Решено: Платеното паркиране в Пловдив поскъпна драстично

| обновено на 02.08.18 в 11:45

Нови по-високи цени за служебен абонамент за платено каркиране влизат в сила от 1 октомври. 

С 34 гласа „за” ОбС гласува промяната в Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги. 

За първа зона в Пловдив цената остава като досегашните 96 лева.

Прието беше предложението на Дани Каназирева от Съюз за Пловдив да се запази цената в първа зона на 96 лева, а цените за втора, трета и четвърта зони да са по-поносими. 

Така за втора и трета зона абонаментът да е 80 лева, а не предвидените 90 лева. 

За 4-та зона съответно 50 лева, а не заложените 60 лева.

Кметът Иван Тотев подчерта, че новите цени са продиктувани от живота и от конкуренцията за паркоместата в града. 

"Ние предлагаме една услуга на справедлива цена. Цената на услугата е достъпна, местата са пълни. Хората нямат нищо против да заплащат тези суми. Трябва да се търси баланс, защото едно служебно място за паркиране не може да бъде използвано от живущите в съответната зона. Това пречи на хората, които живеят там. Единственият разумен начин е да се увеличи цената на служебните абонаменти и да се намали техния брой. Ще увеличаваме цената - докато стане разумна и се стигне до намаляване на местата за служебно паркиране. Така ще се получи баланс с интересите на хората. Това е причината за увеличението и смятаме, че това е правилната политика", коментира Тотев.


Още от категорията

Седем пловдивски и три училища от Пазарджик в ТОП 100

Седем пловдивски училища са ТОП 100 на училищата в страната след проведените Държавни зрелостни изпити тази година. Това сочи справката на Министерството на образованието и науката, която през август публикува Държавната агенция „Електронно управление“. Сред тях са: на Езиковите гимназии „Пловдив“ и „Иван Вазов“ , МГ „Академик Кирил Попов“,..

публикувано на 21.08.19 в 16:38

Фалшив сигнал за бомба затвори летище Пловдив по обед

Фалшив сигнал за бомба затвори летище Пловдив за три часа по обед.  От полицията уточниха, че става дума за злоумишлен сигнал, получен по електронна поща.   След сигнала, около 11 часа, незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района.  В 12,30 часа по разписание се е очаквал полет от Тел Авив. Самолетът е закъснял и е..

обновено на 21.08.19 в 14:14

Запали се и сметището край Карлово

Пожарът е избухнал рано тази сутрин. Огънят е обхванал площ от около 200 кв. метра, съобщи за Радио Пловдив говорителят на Противопожарната служба Петър Тосков.  Два автомобила с огнеборци са гасили огнището, чиято дълбочина все още не се знае.  Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че пожарът вече е загасен, като на място..

обновено на 21.08.19 в 14:14

До 10 септември започва строителството на пътя Загражден – Белица

До 10-ти септември ще започнат дейностите по пътя Загражден – Белица. Това обещаха представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ на среща с жителите на Загражден. Насрочената блокада за 25 август на главния път Смолян – Пловдив за сега се отменя, но родопчани остават в протестна готовност. Директорът на Пътно управление-Пловдив Пламен..

публикувано на 21.08.19 в 14:12

Нощна акция на полицията срещу дрифтовете в Пловдив

Четири нарушения е установила Пътната полиция в Пловдив при акция за предотвратяване на нерегламентираните автомобилни гонки в града. Съставени са 3 фиша за превишена скорост на шофьори и 1 акт за техническа неизправност на автомобил – съобщи полицейски инспектор Ботьо Гиргинов. При полицейската акция около полунощ са проверени 48 леки коли и..

обновено на 21.08.19 в 13:58