Прокуратурата пое издирването на избягалия затворник в Пловдив

| обновено на 12.07.18 в 16:02

Районната прокуратура в Пловдив пое случая с избягалия от болница затворник. Образувано е досъдебно производство.

До момента разследването е установило, че 59-годишният Младен Младенов е напуснал болницата след 8,40 часа вчера. Той е бил настанен там за лечение на 9 юли и не е бил изписван. 

Издирваният затворник Младен МладеновМъжът е изтърпявал наказание от година и половина „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим. Бил е настанен в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“, затова не е бил под постоянна охрана в болницата. Наказанието му е наложено от Районен съд-Смолян през 2017 г. 

Издирването на избягалия от болницата затворник се осъществява под ръководството на пловдивските районни прокурори. За този вид нарушение той може да получи още до три години лишаване от свобода. 
Още от категорията

Архитекти показват проекти на знакови обекти в Пловдив

Домът на културата „Борис Христов“ в Пловдив ще бъде домакин на представяне на  проектите, изработени  в курс за професионално обучение на архитекти по опазване на недвижимото културно наследство. 27 архитекти от цялата страна ще представят шест знакови за града обекта - Археологически комплекс „Небет тепе“, аптека „Хипократ“, къща..

публикувано на 22.02.19 в 08:14

Кметове обсъждат развитието на образованието

В курорта Пампорово министъра на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие III-ти партньорски форум на Института за интегрирано управление на общините. В двудневния форум ще участват над 150 кмета от региона и страната.   Участниците във форума – над 150 кмета от Смолянския регион и страната, ще коментират добрите практики и нови идеи за..

публикувано на 22.02.19 в 08:07

Административният съд прекрати делата по жалби на ромите от Войводиново

Административният съд прекрати производствата по искания на 17 жители от ромската махала на Войводиново. Те се жалват срещу кмета на Войводиново Димитър Тосев и срещу областната дирекция на полицията в Пловдив, че са били възпрепятствани от тях да влязат в жилищата си на 9 февруари. От събраните доказателства при извършената от съда проверка е..

обновено на 21.02.19 в 18:44
 Блокът на бул. „Цариградско шосе“ 18

Съседи на бунт срещу шума от климатиците на търговски център

Живеещи на бул. „Цариградско шосе“ 18 в Пловдив недоволстват от шума и вибрациите на климатичната инсталация и аспирацията на новопостроен търговски център в непосредствена близост до 9-етажния блок.   „Обектът е собственост на бившия кмет на община Неделино Стоян Беширов. В него се намират магазин и ресторант, чиито климатици и..

обновено на 21.02.19 в 13:38

Задържаха шеметно пиян шофьор на автобус в Асеновград

Прокуратурата привлече като обвиняем и задържа шофьор за управление на автобус след употреба на алкохол. Това стана след като той катастрофира с градски автобус в центъра на Асеновград. Мъжът е вече осъждан веднъж, затова че е шофирал пиян товарен камион.  Инцидентът е станал на булевард "Марица" около 20 часа снощи. Рейсът е изпълнявал курс по..

обновено на 21.02.19 в 13:03