Продължава демонстрацията на машинно гласуване

| обновено на 24.02.19 в 07:55

В Областна администрация – Пловдив започна образователната кампания „Пловдив се учи да гласува“, която ще продължи два дни - събота и неделя.

Консултантски екип на инж. Александър Чобанов демонстрира, как за 15 секунди можеш да регистрираш своя глас за съответна партия и преференция. Машината прилича на банкомат и не позволява недействителни бюлетини и купен вот. 

Няма да е необходима тъмна стая, тъй като екранът е обърват към стената и никой друг няма видимост, освен гласуващия. 

Инж. Чобанов гарантира, че машината е защитена и хакерски влияния не са възможни. Той посочи, че не е оптимист за машинното гласуване, защото остава само една седмица за подписване на договор с ЦИК. 

Фирмата има готовност за евровота да достави 3000 машини и 100 резерва.

Това е началото на кампанията под мотото „Да научим България да гласува машинно“. 

Припомням, че с промените в Изборния кодекс се реши на изборите за Европейски парламент през м. май в секциите да има поне 3000 машини за гласуване.

Репортажът на Нели Бистрашка е в звуковия файл.


Още от категорията

118 000 души в областта нито работят, нито са безработни

Безработицата в Пловдивска област през 2018 година е 3.6%, посочва Регионалното статитстическо бюро с уточнението, че е регистриран спад с около процент в сравнение с 2017 година.  Коефициентът на заетост при хората с висше образование е 70.3%, при тези със  средно  образование  62.6% , а от хората без ценз работят  29.5%.  През  2018  г...

публикувано на 18.03.19 в 17:00

Наградиха спасителите на момичето, паднало във водопад край Карлово

В Карлово тържествено бяха наградени спасителите на 11-годишното момиче, паднало във водопада Сучурум на 10 март.  „Теменуга вече живее втори живот, благодарение на тези герои – Тони, Никола, Станимира и Радина, герои не само на Карлово, а и на България. Искам да благодаря сърдечно на всички, помогнали за спасяването на дъщеря ми“ – с..

публикувано на 18.03.19 в 14:09

Архитектурна агенция "Братя Кадинови" спечели конкурса за Концертна зала

Архитектурна агенция "Братя Кадинови“ ще изработи проекта за основен ремонт и реконструкция на Концертна зала в Пловдив. Агенцията спечели обществената поръчка на Министерството на културата и получи 100 точки за предложението си. В мотивите на комисията за избора е записано, че офертата отговаря на изискванията на възложителя, удовлетворяваща е и..

обновено на 18.03.19 в 13:40

Зелените площи в Пловдив са два пъти по- малко от заложените в ОУП

Важно е да се запази категорично незастроената площ до хотел „Санкт Петербург“, за което протестират хората. Това каза  народният представител от Обединени патриоти Славчо Атанасов . Той заедно с негови колеги от НФСБ разкритикува работата на община Пловдив за запазване на зелената система.  Бившият кмет на града каза, че според него..

публикувано на 18.03.19 в 13:38

Започва голямото пролетното миене на Пловдив

Старт на  пролетното  миене на улиците на Пловдив  пред зала  Колодрума дадоха кметът  Иван Тотев и  директорът на ОП  „Чистота“ Иван Стоянов. В присъствието на районните кметове и журналисти те представиха напълно новата  специализирана техника за почистване, произведена през 2019 г. Освен с 10 миячни и със 7 мото метачни автомобила, подизпълнителят..

публикувано на 18.03.19 в 13:24