П. Деведжиева и Д. Каназирева питат кмета за парка в "Северен"

| обновено на 12.03.19 в 11:36

Общинските съветнички от различни партии Пепа Деведжиева и Дани Каназирева искат отговор от кмета за скандала със сечта в парка зад хотел „Санкт Петербург”

Реакцията им е заради  протеста на  жителите от района, които са са притеснени, че се готви застрояването на парка или поне частните 18 дка от него, казва съветничката от РБ Пепа Деведжиева. В съседство има детска градина и училище и нуждата от парк там е безспорна, освен това в новите жилища има много семейства с малки деца, изтъква  тя.  Затова настоява кметът Иван Тотев да отговори  какво управленско решение ще вземе общината в така създалата се ситуация. 

"Има ли заявени строителни намерения от страна на собственика, който е фирма с 2 лв. капитал?", пита общинската Деведжиева и настоява за незабавен писмен отговор. 

"Общината трябва да запази терена на ул „Сава Муткуров“ за парк, гражданските протести са напълно справедливи !"  – реагира с официална позиция по темата и лидерът на „Съюз за Пловдив Дани Каназирева.  

Този терен е апортиран от общината в скандалното дружество „Пълдинтур инвест“, чрез което Георги Гергов получи контрол над Панаира, част от Стария град и редица други имоти. След това обаче холдингът е продал имота на на фирмата "Парадайс гардън резидентс", която сега иска да строи– казва Дани Каназирева. 

По думите и  „тази класическа схема за ощетяването на града е направена с благословията на Община – Пловдив“.  

За сесията тя  внася питане до кмета за всички подробности около сделката. 


Още от категорията

2 милиона бюлетини пристигнаха в областната управа в Пловдив

Бюлетините за местните избори в Пловдив и региона пристигнаха тази сутрин в областната администрация. Броят им е почти 2 милиона като само за града те са почти 1 милион.  Те бяха охранявани от жандармерия,  получени от главния секретар на администрацията Борислав Димов и разпределени на общинските избирателни комисии. В събота бюлетините ще..

публикувано на 21.10.19 в 16:51

"Пловдив 2019" набира проекти за следващите две години

Фондация “Пловдив 2019” обяви нова покана за финансиране на проекти, които да осигурят продължение и устойчивост на Европейска столица на културата през 2020 и 2021 година.  Проектите ще се финансират със специално запазените за целта  3  милиона лева от наградата “Мелина Меркури”, връчена на Пловдив за успешната реализация на мащабния проект...

обновено на 21.10.19 в 16:46

Откриха подлез с графити за бита и старите занаяти

Фолклорен подлез с графити за българските ценности, бита и старите занаяти бе открит в ранния следобед срещу училище „Яворов“ на бул. „България“.  Рисунките там са дело на графити артиста Цветан Узунов и са вдъхновени от паното на емблематичния пловдивски художник Енчо Пиронков, което е в южната част на подлеза.  Припомням, че при обновяване..

обновено на 21.10.19 в 16:45

Стотици клиенти на НАП - Пловдив получиха фалшиви писма за ревизии

Фалшиви имейли с уведомление за предстояща ревизия са получили тази сутрин стотици клиенти на НАП - Пловдив в цялата страна. Писмата приканват получателите, които са и фирми, и физически лица, да се явят в 14- дневен срок в в поделението на агенцията в Асеновград при главният инспектор по приходите Момчил Тодоров като носят документи за..

публикувано на 21.10.19 в 15:45

Център за обучение по безопасност на движението работи в Смолян

В Смолян бе открит тържествено Областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата. Той се намира в двора на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ и е изграден със 154 779 лв., осигурени от МОН. Целта му е да предотвратява възникнали инциденти с участието на ученици. В центъра ще се провежда изнесено обучение по..

публикувано на 21.10.19 в 14:36