Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев завъртя равен с Витоша

Ботев за първи път не стигна до победа от началото на подготовката. Жълто- черните завършиха 1:1 с Витоша в предпоследната си контрола. 

В сериозната жега в Коматево пловдивчани поведоха в 10', когато Васил Шопов намери отлично Дуде Ндонгала, който с диагонален удар не остави шанс на вратаря на Витоша.

Още в следващата атака Ботев можеше да поведе с 2:0, след като Васил Шопов намери отлично Густаво, който от 1 метър уцели напречната греда.

Бившето канарче Наско Милев изравни резултата в 21' с хубав удар.

През втората част двамата треньор направиха много смени и темпото падна. Единственото по- сериозно положение бе страхотна задна ножица на Стивън Петков, при която топката мина на сантиметри от страничната греда.

Николай Киров не можеше да разчита в този мач на контузените Диого Кампос и Крис Добрев.

В събота от 11:00 часа е последната контрола на Ботев срещу Царско село.

Съставът на Ботев: Иван Чворович, Йордан Минев, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Филип Филипов, Лъчо Балтанов, Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Дуде Ндонгала, Васил Шопов, Густаво Афонсо (Мартин Димитров, Костадин Ничев, Радослав Терзиев, Милко Георгиев, Слави Шопов, Стивън Петков, Радослав Апостолов, Благо Данчев, Атанас Янков)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив отбеляза 20 години от спечелването на титлата

На 8 май 2024-а се навършват точно 20 години от спечелването на шампионската титла от Локомотив Пловдив, отбелязаха от клуба. Ето какво написаха „черно-белите“: „Днес се навършват точно 20 години от спечелването на шампионската титла! На 8 май 2004 г. Локомотив е шампион на България за сезон 2003/2004 след драматична победа над Славия с 3:2...

публикувано на 08.05.24 в 18:13

Григор Димитров стартира срещу японец в Рим

Японецът Йошихито Нишиока ще бъде съперникът на Григор Димитров във втория кръг на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим. На старта на надпреварата 80-ият в световната ранглиста Нишиока се наложи над австриеца Себастиан Офнер с 6:3, 2:6, 7:6(4) след 2 часа и 21 минути игра. До момента японецът и поставеният под номер 8 в схемата Димитров..

публикувано на 08.05.24 в 18:07

Клубовете предложиха нов формат на шампионата

След срещата между представителите на клубовете, Българския футболен съюз и професионалната футболна лига бяха обявени предложенията за форматите на първа и втора лига, които трябва да се приемат на Изпълком.  Елитът остава с 16 отбора, но ще бъде променен форматът. Той ще бъде от първа четворка, втора четворка и осмица. В първата и втората четворка..

публикувано на 08.05.24 в 17:59

По калдъръмите в Стария град с чаша вино в ръка

 Запазете си три дни през май за „Дефиле вино и гурме“  1 0, 1 1 и 12 май  По калдъръмените улички, пазещи атмосферата на отминали епохи, под магичното небе на Стария град в Пловдив, ще откриете шеснадесет възрожденски къщи, които гостоприемно ще отворят врати за десетото издание на „Дефиле вино и гурме“. Фестивалът..

публикувано на 08.05.24 в 10:55

Предизвикателствата в съвременната култура за срещи

Съвременната култура на срещите или т.нар. ,,дейтинг култура“, може да бъде доста изтощителна за човек, който се опитва да открие любовта в съвременния свят. Става ни все по-трудно да се свържем качествено едни с други, да допуснем да бъдем открити, истински и автентични. За съжаление, да покажем уязвимост става все по-сложно, а това ни..

обновено на 07.05.24 в 16:42