Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът приключи, Брезовско шосе е като ново

| обновено на 29.10.18 в 14:23
7
Снимка: Иванка Петкова, Радио Пловдив

Брезовско шосе - една от най-разбитите входно-изходни артерии на Пловдив, вече е изцяло ремонтирана. Реконструкцията е отнела 20 дни, без затваряне на дългото  1860 метра трасе. В ремонта са вложени 650 000 лв. без ДДС, съобщи кметът Иван Тотев.

Освен положените два пласта асфалт, са ремонтирани банкети, поставени са мантинели и парапети, а догодина ще бъде монтирано улично осветление. Изпълнител на ремонта е фирма „Драгиев и Ко“. По отсечката вече вървят градски автобуси с номера 12 и 15.

Тъй като подобни ремонти са скъпи, община Пловдив може да си позволи на година само по едно такова трасе. За догодина подготвяме Рогошко шосе, който се проектира с нова система за студено рециклиране. Ремонтираният участък ще бъде с дължина около 3 км, допълни кметът.

Забавя се ремонтът на Кукленско шосе, защото избраният изпълнител все още не е представил проекта, в който е заложено да има изградени велоалеи, подмяна на осветление и на тротоарни настилки.

Тотев допълни, че усилено се работи и по новия булевард „Северен“, като сега текат строителните работи по кръстовището до Кауфланд на Брезовско шосе. Новата пътна отсечка ще започва от моста на Адата, през Брезовско шосе, а целта е да бъде свързана с подходи към Карловско шосе и така да бъде завършена една част от вътрешния ринг на Пловдив. 

За съжаление не успяхме да подпишем договора за отчуждаване със собственика на последния имот с лице към бул. „България“. Затова трасето ще бъде завършено със светофарна уредба, а не с кръгово кръстовище, както е по проект, коментира кметът. Очаква се строежът на бул. „Северен“ да приключи за половин година.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В Пловдив започват Кирило-Методиеви дни

С концерт и литийно шествие на ученици от Хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий“ ще бъде даден старт на Кирило-Методиевите дни в Пловдив. Концертът ще се проведе в аулата на училището. В 11.45 от там ще тръгне литийно шествие, което ще премине по главната улица и ще завърши в Стария град. 

обновено на 10.05.24 в 08:06

"Дефиле Вино и гурме" в Стария град

Десетото юбилейно издание на фестивала „Дефиле Вино и гурме“ се открива днес в Пловдив и ще продължи през уикенда. На 16 локации в Стария град ще бъдат представени със свои щандове 55 участници – 43-ма винопроизводители и 12 производители на хранителни продукти. Сред по-известните места, които пловдивчани и гости на града вече познават, са..

обновено на 10.05.24 в 08:06

7 бременни жени се имунизираха срещу коклюш в РЗИ-Пловдив

7 бременни жени си  поставиха в РЗИ –Пловдив ваксина срещу коклюш в първия ден от въведените временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на инфекциозното заболяване.  Имунизацията срещу коклюш е еднократна, препоръчителна и безплатна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, с намалено антигенно..

публикувано на 09.05.24 в 16:32

В Деня на Европа руски знамена се развяха на Альоша

Стотици пловдивчани поднесоха венци и цветя на паметника Альоша и почетоха 9 май – Деня на победата .  Слово произнесе руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.  Редом до българските знамена граждани носеха и руски флагове. Част от гражданите заявиха, че на 9-ти май..

публикувано на 09.05.24 в 14:51

В "Трезора за идеи" сградата на БНБ е от библиотека и музей до обществена баня

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старото здание на БНБ. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на сградата, която е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. В конкурса „Трезор за идеи“..

публикувано на 09.05.24 в 13:16