РЕКЛАМА

Комисар Мария Габриел връчва грамота и плакет на кмета за Пловдив - ЕСК 2019

Комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще присъства на официалната церемония по откриването на Европейската столица на културата Пловдив 2019.

Пловдив е първият български град, който е избран за „Европейска столица на културата“.  

Комисар Габриел ще връчи плакет и грамота на кмета на Пловдив като признание за работата, извършена от града в подготовката на събитията през 2019 година.


Още от категорията

Пускат движението по целия бул. "Цар Борис Трети Обединител" в Пловдив

Движението на моторни превозни по бул. „Цар Борис III Обединител”, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“ до Тунела, е пуснато от днес.  От ОП „Организация и контрол на транспорта“уточниха, че след демонтажа на голямата сцена по булеварда вече са възстановени светофарите, уличните стълбове за осветление и други..

обновено на 21.01.19 в 06:17

Прощаваме се с Лука Станчев

Днес се прощаваме с п редседателя на Гражданския клуб - Пловдив Лука Станчев, който почина на 19 януари на 83 години.   Поклонението е организирано от 13 часа в църквата "Света Петка Нова" на булевард „Княгиня Мария-Луиза“, а погребението е на Централните гробища в Пловдив от 14 часа. Лука Станчев бе сред най-известните пловдивчани, завършил..

публикувано на 21.01.19 в 06:15

Обсъждат мерките за задържане на ученици в клас

Работна среща с директори на училища с ученици в риск от отпадане ще проведе днес в Пловдив замeстник-министърът на образованието Таня Михайлова.  Заседанието ще е в Областната управа и в него ще вземат участие над 50 директори от региона.  От Пловдив в дебата за мерките за обхват и задържане ще се включат представители на училищата с преобладаващ..

публикувано на 21.01.19 в 05:56

Кметът на Карлово съди в Пазарджик кмета на Калофер

В Районния съд в Пазарджик започва делото за клевета, заведено от кмета на Карлово Емил Кабаиванов срещу кмета на Калофер Румен Стоянов.  Делото се гледа в Пазарджик, тъй като съдиите от Районния съд в Карлово са си подали отвод.  Повод за съдебния спор е изявление на калоферския градоначалник в телевизионно предаване в началото на октомври..

публикувано на 21.01.19 в 05:39

Учениците от Пазарджик и Смолян са в грипна ваканция

В грипна ваканция излизат от днес учениците в Пазарджишка и Смолянска области.  Тя ще продължи до сряда, но по решение на здравните власти може да бъде удължена, ако не се овладее разпространението на епидемията.   В Пазарджишка област грипната епидемия беше обявена на 17 януари, ден след това - на 18 януари, епидемия бе обявена и в Смолянска..

публикувано на 21.01.19 в 05:29

Тежка катастрофа между БМВ и микробус край Карлово

Възстановено е движението по пътя между Сопот и  Карлово, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът между двата града беше блокиран изцяло заради катастрофа с четирима пострадали. Повече от три часа движението се осъществяваше по обходен маршрут от Карлово през селата  Дъбене - Войнягово - Климент - Каравелово - Богдан - Московец до..

публикувано на 20.01.19 в 23:30

Авторско право спря видеото за откриването на "Пловдив ЕСК 2019" в You Tube

В канала за споделяне You Tube е спряно  видеото , публикувано от фондация "Пловдив 2019" от откриването на Европейска столица на културата.  Причината е  съвпадения с кадри, излъчени в програмата на телевизия "Планета" от системата на канала за автоматично разпознаване на съвпадащи изображения. Това съобщават от общинската фондация "Пловдив..

обновено на 20.01.19 в 17:34