Асоциалните типове трябва да бъдат изолирани от обществото

Образователен ценз спира търговията с цигански гласове

Християнската цивилизация се самоубива ритуално с меките закони и меките действия спрямо циганите, мигрантите и тероризма

Проблемът с циганската престъпност няма решение при сегашните условия. Докато един човек може да има 50 - 60 присъди и да го срещаме на свобода, значи няма никакво решение този проблем.

Това заяви пред Радио Пловдив анализаторът проф. Михаил Константинов като отбеляза, че от т. нар. циганско включване полза не е имало. Едни хора са откраднали парите, а и самата програма е била така замислена, че от нея нищо не излезе.

Това беше някакъв вид пране на съвести от страна на тия, които дадоха парите, а тия, които ги взеха, просто ги откраднаха, каза професорът.

Той даде пример с някои американски щати, в които след третото престъпление се отива за 25 години в затвора, като целта е никога да не се излезе оттам. 

Смъртната присъда се заменя с доживотна изолация на човек, който не може да се интегрира в обществото, обясни Константинов. Според него един път да се сбърка може, вероятно и втори път, но трети път вече не е случайно. Следователно става дума за асоциален тип, който трябва да бъде изолиран.

Става дума за Съединените американски щати, подчерта проф. Константинов.

Факт е, че у нас 200 000 млади цигани са неграмотни, посочи той и допълни, че техните бащи и дядовци, доколкото ги има, са отраснали при други условия и поне са можели да четат и да пишат и да се подписват.

А техните деца, които са отраснали при т. нар. демокрация, са тотално неграмотни. Те нямат място на модерния пазар на труда, посочи анализаторът. Той допълни, че на такъв човек дори да му поръчаш да мете улицата и за това се изискват някакви умения, каквито той няма.

Пожелавам на г-н Каракачанов да успее в тая дейност, но и той самият знае, че няма как да успее. Така проф. Михаил Канстантинов коментира изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов, че е необходимо обвързване на социалните помощи с образованието, както и че трябва "да се затегнат редиците" по отношение на циганите.

Има 200 или 300 хиляди цигански гласа, които са обект на изборна търговия, каза професорът.

Според него е време да се въведе някакъв естествен образователен ценз за участие в изборите. 

98 % от съществуването на демокрацията, а тя е на 2 500 години, е имало някакъв ценз. В момента ценз няма никакъв и това се счита за голямо демократично постижение, което, може би, е така, може бе, не е така, коментира Михаил Константинов.

Но има държави, които са се справили с проблема с неграмотното гласуване като са направили гласуването трудно - там, където има сложни бюлетини, където попълването на бюлетината изисква минимална грамотност, се въвежда естествен образователен ценз, посочи анализаторът.

Константинов обясни, че у нас не отделните цигани се ориентират и се пазарят за изборния си глас, а се ориентира циганският тартор.

Преговорите не стават с конкретния циганин, а с циганския тартор, който казва на своите хора как да гласуват, защото в противен случай ще им се случат някои неприятни неща.

Циганинът гласува за 30 лева. А за какво гласуваме ние? - риторично попита професорът. И обясни, ме много често партиите ни дават някакви обещания, които не изпълняват, а ние гласуваме за тях. Докато при циганите дилирът купува гласове и дава по 30 лева.

Проф. Константинов смята обаче, че има и по - тежки и неразрешими проблеми от циганската престъпност. Например, това, което Западът сам направи на себе си с нелегалната миграция и с допускането на тероризъм в тези анклави, които има там.

По - сериозното е, че се прпавят опити това да бъде привнесено и у нас, заяви анализаторът. И даде пример с Пазарджик, където се правят опити за ислямизация на циганските гета. А оттам е пътят до привличането им към терористична дейност е еднакъв.

При тия меки закони и при тия меки действия на държавите те извършват едно ритуално самоубийство. Бялата цивилизация, християнската цивилизация извършва едно ритуално самоубийство, може би, защото тя е вече стара и е време да умре, не знам, посочи Констатнинов.

Ние не се борим, оставаме се да бъдем унищожени. А това е жалко, защото човек може да загине, но поне да се пребори преди това, обобщи анализаторът.

Цялото интервю на Елена Крушкова с проф. Михаил Константинов е в звуковия файл. 

Още от категорията

Интереси пречат на Здравната система да работи ефективно

Трудната задача е, как парите за здраве да стигнат, а пациентите и медиците да са доволни? Опитът е на управлуващите, а за възможностите да се реформира  Здравната сиситема говори Калоян Стайков, анализатор от Института за пазарна икономика. Секторът е доста чувствителен на промени.  Другият голям проблем са интересите, които не желаят, и..

публикувано на 22.03.19 в 16:23

ГЕРБ ще понесе огромни щети, ако не се раздели с Цветанов

Адвокат Михаил Екимджиев коментира пред Радио Пловдив вчерашното решение на ВКС да спре делото за Царска Бистрица и Апартамент гейт. ВКС спря делото за собствеността на "Царска Бистрица" и поиска Конституционният съд да разтълкува какви са правните последици от отменения от него през 1998-ма година Закон за национализация на имотите на царете..

публикувано на 22.03.19 в 16:22

Панаирът на кариерата среща IT и HR-фирми с млади висшисти

Панаирът на кариерата има две направления - среща на специалистите по човешки ресурси и професионален избор за студенти и млади хора, които търсят реализация. Подбрали сме фирми от IT сектора и индустрията от Пловдив, каза Йордан Ангелов, организатор на събитието в Международен панаир-Пловдив.  Той подчерта, че информационният сектор е..

публикувано на 22.03.19 в 12:24
Една от най-отровните риби в света - риба скорпион

Акули, мурени и отровни риби плуват в Природонаучния музей

Кметът Иван Тотев и директорът на Регионалния природонаучен музей Огнян Тодоров откриха новата зала с морски обитатели в музея в Световния ден на водата. В аквариумите с морска вода могат да се видят 5 вида дънни акули, 5 вида мурени, 3 вида скатове и 8 от най-отровните риби на света (риба жаба, риба скорпион, морски гоблин).  До края на..

публикувано на 22.03.19 в 12:13

Борисов има трудна задача коя лампа да светне за Цветанов

Практиката да вземеш имота на другия и да се „облажиш“, защото си във властта е практика, която започва от 1944 година и това е модел, който вече е променил ДНК-то на обществото. Така от години се създават псевдоелитите, които забогатяват във властта, каза социалният психолог проф. Антоанета Христова. Според нея скандалът с имотите на Цветан..

публикувано на 22.03.19 в 12:06