Тръгнаха делата за събарянето на ромските къщи във Войводиново

Първата жалба срещу събарянето на къща в ромската махала на Войводиново разглежда Административният съд в Пловдив. Тя е подадена от 46- годишната Иванка Ангелова, която не присъства в зала. 

Преди заседанието адвокат Евгени Костадинов заяви, че къщите не са опасни за техните обитатели, но призна, че нямат разрешения за строежа им. 

Костадинов е защитник на всички роми от Войводиново, чийто домове със заповед на кмета на община Марица Димитър Иванов, предстои да бъдат съборени. 


Още от категорията

При 100 % обработени протоколи в Пловдив град ГЕРБ води с 33,93%

При 100 % обработени протоколи на всички 477 СИК в Пловдив град данните сочат значителна преднина на ГЕРБ. Изборният ден е преминал без сериозни нарушения, които да са уважени от членовете на комисията, отчете говорителят Гергана Костадинова. Ето данните за  гласувалите в Пловдив: ГЕРБ  33,93% БСП 24,99 % ВМРО 10,86%..

обновено на 27.05.19 в 11:38

ДПС изпревари "Демократична България" в Пловдив област

ГЕРБ води с близо 10 процента БСП при близо 84 процента обработени протоколи в Пловдив град . На трета и четвърта позиция са ВМРО и Демократична България с разлика от 4 процента. Последните данни от Централната избирателна комисия са от преди 9 часа. Разликата между  ГЕРБ и БСП в Пловдив област при обработени близо 94 процента..

обновено на 27.05.19 в 11:38

Осиновители и осиновени се събират в Пловдив

Щъркелов ден ще събере в парк "Лаута" днес осиновени деца и осиновители. В неформална обстановка всички участници в процеса по осиновяването на изоставени деца ще могат да разговарят по теми, които ги вълнуват и да обменят опит.  Подготвени са  още забавни игри и творческа работилница за възрастни и деца. Празникът се провежда в условия, когато..

публикувано на 27.05.19 в 11:36

Връщат в България и Маринела Арабаджиева

Съпругата на Ветко Арабаджиев – Маринела, ще бъде екстрадирана в България на 30 май.  В началото на месеца от Испания беше върнат и съпругът й Ветко.  В момента тя се намира в Испания. Специализираната акция срещу Арабаджиеви беше в края на август.  При претърсването на хотел „Маринела" бяха открити 10 млн лева.  Издирваха бизнесмените с..

публикувано на 27.05.19 в 11:32

180 места ще има във влака Пловдив - Одрин

Влакът, който ще се движи между Одрин и Пловдив от 1 юни, ще бъде с капацитет 180 места.  Началникът на гарата в Одрин Хакан Йълдъръм  уточни, че влаковете ще тръгват от 08:40 часа сутринта от Пловдив и от 17:00 часа ще се връщат от Одрин към града под тепетата.  Стартирането на жп-връзката беше договорено по-рано на среща между БДЖ и..

публикувано на 27.05.19 в 09:22