Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кошмарен жребий за Григор Димитров на US Open

Поставеният под №8 в схемата на US Open Григор Димитров нямаше никакъв късмет при жребия за тазгодишното издание на последния за годината турнир от Големия шлем. Още на старта, точно както и на Уимбълдън, Гришо ще трябва да премери сили с шампиона в Ню Йорк от преди две години - Стан Вавринка.


Дуелът им на старта в Откритото първенство на САЩ ще бъде сблъсък №8 между двамата, като до този момент българинът води с 4:3 победи. Стан обаче взе сладка за себе си и много болезнена победа над Гришо само преди два месеца в първи кръг на Уимбълдън след обрат - 1:6, 7:6(3), 7:6(5), 6:4. 


Досегашните двубои


Първият им мач е през вече далечната 2011-та година, когато Вавринка печели в три сета на Australian Open - 7:5, 6:3, 6:3. Това е и единственият друг случай досега, в който двамата се срещат на турнир от Големия шлем. 


През 2013-та година швейцарецът записва нов успех, този път на клей - на "Мастърс" турнира в Мадрид и отново след обрат - 3:6, 6:4, 6:1, като малко по-рано Димитров е победил за първи път и до днес единствен път Новак Джокович. 


Следват добри години за Гришо, който успява да запише четири поредни победи на три различни настилки. През 2014-та на полуфиналите на турнира на трева в Куинс, българинът печели с 6:2, 6:4, а малко след това става шампион в надпреварата. През 2015-та Гришо печели категорично в два сета на клея в Монте Карло - 6:1, 6:2, а малко по-късно нашето момче се налага и на следващия "Мастърс" - този в Мадрид, след 7:6(5), 3:6, 6:3. През 2016-та в Синсинати идва и първата му и засега единствена победа на твърди кортове - 6:4, 6:4.

За Гришо мачът ще бъде №38 през сезона, като е записал 22 победи и 15 загуби и подобно на Вавринка не е спечелил нито една титла. Най-добрите представяния за Димитров дойдоха на твърди кортове - той игра полуфинал в Бризбън, четвъртфинал на Australian Open и финал в Ротердам, а в сезона на клей може да похвали с полуфинал в Монте Карло и четвъртфинал в Барселона. 

През миналата година Вавринка пропусна US Open и не защитава титлата си, а Григор Дмимитров загуби във втори кръг от Андрей Рубльов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Крумовград разби европейските амбиции на Локомотив

Крумовград победи Локомотив(Пловдив) като домакин  с 4:1 и затвърди подема си при Станослав Генчев. Тимът действаше много ефективно и отказа смърфовете още през първата част, когато поведе с 3:0. Първият удар посока една от двете врати отправи Оливер Кандем В 4-тата минута. Футболистът на Локо Пд се възползва от оставането му пространство и пробва..

публикувано на 10.05.24 в 21:16

Си-фу Багалев гостува официално в манастира Шаолин

Инструкторът по вин-чун - си-фу Станислав Багалев сподели впечатления от поредното си китайско пътуване. "Върнах се от южния Шаолин (защото има и северен). Преди години имаше два уникални филма "Манастирът Шаолин" и "Непобедимите от Удан", които ние гледахме.Благодарение на тези филми и аз като хиляди деца по света се запалих от бойните изкуства,..

публикувано на 10.05.24 в 16:15
Димитър Кузманов

Кузманов е на полуфинал в Матхаузен

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Маутхаузен (Австрия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът победи убедително с 6:2, 6:3 участващия с „уайлд кард“ австриец Йоел Йозеф Шверцлер. Срещата продължи 76 минути. Мико направи три пробива в мача и не допусна нито един на собствен сервис. За класирането..

публикувано на 10.05.24 в 15:53

Локо е гост на "Крумовград" в 19:15 часа днес

"Локомотив" (Пловдив) е гост на "Крумовград" във втори мач от плейофите в първата шестица. Двубоят е от 19:15 часа днес на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика”. „Черно-белите“ проведоха последното си занимание на помощния терен. на "Лаута". Александър Александров и Алекс Местов от U17 взеха участие в тренировката. Наказан мача е единствено Хорхе..

публикувано на 10.05.24 в 11:33

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“, на..

публикувано на 10.05.24 в 11:24