Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Вълчев похвали смолянските ученици за отличните им матури

| обновено на 22.11.18 в 16:18

Ще защитим всяко училище без значение колко ученици учат в него, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Златоград, където проведе първата си работна среща с учители и директори на детски градини и училища в област Смолян. В региона има 27 защитени училища и 16 детски градини.

Министърът подчерта, че учениците от областта са с най-високи резултати на националните външни оценявания. В региона има запазени традиции в областта на образованието и независимо от проблема с миграцията всяко едно дете трябва да бъде обучено и да получи житейски възможности, каза министърът. 

Той имаше възможност да види резултатите от заниманията по проекта „Твоят час“и препоръча да се организират повече междуучилищни дейности и занимания по интереси в областта на математиката, физиката и природните науки.

Системата на образованието все повече ще се развива в резултат на иновациите и инициативността на учителите, посочи министърът. Той подчерта, че учителите са отговорни и подготвени и затова получават подкрепа от държавата.

Благодарение на доброто партньорство между областната управа, община, детски градини и училища и МОН в Златоград е подобрена училищната инфраструктура, стана ясно по време на посещението на министъра в ДГ “Радост“ и ОУ “Васил Левски“ . В детската градина има кабинет за ресурсен учител и логопед, големи физкултурен салон и басейн, които в рамките на извънкласни дейности ще могат да се ползват и от деца от други училища и селища от община Златоград.


По време на тържествена сесия на Общинския съвет кметът на града Мирослав Янчев раздаде 17 награди, три от които колективни, на ученици от града, които са се отличили на олимпиади, състезания и конкурси и в инициативи, посветени на популяризиране историята и традициите на Златоградския край.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Започна консервацията на археологията под Бетонния мост

Инвестиционният проект за модернизация на жп линиите, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации  на Централна гара Пловдив може да продължи, след консервация и реставрация на археологията, открита на място. Националният институт за недвижимо културно наследство е изпратил съгласувателно писмо и консервацията вече е започнала...

обновено на 18.10.24 в 16:51

ВКС оневини окончателно д-р Димитров за убийството на Жоро Плъха

Върховният касационен съд окончателно потвърди оправдателната присъда на д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Джевизов, известен с прозвището Плъха. Присъдата идва 6 години след инцидента, при който лекарят застреля Жоро Джевизов, влезнал да краде в имота му. Последното дело е образувано по касационен протест и касационна жалба на частните..

публикувано на 18.10.24 в 16:50

В понеделник затварят за ден част от бул. „Ал. Стамболийски“

Част от булеварда, по който се извършват ремонти, свързани с Водния проект на Пловдив, ще  бъде затворена на за ден на 21 октомври, от 8:30 до 19:00 часа. Затворената отсечка е между улиците „Стефан Стамболов“ и „Братя Шкорпил“. Причина е промяна и полагане на временна асфалтова настилка. Маршрутът на автобус №1 също се променя, като само в..

публикувано на 18.10.24 в 16:28

Пловдивчани предават над 1 000 тона стара техника годишно

Община Пловдив  предлага безплатно събиране на стари електронни уреди от домовете на хората.  С предоставянето на тази услуга се насърчава опазването на околната среда и се улеснява  рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. За предаването на такива уреди може да се подаде заявка на телефон 0800 14 100...

публикувано на 18.10.24 в 15:30
Колаж: plovdiv-online.com

Прокуратурата в Пловдив разпитва служители от МК за аферата с театрите

Пловдивската прокуратура разпитва няколко служители от финансово – счетоводната дирекция на Министерстото на културата.  Според източници от държавното обвинение, това е част от процедурата по разследването на злоупотреби с източване на крупни суми, като засега се визират театрите в Разград и Смолян.   На този етап е потвърдено отклоняването..

публикувано на 18.10.24 в 15:21