РЕКЛАМА

В Девин

Молебен пред чудотворната икона на Св. Богородица "Златна ябълка"

Снимка: БГНЕС

Кметът на Смолян Николай Мелемов връчи Ключ с герба на общината и албум със забележителностите в региона на Пловдивския митрополит Николай, който пристигна в Смолянско, за да отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица в три църкви в Смолянската духовна околия пред Чудотворната икона „Златна ябълка“. Негово Високопреосвещенство бе посрещнат в кабинета на кмета заедно с областния управител Недялко Славов.

„Благодарих му за прекрасния дар, който ми поднесе- икона с лика на „Св. Николай Чудотворец“, написа във фейсбук профила си смолянският кмет.

Миряните lв Девин са в очакване на иконата, а и на владиката, подчерта Александър Владенко - основен ктитор за възстановяване на старата църква.

"За радост на нас и на живеещите в този град, а и в околността, за трети път идва Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай. А тази година ще принесат и чудотворна икона на Св. Богородица - "Златна ябълка" - това е особена радост за всички ни", каза отец Тодор.

"И млади, а и по-възрастни вярващи се включиха в подготовката на храма за посрещане на чудотворната икона", допълни Мария. Какво си пожела тя, както и отец Тодор, а и защо възстановяване на старата църква в Девин е важно за Александър Владенко - чуйте в репортажа на кореспондента ни Радостина Чернокова. 


Още от категорията

Великите европейци - Сократ, втора част

Тежкият характер на Ксантипа и нефилософската война, която тя води срещу Сократ, е не публична тайна, а постоянен повод за клюки в Атина. В същото време, ако вярваме на анекдотите, сам Сократ намира това съжителство полезно за себе си от философска гледна точка.  Веднъж разгорещената Ксантипа дълго крещи, а накрая полива мъжа си със..

публикувано на 15.08.18 в 11:33

Център на калоферската дантела се открива в Калофер

Творчески център на калоферската дантела ще бъде открит тържествено в Калофер, в деня, в който се чества празникът на финото плетиво. Центърът се помещава в красива възрожденска къща на площада, която е част от мемориалния комплекс „Христо Ботев“. В него е подредена постоянна експозиция с най-красивите и оригинални образци на калоферска дантела...

публикувано на 15.08.18 в 08:20

Николай Илчевски за книгата си "Записки от селската кръчма"

 У никлно зачетен се чувствам ,  каза  Николай Илчевски  за двете предпремиери на новата си книга "Записки от селската  кръчма" в две родопски села. В селата Турен и Павелско , разказва Илчевски,  приеха  представянето на книгата като празник. Чак ми е неудобно. И ще повярвате ли, в тези села хората  купуваха по две книги, освен за себе си, и още..

публикувано на 14.08.18 в 12:03

Станислава Стойкова представя изложбата си „Дихание в синьо“

Изложба живопис под мотото „Дихание в синьо“ на Станислава Стойкова – Стъни се открива в галерия „Сигна“ на Гранд хотел Пловдив.  Сюжетите на картините са изцяло с морска тематика, която е постоянна тема в творбите ѝ.  В картините ѝ има усещане за душата на морето, уловена е динамиката на вълните с интересна цветова игра в морските изгреви и..

публикувано на 14.08.18 в 10:09

Нови билетни центрове ще заработят в Пловдив

Поне три нови билетни центъра  ще бъдат поставени в Пловдив на възлови места. Първият от тях  - в стил павилион от 30-те години на миналия век, бе открит пред сградата на Община Пловдив.  Други ще бъдат разположени в Цар Симеоновата градина, Тютюневия град и пред сградата на Народна библиотека „Иван Вазов“.  Павилионите няма да бъдат облепян с плакати,..

публикувано на 13.08.18 в 13:41

Преге - предаване за света на книгите, 11 - 17 август

В предаването за книги на Радио Пловдив на 11.08.2018 г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Иван Теофилов. Гласът на тишината. 200 стр., тв. к., ок. 4А, Жанет 45, 2018. Пола Маклейн. Любов и разруха. 384 стр., ок. 4А, Обсидиан, 2018. Глория Голдрайх. Дъщерята на художника. 528 стр., ок. 4А,..

публикувано на 13.08.18 в 12:29

Чикаго очаква премиерата на "Няма ток за електрическия стол"

Пиесата „Няма ток за електрическия стол“ от Александър Секулов ще бъде поставена в чикагския театър „Trap Door“. Режисьор на постановката  е актьорът Златомир Молдовански, за когото това ще е режисьорски дебют.  Именно той, пловдивчанин по произход, прочитайки текста решава да го представи пред чикагсктата публика. Ново предизвикателство за..

обновено на 13.08.18 в 12:04