Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината строи компостираща инсталация

Община Пловдив стартира изграждането на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци. Проектът се финансира от Оперативната програма „Околна среда“. За изграждането и оборудването на инсталацията на стойност почти 6 милиона и половина лева без ДДС са обявени две обществени поръчки.

Предвидено е изграждането на административна сграда, площадка за компостиране, инфраструктура, озеленяване за 4 милиона 761 хиляди лева като оферти ще се подават до 17-ти януари.

Втората обществена поръчка е за доставка на оборудване, машини, съоръжения и обзавеждане на компостиращата инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци. Зададената пределна цена 1 716 445.

Крайният срок за подаването на офертите е 18-ти януари. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Полицията разкри цех и магазини за фалшиви автоаксесоари

Голямо количес тво фалшиви аксесоари за автомобили иззе полицията в при специализирана акция в Пловдив и Асеновград.   1 200  комплекта автоаксесоари с логото на известна търговска марка, без съгласието на притежателя на патентното право са открити и конфискувани в сряда от отдел "Икономическа полиция" в четири  магазина и производствен цех  на една..

публикувано на 26.04.24 в 14:19

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста трима, обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Пловдивският Окръжен съд отави в ареста групата от тирма души, обвинени за изнудване на жена за 173 000 лв в Пловдив.  Семейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Цалапица да им преведе 173 000 лева. Изнудването е продължило от декември до края на..

публикувано на 26.04.24 в 10:49