Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последен ден на протести във Войводиново

Жителите склониха на кратка протестна пауза до 23 януари

| обновено на 13.01.19 в 14:29
Снимка: Иванка Петкова, Радио Пловдив

Над 100 души се събраха за седми пореден ден на протест пред църквата в пловдивското село Войводиново. 
Те отново поискаха да се съборят всички незаконни ромски къщи в селото и настояха за справедливи присъди за двамата братя, които на Богоявление пребиха военнослужещия Валентин Димов.

С мълчаливо шествие протестиращите стигнаха до ромската махала, която от няколко дни е пуста, но там бяха спрени от кордон от жандармеристи.

Кметът на селото Димитър Тосев ги призова да прекратят временно протестите, докато не изтече 14-дневният законов срок за обжалване на заповедите за събаряне на масивните постройки. 

Снимка

Хората се съгласиха да дадат толеранс до 23 януари, когато изтича срокът, но заявиха, че остават в протестна готовност.

Снимка

В селото има засилено полицейско присъствие. Протестът отново протече мирно и до ескалация на напрежението не се стигна.

Над 650 души вече са се подписали в специална подписка в двора на църквата в подкрепа на пострадалия Валентин Димов и с искане за справедлив процес с налагане на ефективни присъди на двамата побойници, които са в ареста. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Подменят оградните пана на бул. "Цар Борис III Обединител"

От днес започва подмяната и поставянето на нови оградни пана по булевард „Цар Борис Трети Обединител“, което ще се извършва след час пик сутринта.  Днес и утре ще се премахват старите съоръжения, а в събота и в неделя ще се поставят новите пана. За регулиране на движението се разчита на съдействието на „Пътна полиция“, но и шофьорите трябва да..

обновено на 09.05.24 в 07:39

Трима телефонни измамници обжалват ареста си

Тримата „ало измамници“, ограбили над 30 000 лв. от възрастни жени, обжалват постоянното си задържане в ареста пред Пловдивския oкръжен съд.   Смесената група мошеници от три града в страната са успели да заблудят четири пенсионерки, едната от които 89-годишна, че действат от името на полицията и тяхнотото съдействие е необходимо уж за да..

публикувано на 09.05.24 в 07:17

Започва имунизация на бременните срещу коклюш

От днес здравната инспекция в Пловдив започва поставянето на безплатна препоръчителна имунизация срещу коклюш на всички желаещи бременни жени от 27-36 гестационна седмица. Условие за поставяне на безплатна имунизация на бременна жена е наличието на медицински документ от проведен преглед/наблюдение/насочване за имунизация от специалист по..

публикувано на 09.05.24 в 07:01

Пловдив отбелязва Деня на Европа с концерт на стълбите на Каменица

Всяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" организира един от най-очакваните концерти в града - специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Тазгодишната празнична програма е с участието на изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян..

обновено на 09.05.24 в 06:55

Отбелязват Деня на победата с поклонение на паметника Альоша

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и дипломати от посолството ще участват в тържествено честване с поклонение на паметника Альоша.  Поводът е 79-та годишнина от Победата над хитлеризма. Организатор на честването е Почетното консулство на Руската федерация в Пловдив.  На мемориала ще бъдат положени венци и цветя, а след..

обновено на 09.05.24 в 06:54