Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драстично поскъпва такса смет в Пазарджик

Драстично поскъпване на такса смет в Пазарджик се очаква през следващата година. Предложението е на кмета Тодор Попов и то ще бъде публично обсъдено на 11-ти септември.

В предложението, което е  внесено в Общинския съвет, се предвижда за жилищни и вилни имоти на граждани увеличението да е от 3 на 3,7 промила върху данъчната оценка в рамките на Пазарджик.  За останалите населени места, увеличението е двойно - от 3 на 6 на хиляда. За незастроени имоти на граждани, скокът на такса смет е от 1 на 2,3 промила, а за терените извън града - от  1 на 3,8.

Леко облекчение получава бизнеса в Пазарджик.  За жилищните имоти на предприятия в рамките на града и около него, такса смет се намалява от 4 на 3,7 промила. За фирмените обекти в другите населени места обаче се иска увеличение от 4 на 6 промила.  Поскъпването на услугата се налага, заради увеличените разходи след разкриването на новото регионално депо за битови отпадъци. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще присъства в Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани от..

публикувано на 26.04.24 в 08:51

Асеновград представи още 3 спортни обекта за финансиране

Асеновград представи още 3 спортни обекта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Ще бъде ремонтиран Градският плувен басейн, който се захранва с минерална вода. Прогнозната инвестиция за това е в размер на 1,5 млн. лева. Вторият проект е за изграждане на закрит плувен басейн в близост до Спортната зала..

публикувано на 26.04.24 в 08:21

В УХТ се провежда базарът "По-добрата храна"

„По-добрата храна“ е темата на второто издание на  Re:Bazaar , което ще се проведе днес в Университета по хранителни технологии , като част от ежегодния Ден на отворените врати. Кандидатстуденти, родители, партньори и гости ще могат да разгледат учебната база на висшето училище и да дегустират храни и напитки, разработени от студенти...

обновено на 26.04.24 в 06:38

Клисура е домакин на "Дните на възрожденската и патриотична песен"

С 21-ото издание на „Дните на възрожденската и патриотична песен“ в Клисура започват проявите, посветени на 148-ата годишнина от избухването на Априлското въстание. Двудневният конкурс се провежда в местното читалище „20-ти април 1876 г.“ и събира хорове и изпълнители от цялата страна. Проявите продължават на 30 април със заупокойна..

публикувано на 26.04.24 в 06:24

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49