Едва 1 % от подаръците за Коледа остават в употреба до 1 юни

Българинът вече поръчва онлайн подаръците за празниците

България се оказва на чевърто място по планирани разходи за предстоящите празници, показва проучване, направено в 19 държави. 

То установява, че българските домакинства ще похарчат до 25 % от месечните си доходи за коледноновогодишни подаръци. 

За предпразничните рискове от голямото пазаруване предупреждава Асен Ненов, експерт от „Активни потребители“.

Получава се истерична еуфория точно 20 дни преди Коледа, този напън да зарадваме близките, е съпътстван и от некоректи търговциказа Асен Ненов. По думите му често купуваме счупена, повредена стока, или нещо което не отговаря на нашите предварителни очаквания. 

Ненов подчерта, че само 1 % от това, което сме подарили остава в употреба до 1 юни, а всичко останало ще бъде изхвърлено.

Експертът смята, че има елемент на изкуствено вдигане на цените на някои продукти, като след празниците цените им падат.

Те са направили система за проверка на сайтовете за продажба и следят цените. Проверката може да се направи на сайта на "Активни потребители".

За Пловдив е характерно, че сме в глобалното село на консумацията, и трябва да гледаме не само процента на намаляване на стоката, а дали е коректна спрямо нашия джоб, подчератава експертът. 

Галерия

Още от категорията

Доверието в изборния процес е накърнено

Асоциация „Прозрачност без граници“ не одобрява направените промени в Избирателния кодекс – заяви в интервю за Радио Пловдив програмният директор на организацията Ваня Нушева. „Да, ние искаме да ограничим завинаги купуването на гласове и контролирания вот, но новите промени не са в тази насока“ – заяви Нушева. „Дадохме ясен знак, че сме за..

публикувано на 15.02.19 в 16:06

Отпадането на преференциите е удар върху демокрацията

С новоприетите промени в Избирателния кодекс на практика се отменят преференциите, защото ако за една преференция са нужни 130 000 гласа, те стават неработещи. Това е удар върху демокрацията в България, коментира в интервю за Радио Пловдив депутатът от "БСП за България" Явор Божанков. Той припомни процедурата - до полунощ в сряда заседава извънредната..

публикувано на 15.02.19 в 15:48

Ако преференциите бяха по- високи, нямаше да съм депутат

Бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски на два пъти използва преференциалния вот в своя полза. Първият път стана общински съветник, а при втория - депутат от ГЕРБ. На последните парламентарни избори той бе поставен на неизбираемото 11-то  място в пловдивската листа на ГЕРБ, но чрез преференциите стигна едно от първите места с над 4 800..

обновено на 15.02.19 в 15:21

Всичко, което Русия прави у нас се гледа със затворени очи

В България има структури, които продължават да вършат работа а Русия- каза Алекс Алексиев в коментар на двата сюжета, които показват съмнения за ефективността на родните ни служби за сигурност. Става дума за венецуелските преводи в българска банка и случаят с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев, който се определя като свързан с отравянето на руския..

обновено на 15.02.19 в 15:20

Изолацията е сигурният начин за ограничаване на морбили

След диагностицираните 17 случая на морбили в Благоевградско и спомените на Пловдив за взрива на заболяването в Пловдив през 2017 година разговаряме с проф. Йорданка Стоилова, преподавател в МУ - Пловдив и национален консултант по епидемиология. Според нея заразата сега е дошла отвън, най- вероятно от Македония, където има епидемия на заболяването...

обновено на 15.02.19 в 15:20