Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица срещу Безие пряко по Радио Пловдив днес от 18:00 часа

Пловдив и България отново се готвят за голям мач от волейболната Шампионска лига на Европа. Тази вечер от 18:00 часа първенецът на България Марица (Пловдив) посреща първенеца на Франция Безие (Безие) с нова надежда да постигне историческа първа победа на наш женски отбор в груповата фаза на най-елитната клубна надпревара. Срещата ще бъде предавана пряко в извънредно издание на "Антена спорт" на Радио Пловдив.

Срещата е от предпоследния пети кръг в Група "А" от Шампионската лига. Към момента "жълто-сините" са четвърти в класирането, докато гостенките от южна Франция заемат третото място с една победа от четири изиграни мача. Тази победа е именно срещу българския тим – в първия кръг Безие надигра у дома Марица в три гейма. Въпреки че това са единствените три гейма, спечелени от френския тим в групата досега, поне на теория момичетата на треньора Фабиан Симонде все още имат шанс за класиране на четвъртфиналите.

Волейболистките на Марица вече нямат и теоретичен шанс за продължаване напред в състезанието, но жадуваната вече втори сезон първа победа в груповата фаза е достатъчно голяма мотивация, както за тях да се раздадат на терена, така и за българските любители на волейбола да изгледат мача в зала "Колодрума" с надежда да станат част от историческия момент. Всеки, който тази вечер от касата на "Колодрума" си закупи билети и за двата оставащи мача на шампионките в състезанието – срещу Безие и срещу германския Алианц МТФ (Щутгарт) другия вторник, ще получи и подарък – фен-артикул на Марица.

Докато търсят първия си успех на европейско ниво, момичетата на наставника Иван Петков продължават да са непобедими на домашната сцена. Те имат само един загубен гейм в общо 11-те изиграни досега мача от началото на сезона в Националната волейболна лига. Спечелиха убедително и единствения си досега мач от турнира за Купа България, в който те също имат да защитават трофея си от миналия сезон.

Отборът на Безие участва в Шампионската лига за втори път, след дебюта си през сезон 2013-2014, когато не успява да запише нито една победа в своята група. През пролетта на 2018 година Безие стана шампион на Франция за първи път в своята история. В последните две години този отбор е и финалист за националната купа. От 2012 година насам, вече седми пореден сезон, е редовен участник в европейските клубни турнири. В момента заема пето място във временното класиране във френското първенство с 10 победи и 31 точки от 17 изиграни срещи. Безие отпадна от борбата за националната купа след като в четвъртфинален сблъсък миналия месец допусна пълен обрат от 2:0 до 2:3 гейма срещу тима на Нант (Нант).

Френският отбор пристигна в Пловдив снощи и направи първата си тренировка в "Колодрума" със същата група от 12 състезателки, с която победи Марица преди точно три месеца. Съставът на Фабиан Симонде е със солидно чуждестранно участие. Освен четири французойки, в него играят три американки, две бразилки, колумбийка, пуерториканка и финландка.

Съдии на двубоя ще бъдат Андрий Ковальчук от Украйна и Синиша Исайлович от Австрия, а делегат на ЦЕВ – Акън Ира от Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Крумовград разби европейските амбиции на Локомотив

Крумовград победи Локомотив(Пловдив) като домакин  с 4:1 и затвърди подема си при Станослав Генчев. Тимът действаше много ефективно и отказа смърфовете още през първата част, когато поведе с 3:0. Първият удар посока една от двете врати отправи Оливер Кандем В 4-тата минута. Футболистът на Локо Пд се възползва от оставането му пространство и пробва..

публикувано на 10.05.24 в 21:16

Си-фу Багалев гостува официално в манастира Шаолин

Инструкторът по вин-чун - си-фу Станислав Багалев сподели впечатления от поредното си китайско пътуване. "Върнах се от южния Шаолин (защото има и северен). Преди години имаше два уникални филма "Манастирът Шаолин" и "Непобедимите от Удан", които ние гледахме.Благодарение на тези филми и аз като хиляди деца по света се запалих от бойните изкуства,..

публикувано на 10.05.24 в 16:15
Димитър Кузманов

Кузманов е на полуфинал в Матхаузен

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Маутхаузен (Австрия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът победи убедително с 6:2, 6:3 участващия с „уайлд кард“ австриец Йоел Йозеф Шверцлер. Срещата продължи 76 минути. Мико направи три пробива в мача и не допусна нито един на собствен сервис. За класирането..

публикувано на 10.05.24 в 15:53

Локо е гост на "Крумовград" в 19:15 часа днес

"Локомотив" (Пловдив) е гост на "Крумовград" във втори мач от плейофите в първата шестица. Двубоят е от 19:15 часа днес на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика”. „Черно-белите“ проведоха последното си занимание на помощния терен. на "Лаута". Александър Александров и Алекс Местов от U17 взеха участие в тренировката. Наказан мача е единствено Хорхе..

публикувано на 10.05.24 в 11:33

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“, на..

публикувано на 10.05.24 в 11:24