Едва 1 % от подаръците за Коледа остават в употреба до 1 юни

Българинът вече поръчва онлайн подаръците за празниците

България се оказва на чевърто място по планирани разходи за предстоящите празници, показва проучване, направено в 19 държави. 

То установява, че българските домакинства ще похарчат до 25 % от месечните си доходи за коледноновогодишни подаръци. 

За предпразничните рискове от голямото пазаруване предупреждава Асен Ненов, експерт от „Активни потребители“.

Получава се истерична еуфория точно 20 дни преди Коледа, този напън да зарадваме близките, е съпътстван и от некоректи търговциказа Асен Ненов. По думите му често купуваме счупена, повредена стока, или нещо което не отговаря на нашите предварителни очаквания. 

Ненов подчерта, че само 1 % от това, което сме подарили остава в употреба до 1 юни, а всичко останало ще бъде изхвърлено.

Експертът смята, че има елемент на изкуствено вдигане на цените на някои продукти, като след празниците цените им падат.

Те са направили система за проверка на сайтовете за продажба и следят цените. Проверката може да се направи на сайта на "Активни потребители".

За Пловдив е характерно, че сме в глобалното село на консумацията, и трябва да гледаме не само процента на намаляване на стоката, а дали е коректна спрямо нашия джоб, подчератава експертът. 

Галерия

Още от категорията

Делото на Св.Кирил и Методий е изключително и свято!

Сега хората обикалят света, би било хубаво, ако  всеки българин, който стигне до Рим, да дойде и да се поклони на гроба на Св. Кирил, който е погребан в базиликата "Сан Клементе" в Рим , каза в интервю за Радио Пловдив проф. Красимир Станчев, преподавател по слявянски филологии в Трети римски унивреситет в Рим от 31 години.  Проф. Станчев вярва, че..

публикувано на 24.05.19 в 12:13

Поклон пред българските книжовници!

24 май е извисяващ празник !  Образованието и науката и в комерсиалния свят може да вървят напред и да се ценят!   В тази кауза вярва и работи за нея  университетският преподавател доц. Владимир Янев. За доц.Янев смисълът на писането е умножаване на думите, на смисъла, на духа.  На 24 май той чете откъс от Радичков и възрожденския книжовник..

публикувано на 24.05.19 в 11:11

Диспутът за триезичието във Венеция е величаво дело!

Венеция. Втората половина на ІХ век. Предстои диспут за триезичието. На него Константин Кирил Философ противостои на всички епископи. И доказва с текстове от Свещеното писание, че правото на  богослужението може да бъде и на родния език, а не само на приеманите дотогава и наричани "свещени" езика на християнството иврит, латински и гръцки.  Проф...

публикувано на 24.05.19 в 10:51

Абитуриентите са красиви с младостта и естествеността си

От тази вечер в Пловдив започват абитуриентските балове. Предстоят шпалирите на дълго подготвяните тоалети и изненади за тържествената вечер на завършването. Дизайнерът Албена Хумбаджиева ни ориентира в модните тенденции тази година.  В крак с тях ще бъдат дамите с по- изчистени рокли в бежово, черно, розово, сребърно и червено. За предпочитане е..

обновено на 23.05.19 в 16:51

Системата за броене на гласовете не може да се "хакне"

Проф. Михаил Константинов е председател на съвета на директорите на "Информационно обслужване" изрази спокойствие по отношение на провеждането и обработката на резултатите от вота на на 26 май. По думите му тези избори повтарят като правила тези от 2014 година с изключение на по- големия брой машини за гласуване - 3000 вместо 500. Около 23% от..

обновено на 23.05.19 в 16:49