РЕКЛАМА

В Девин

Молебен пред чудотворната икона на Св. Богородица "Златна ябълка"

Снимка: БГНЕС

Кметът на Смолян Николай Мелемов връчи Ключ с герба на общината и албум със забележителностите в региона на Пловдивския митрополит Николай, който пристигна в Смолянско, за да отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица в три църкви в Смолянската духовна околия пред Чудотворната икона „Златна ябълка“. Негово Високопреосвещенство бе посрещнат в кабинета на кмета заедно с областния управител Недялко Славов.

„Благодарих му за прекрасния дар, който ми поднесе- икона с лика на „Св. Николай Чудотворец“, написа във фейсбук профила си смолянският кмет.

Миряните lв Девин са в очакване на иконата, а и на владиката, подчерта Александър Владенко - основен ктитор за възстановяване на старата църква.

"За радост на нас и на живеещите в този град, а и в околността, за трети път идва Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай. А тази година ще принесат и чудотворна икона на Св. Богородица - "Златна ябълка" - това е особена радост за всички ни", каза отец Тодор.

"И млади, а и по-възрастни вярващи се включиха в подготовката на храма за посрещане на чудотворната икона", допълни Мария. Какво си пожела тя, както и отец Тодор, а и защо възстановяване на старата църква в Девин е важно за Александър Владенко - чуйте в репортажа на кореспондента ни Радостина Чернокова. 


Още от категорията

Жана Иванова дава уроци с Мастера

Премиера  на книгата  „Уроци с Мастера“  от Жана Иванова ще се състои в Пловдив.  Това е първа нейна книга като писател в съавторство с Вадим Шишкин – един от най-близките ученици на световноизвестния учен Мирзакарим Норбеков. Жана Иванов е издател на книги за него и за Петър Дънов.  Инициатор е на благотворителната акция „Жълти стотинки“, която..

публикувано на 20.10.18 в 09:18

"Катерина Измайлова" в Градския дом на културата

Опера Пловдив  посреща музикалния директор на новата Опера в Астана – Абзал Мухитдинов, който ще дирижира оперния спектакъл "Катерина  Измайлова" тази вечер в Градския дом на културата.  Маестро Мухитдинов е дирижирал на редица престижни сцени като Концертхаус в Берлин, Дворецът Хофбург във Виена, Болшой театър в Москва и др. Репертоарът му включва..

публикувано на 20.10.18 в 08:56

"Пловдив 2019" одобри 11 проекта "в последния момент"

11 проекта на стойност 149 000 лева одобри журито на фондация „Пловдив 2019“ в последната сесия на поканата „В последния момент“. Селекцията е от 162 подаден предложения. С по 20 000 лева ще бъдат подпомогнати идеите на фондация „Заедно“ за Фестивал за децата и семейството „Синьо лято в Пловдив“, на Градската художествена галерия , която..

публикувано на 19.10.18 в 13:35

В "Срещите" - българските земи три века преди Аспарух

Интересен разговор с проф. Дамян Попхристов и  изследователя на  древните цивилизации Петко Атанасов.  Въпросът е - защо търсим себе си все назад,назад във времето? И какво това време ни обяснява  на  нас-днешните българи?

публикувано на 19.10.18 в 11:04

Международни фотографски срещи „Следите остават“

Международни фотографски срещи под надслов „Следите остават“ се откриват с камерен концерт в Балабановата къща. Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Проектът представя фотографски изложби, лекции и обсъждания, фокусирани върху един все още недостатъчно дискутиран период от развитието на фотографията..

обновено на 19.10.18 в 06:56

Премиера на “Перо от черен котарак“ на Лилия Христова

Премиера на сборника с разкази “Перо от черен котарак“ на Лилия Христова ще се състои вКултурен център Тракарт.    Това е първата белетристична книга на бургаската поетеса.  Разказите изследват какво се случва с романтиката на любовта в нашето неромантично време.  „Нейните герои и героини са готови да платят цената, за да..

публикувано на 19.10.18 в 06:19

Румънският карикатурист Раду Яцку в Пловдив

Румънският карикатурист Раду Яцку идва в Пловдив за да представи своята изложба Карикатура в Етнографския музей. Той е румънски каритакурист, основател на Антология на карикатурата, която е витрина на автори от цял свят.   Карикатурата за него е един кратък полет с делта план в небето над ежедневието на битовизмите, откъсване от земното..

публикувано на 19.10.18 в 05:53