Иваничка Панева представя изложба "Сезони"

Автор:

Изложба „Сезони“ на Иваничка Панева ще се открие в галерия „Дяков“. 

Картините са под цветовия знак на различните сезони, като само  една интерпретира старата архитектура на Велико Търново, която доминира в творчеството и.

Картините ми в изложбата "Сезони" идват от душата, казва авторката. 

 Творби на художничката са в колекциите на  НХГ, Европа, Нова Зеландия и Съединените щати. Тя  е носител на наградата за изкуство на Велико Търново за 2002 година и на златното отличие на международния салон за иновации за 1998 – East West Euro Intelect. Гостуването и в галерия „Дяков“ е за първи път . 

Стилът на художничката е не само класическа живопис, но и силно подчертано български, тя не може да бъде сбъркана с холандка,напрамер, казва галеристката Анна Дякова. 

В семейството на Иваничка Панова всички рисуват - съпругът Христо Панев,  синът Габриел и снахата. Всичките идват за изложбата в Пловдив, която за тях е голямо духовно преживяване.   

Интервюто с Иваничка Панева е в звуковия файл. 


Още от категорията

Пловдив представя програмата за ЕСК 2019 в Япония

Акцентите в програмата на „Пловдив 2019“ и одобрените проекти с фокус японска култура бяха представени на годишната среща на Борда на директорите на неправителствената организация EU Japan fest в Токио.  На престижния форум тази година взеха участие зам.-директорът Виктор Янков и Христо Гюлев, член на Управителния съвет на фондацията...

публикувано на 21.02.19 в 14:22

Със знака ЕСК в Пловдив досега са се случили 860 събития

През изминалата 2018 година програмата на Европейска столица на културата се увеличи с още 225 нови проекти след проведените от фондацията шест отворени покани с общ бюджет от 2 200 000 лв., в които са взели участие 781 кандидата. С одобрените проекти са привлечени 107 международни партньори и близо 2 милиона лева съфинансиране за културно..

публикувано на 21.02.19 в 13:37

Вечният въпрос на Хамлет звучи на 30 езика в Малката базилика

Крилата фраза „Да бъдеш, или да не бъдеш“ от известния монолог на Датския принц ще прозвучи на 30 езика, включително на санскрит, арабски, пущу и сесото, по повод 21 февруари в Малката базилика.  Това е датата, на която се отбелязва Международният ден на майчиния език. По инициатива на Българско-турския литературен клуб ще се проведе..

обновено на 21.02.19 в 11:28

Точка.БГ с акустичен концерт в Пловдив

Пламен Сивов е познат от сайта Православие БГ. Той е юрист, превежда от английски и руски език, и е един от създателите и членове на акустичната група Точка.БГ. Много от текстовете и музиката на песните са негови. По покана  на феновете, групата идва  с концерт този петък на 22 февруари в  Пловдив, в Bee Bop Café . Акустичен звук от три китари и..

обновено на 21.02.19 в 07:13

Великите европейци – Теофил Готие

Французинът Теофил Готие със сигурност не е първият велик писател, за когото бихте се сетили, ако трябва да правите някаква европейска литературна класация. Но смея да твърдя, че след още 100 - 200 години, когато се забравят имената на много по-известни сега творци, неговото ще остане.  Какво, притеснява ви, че не сте чели нищичко от мосю..

публикувано на 20.02.19 в 11:06