Иваничка Панева представя изложба "Сезони"

Автор:

Изложба „Сезони“ на Иваничка Панева ще се открие в галерия „Дяков“. 

Картините са под цветовия знак на различните сезони, като само  една интерпретира старата архитектура на Велико Търново, която доминира в творчеството и.

Картините ми в изложбата "Сезони" идват от душата, казва авторката. 

 Творби на художничката са в колекциите на  НХГ, Европа, Нова Зеландия и Съединените щати. Тя  е носител на наградата за изкуство на Велико Търново за 2002 година и на златното отличие на международния салон за иновации за 1998 – East West Euro Intelect. Гостуването и в галерия „Дяков“ е за първи път . 

Стилът на художничката е не само класическа живопис, но и силно подчертано български, тя не може да бъде сбъркана с холандка,напрамер, казва галеристката Анна Дякова. 

В семейството на Иваничка Панова всички рисуват - съпругът Христо Панев,  синът Габриел и снахата. Всичките идват за изложбата в Пловдив, която за тях е голямо духовно преживяване.   

Интервюто с Иваничка Панева е в звуковия файл. 


Още от категорията

Северната част от античния Форум ще разказва още истории

Вече е премахнато бетонното покритите над терена до Централна поща и започва археологическото проучване в северната част от Форума на Филипопол. Археологът Мая Мартинова, ръководи проучването. Съществената му част ще започне след като теренът бъде укрепен, защото не е безопасен, уточни тя. Какво се очаква да бъзе разкрито? Теренът е от голямо..

публикувано на 24.06.19 в 12:29

Преге - предаване за света на книгите, 22 - 28 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 22.06. 2019 бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Хедър Морис. Татуировчикът от „Аушвиц“. 244 стр., ок. 3а, Рива, 2019. Васил Ю. Даскалов. Лагер на смъртта. Ч. 1. Предизвестие за Ловеч. 255стр., ок. 2А, Oз books, 2019. Виктор Утън. Урок по музика. 232..

публикувано на 24.06.19 в 10:01

Трима стършели в кошера на „Алтер его”

Трима от редакторите на вестник „Стършел” ще гастролират в брой 83 на „Алтер его”. Поводът е брой 3800 на най-стария действащ хумористичен вестник в България.  Светли мисли за миналото и бъдещето на сатирата ще споделят Михаил Вешим, Румен Белчев и Сергей Трайков. Очаквайте още тонизиращи бонуси във вид на весели истории, скечове, епиграми..

обновено на 22.06.19 в 16:42

Фестивал на традиционни хлябове в Куртово

Традиционни хлябове и сувенири от тесто ще бъдат представени за пръв път в село Куртово, община Карлово, по време на Фестивала на обредните хлябове и пити. Събитието ще се проведе на открита сцена в центъра на селото като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Гостите на фестивала ще имат възможността да се включат..

публикувано на 22.06.19 в 08:34

Завършва Международният фестивал на камерната музика

В Етнографския музей – Пловдив, тази вечер ще бъде закрит 55-тият Международен фестивал на камерната музика. Концерт ще изнесат Бюлент Евджил, флейта, Турция и Филип Мол, пиано , Германия . В програмата:  Сесил Шаминад - Концертино, оп. 107, Виторио Монти - Чардаш, Екрем Зеки Юн - “At the Tomb of Yunus”, Пиетро Морлаки - “The Swiss Shepherd”,..

публикувано на 22.06.19 в 08:25