Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” – гостува ни поетесата Галина Вълчева

| обновено на 17.11.18 в 17:28

„Вълча зима” е новият сборник със стихове на Галина Вълчева, който излезе наскоро в ИК „Жанет 45”. Тя ще ни гостува, за да разкаже защо не е издавала стихове в книга цели 14 години, има ли бъдеще римуваната поезия, какво е под един покрив да живеят поетеса и сатирик, както и много други любопитни неща, но не в жълтата гама.

Галина Иванова Вълчева (Димитрова) е завършила специалност Българска филология като магистър в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” и специалност Журналистика към Свободен факултет на ПУ. Преподавател по български език и литература. Редовен докторант с научен ръководител проф. Светлана Стойчева от НАТФИЗ - София, а темата на дисертацията е „Модели на спомена в българската литература за деца”. 

Автор на книгите: „Сезонът на праха” (поезия), 2001 г.; „Кръстопът на слънцето” (прозаични опити), 2004 г.; „Един живот по-късно” (поезия), 2004 г.; „Кръговрати” (поезия), 2012 г. Лауреат на много литературни отличия сред които Наградата на Филологическия факултет на Пловдивския университет от Петия национален конкурс за поезия “Добромир Тонев” за 2015 г. Има десетки публикации в местния и националния печат, един от ръководителите на литературен клуб „Метафора” и организатор на артистично-музикални и литературни вечери в Пловдив. Член на СБП и на СБЖ.

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 часа.

Повторенията са в неделя от 6.00 часа сутринта и в понеделник след новините в 20.00 часа..

Бъдете с „Алтер его”, за да ни бъде и нас!

Автор и водещ: Петър Краевски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите - разговор за морала

Преизвестно е - зад всяка криза стои моралът. А какво е моралът?  Илия Кожухаров, Петко Атанасов и отец Радослав Паскалев разсъждават в "Срещите" тази събота.  Бъдете с Радио Пловдив, интересно е!

публикувано на 26.04.24 в 10:15

Показват филми с "Поглед към другия"

Петдневна филмова поредица „Поглед към другия“ ще бъде представена от днес в Пловдив .  Международната селекция от киноразкази е инициатива на Гьоте институт - България  и сдружението „Арте Урбана Колектив“ и ще бъде показана в Лъки – Дом на киното. Програмата включва късометражни, документални и игрални европейски заглавия, както и..

публикувано на 26.04.24 в 06:37

Изложба на Александър Христев в галерия "Пловдив"

Дружеството на пловдивските художници представя изложбата „Палитра Европа“ на живеещия във Франция творец Александър Христев в галерия „Пловдив“ в сградата на Общинския съвет. Роденият през 1976 г. в Париж художник учи в реномирани частни училища в града, като след колежа посещава Екол  ПЕНИНЕНГЕН, Екол де ВОЗ АР, Ателие по живопис Де ла Вил..

публикувано на 26.04.24 в 06:29

Никола Илиев единодушно стана почетен гражданин на Пловдив

Пловдивският общински съвет единодушно удостои с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ Никола Илиев за изключителен принос към опазване, съхраняване и развитие на музикалното наследство и популяризиране на българската народна музика. Никола Илиев е емблематична фигура за град Пловдив, обогатявайки културния пейзаж с непреходната..

публикувано на 25.04.24 в 11:25

Сборникът с разкази "Баба" събира респект и благодарност

На книжния пазар излезе сборникът с разкази "Баба". Той ще бъде представен  от Кремена Димитрова  в „Петното на Роршах“ на 30 април.  Книгата включва разказите на хора от най-различни сфери и професии на живота, които разказват за своите Баби. Незабравимите си истории  споделят писател, психолог, журналист, рекламист, режисьор и актьор. Сред..

публикувано на 25.04.24 в 08:01