РЕКЛАМА

Асоциалните типове трябва да бъдат изолирани от обществото

Образователен ценз спира търговията с цигански гласове

Християнската цивилизация се самоубива ритуално с меките закони и меките действия спрямо циганите, мигрантите и тероризма

Проблемът с циганската престъпност няма решение при сегашните условия. Докато един човек може да има 50 - 60 присъди и да го срещаме на свобода, значи няма никакво решение този проблем.

Това заяви пред Радио Пловдив анализаторът проф. Михаил Константинов като отбеляза, че от т. нар. циганско включване полза не е имало. Едни хора са откраднали парите, а и самата програма е била така замислена, че от нея нищо не излезе.

Това беше някакъв вид пране на съвести от страна на тия, които дадоха парите, а тия, които ги взеха, просто ги откраднаха, каза професорът.

Той даде пример с някои американски щати, в които след третото престъпление се отива за 25 години в затвора, като целта е никога да не се излезе оттам. 

Смъртната присъда се заменя с доживотна изолация на човек, който не може да се интегрира в обществото, обясни Константинов. Според него един път да се сбърка може, вероятно и втори път, но трети път вече не е случайно. Следователно става дума за асоциален тип, който трябва да бъде изолиран.

Става дума за Съединените американски щати, подчерта проф. Константинов.

Факт е, че у нас 200 000 млади цигани са неграмотни, посочи той и допълни, че техните бащи и дядовци, доколкото ги има, са отраснали при други условия и поне са можели да четат и да пишат и да се подписват.

А техните деца, които са отраснали при т. нар. демокрация, са тотално неграмотни. Те нямат място на модерния пазар на труда, посочи анализаторът. Той допълни, че на такъв човек дори да му поръчаш да мете улицата и за това се изискват някакви умения, каквито той няма.

Пожелавам на г-н Каракачанов да успее в тая дейност, но и той самият знае, че няма как да успее. Така проф. Михаил Канстантинов коментира изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов, че е необходимо обвързване на социалните помощи с образованието, както и че трябва "да се затегнат редиците" по отношение на циганите.

Има 200 или 300 хиляди цигански гласа, които са обект на изборна търговия, каза професорът.

Според него е време да се въведе някакъв естествен образователен ценз за участие в изборите. 

98 % от съществуването на демокрацията, а тя е на 2 500 години, е имало някакъв ценз. В момента ценз няма никакъв и това се счита за голямо демократично постижение, което, може би, е така, може бе, не е така, коментира Михаил Константинов.

Но има държави, които са се справили с проблема с неграмотното гласуване като са направили гласуването трудно - там, където има сложни бюлетини, където попълването на бюлетината изисква минимална грамотност, се въвежда естествен образователен ценз, посочи анализаторът.

Константинов обясни, че у нас не отделните цигани се ориентират и се пазарят за изборния си глас, а се ориентира циганският тартор.

Преговорите не стават с конкретния циганин, а с циганския тартор, който казва на своите хора как да гласуват, защото в противен случай ще им се случат някои неприятни неща.

Циганинът гласува за 30 лева. А за какво гласуваме ние? - риторично попита професорът. И обясни, ме много често партиите ни дават някакви обещания, които не изпълняват, а ние гласуваме за тях. Докато при циганите дилирът купува гласове и дава по 30 лева.

Проф. Константинов смята обаче, че има и по - тежки и неразрешими проблеми от циганската престъпност. Например, това, което Западът сам направи на себе си с нелегалната миграция и с допускането на тероризъм в тези анклави, които има там.

По - сериозното е, че се прпавят опити това да бъде привнесено и у нас, заяви анализаторът. И даде пример с Пазарджик, където се правят опити за ислямизация на циганските гета. А оттам е пътят до привличането им към терористична дейност е еднакъв.

При тия меки закони и при тия меки действия на държавите те извършват едно ритуално самоубийство. Бялата цивилизация, християнската цивилизация извършва едно ритуално самоубийство, може би, защото тя е вече стара и е време да умре, не знам, посочи Констатнинов.

Ние не се борим, оставаме се да бъдем унищожени. А това е жалко, защото човек може да загине, но поне да се пребори преди това, обобщи анализаторът.

Цялото интервю на Елена Крушкова с проф. Михаил Константинов е в звуковия файл. 

Още от категорията

Забравете за Миг-29 и Су-25

Забравете за самолетите Миг 29 и Су 25. Те са несъвместими в рамките на НАТО и не могат да се използват при операции по чл. 5/ всяка атака срещу страна от военния съюз се смята за атака срещу общността /.  Сигурността и отбраната на България се гарантира по член 5 и това, че ще имаме 8 самолета всъщност ни прави свързани със страни, които имат..

публикувано на 18.01.19 в 16:46

Пловдив има шанс да се превърне в световна столица на културата

Пловдив е фантастичен град. Не ми е ясно – защо трябва да плюеш един град, който е толкова стар и красив. А той е променен. Централният площад може и да е разкопан, но Пеещите фонтани работят. Каквото и да се случва по булевардите – малките улички са пълни, хората влизат в галериите, всеки ден има концерти и събития...

публикувано на 18.01.19 в 16:07

Проектът "Порастваме заедно" ще се изпълнява до 2020 г. в Пловдив

Проектът „ Порастваме заедно “ на стойност 88 000 лева започва да се изпълнява в Пловдив. Той ще е пряко насочен към 29 деца от Дома за деца лишени от родителски грижи към Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“. Целта е да създават устойчиви решения за преодоляване на проблема свързан със социалната и трудова интеграция на децата настанени..

публикувано на 18.01.19 в 14:29
Светозар Гледачев

Събуждането на "спящите" акции - много ползи и един риск

Държавата планира да изземе акциите от масовата приватизация, които не се управляват и даже не са потърсени от собствениците им и да ги вложи в Сребърния фонд.  Финансовият анализатор Светозар Гледачев коментира, че мярката, която предлага финансовото министерство е добра и за собствениците на т. нар. "спящи" акции, и за фондовия пазар у нас. Според..

публикувано на 18.01.19 в 10:59

Поне едно наум за социологически данни в деня на вота

Политиците не се умориха да променят правила преди избори. Питам се защо  и още нещо - каква полза очакват политиците, ако се разреши публикуването на социологически данни в деня за размисъл и по време на вота. С такива въпроси социологът Първан Симеонов коментира от предложението за промяна на Изборния кодекс. По думите му винаги има резон в даването..

публикувано на 18.01.19 в 10:24

Великобритания е в ситуация "квадратурата на кръга"

Най - голямата интрига пред британската и пред европейската политика след историческа загуба в парламента.  Така политологът проф. Анна Кръстева нарече решението на британския парламент от вторник да отхвърли споразумението на Тереза Мей за излизане от Европейския съюз (Брекзит).  Това е историческа загуба , каквато британската..

публикувано на 17.01.19 в 15:27

Архитекти срещу динозаври в борба за зала "Лотос"

Преди да се превърне в пещера с динозаври и да отвори врати с това си предназначение, зала "Лотос" става арена на сблъсък между архитектите в града и ръковдствата на общината и Природонаучния музей.  От пловдивската колегия на Камарата на архитектите в България, както  и от Съюза на архитектите, настояват с декларация кръглата зала между Дома на..

публикувано на 17.01.19 в 15:16