинар – дискусия по проблемите на туристическата индустрия у нас събира в пловдивското село Марково представители на две министерства, хотелиери и ресторантьори.  В програмата са включени въпроси, свързани с влязлата в сила от 1 март единна система за туристическа информация, в която ще постъпват данни от всяко място за настаняване на България...

публикувано на 20.03.19 в 06:20

242 000 лева от ОП "Околна среда" за по-чист въздух в Смолян

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Смолян Николай Мелемов подписаха договор за програма за подобряване качеството на атмосферния въздух.  Инвестицията по договора е 242 020 лева , осигурени от Оперативна програма "Околна среда". Срокът за изпълнение на дейностите е 18 месеца.  Съгласно подписания договор, до три..

публикувано на 19.03.19 в 15:26

Момчиловци ще покаже чара на Родопите в Пекин

Форум "Чарът на Момчиловци и Родопа планина" ще се състои на 26 март в Пекин, съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Родопското село, станало известно в азиатската държава като марка на кисело мляко, ще бъде представено пред дипломати, хора от бизнеса и от академичните среди. Участниците във форума ще бъдат запознати с проекта за курортно-туристическо..

публикувано на 19.03.19 в 15:04