Асоциалните типове трябва да бъдат изолирани от обществото

Образователен ценз спира търговията с цигански гласове

Християнската цивилизация се самоубива ритуално с меките закони и меките действия спрямо циганите, мигрантите и тероризма

Проблемът с циганската престъпност няма решение при сегашните условия. Докато един човек може да има 50 - 60 присъди и да го срещаме на свобода, значи няма никакво решение този проблем.

Това заяви пред Радио Пловдив анализаторът проф. Михаил Константинов като отбеляза, че от т. нар. циганско включване полза не е имало. Едни хора са откраднали парите, а и самата програма е била така замислена, че от нея нищо не излезе.

Това беше някакъв вид пране на съвести от страна на тия, които дадоха парите, а тия, които ги взеха, просто ги откраднаха, каза професорът.

Той даде пример с някои американски щати, в които след третото престъпление се отива за 25 години в затвора, като целта е никога да не се излезе оттам. 

Смъртната присъда се заменя с доживотна изолация на човек, който не може да се интегрира в обществото, обясни Константинов. Според него един път да се сбърка може, вероятно и втори път, но трети път вече не е случайно. Следователно става дума за асоциален тип, който трябва да бъде изолиран.

Става дума за Съединените американски щати, подчерта проф. Константинов.

Факт е, че у нас 200 000 млади цигани са неграмотни, посочи той и допълни, че техните бащи и дядовци, доколкото ги има, са отраснали при други условия и поне са можели да четат и да пишат и да се подписват.

А техните деца, които са отраснали при т. нар. демокрация, са тотално неграмотни. Те нямат място на модерния пазар на труда, посочи анализаторът. Той допълни, че на такъв човек дори да му поръчаш да мете улицата и за това се изискват някакви умения, каквито той няма.

Пожелавам на г-н Каракачанов да успее в тая дейност, но и той самият знае, че няма как да успее. Така проф. Михаил Канстантинов коментира изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов, че е необходимо обвързване на социалните помощи с образованието, както и че трябва "да се затегнат редиците" по отношение на циганите.

Има 200 или 300 хиляди цигански гласа, които са обект на изборна търговия, каза професорът.

Според него е време да се въведе някакъв естествен образователен ценз за участие в изборите. 

98 % от съществуването на демокрацията, а тя е на 2 500 години, е имало някакъв ценз. В момента ценз няма никакъв и това се счита за голямо демократично постижение, което, може би, е така, може бе, не е така, коментира Михаил Константинов.

Но има държави, които са се справили с проблема с неграмотното гласуване като са направили гласуването трудно - там, където има сложни бюлетини, където попълването на бюлетината изисква минимална грамотност, се въвежда естествен образователен ценз, посочи анализаторът.

Константинов обясни, че у нас не отделните цигани се ориентират и се пазарят за изборния си глас, а се ориентира циганският тартор.

Преговорите не стават с конкретния циганин, а с циганския тартор, който казва на своите хора как да гласуват, защото в противен случай ще им се случат някои неприятни неща.

Циганинът гласува за 30 лева. А за какво гласуваме ние? - риторично попита професорът. И обясни, ме много често партиите ни дават някакви обещания, които не изпълняват, а ние гласуваме за тях. Докато при циганите дилирът купува гласове и дава по 30 лева.

Проф. Константинов смята обаче, че има и по - тежки и неразрешими проблеми от циганската престъпност. Например, това, което Западът сам направи на себе си с нелегалната миграция и с допускането на тероризъм в тези анклави, които има там.

По - сериозното е, че се прпавят опити това да бъде привнесено и у нас, заяви анализаторът. И даде пример с Пазарджик, където се правят опити за ислямизация на циганските гета. А оттам е пътят до привличането им към терористична дейност е еднакъв.

При тия меки закони и при тия меки действия на държавите те извършват едно ритуално самоубийство. Бялата цивилизация, християнската цивилизация извършва едно ритуално самоубийство, може би, защото тя е вече стара и е време да умре, не знам, посочи Констатнинов.

Ние не се борим, оставаме се да бъдем унищожени. А това е жалко, защото човек може да загине, но поне да се пребори преди това, обобщи анализаторът.

Цялото интервю на Елена Крушкова с проф. Михаил Константинов е в звуковия файл. 

Още от категорията

Отвореното финансиране за партиите е рисков компромис

Позицията е на политолога Румяна Коларова, която обяви съгласието на ГЕРБ с предложението на ДПС за отворено финансиране на партиите като  компромис.  В основата  му е търсенето на  парламентарно мнозинство. ГЕРБ в този случай, за да не отварят вратата на отстъпки пред БСП, го правят с ДПС.  Отделно от това управляващите предварително целят да..

публикувано на 19.06.19 в 16:09

ДДС е основен стълб на бюджета

Ние смятаме, че имаме една добре изградена данъчна система, която функционира добре. Това е една от малкото успешно извършени у нас реформи и    смятаме, че не трябва да се правят резки промени , каза за Радио Пловдив Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, преди заседанието на Тристранния съвет, на което са обсъждат..

публикувано на 19.06.19 в 15:09

Неолиберализмът е ключът за маргинализиране на "лявото"

В България се подчиняваме на едни целенасочени действия за маргинализиране на европейската и на българската левица. Процесът върви от доста време. Ключовата дума е неолиберализъм. Той, освен всичко друго, не обича и левиците и партиите като такива по принцип, коментира юристът и политически анализатор Мирослав Попов. Неолиберализмът..

публикувано на 19.06.19 в 11:07

Предпоставките за сваляне на ДДС са налице

Причината за подемане на дебата  за диференциране на ДДС е политическа. Човек, който никога не се е интересувал по никакъв начин от базовите нужди на гражданите като Делян Пеевски, пусна един кьорфишек. Но забележете, не ДПС пусна законопроект в този дух. Законопроектът, който ще обсъждаме, е на БСП, които, за да не изпуснат влака, избързаха да..

публикувано на 19.06.19 в 09:59

Случаите на фалшификати на изкуството да се криминализират

Скандален и труден за обяснение бе наречен случаят с изложба в софийска галерия, при който голяма част от картините се оказаха фалшификати. Това става въпреки че изложените работи имат сертификати от специалисти.  По темата представяме и мнението на колекционера Димитър Инджов от Пловдив. Инджов каза, че ситуацията е много неприятна за всички в..

публикувано на 18.06.19 в 14:57