Преговорите за бъдещето на парка в Кършияка започнаха

| обновено на 14.03.19 в 13:21

Започнаха преговорите между засегнатите страни от казуса за парка зад хотел „Санкт Петербург“. Собственикът на терена, протестиращите от инициативния комитет и представители на общинската администрация проведоха среща в общината, за да изяснят позициите си и да търсят решение. 

На излизане от общината Байрям Солак собственик на „Парадайс гардън резиденс”, която притежава близо 20-декаровия имот, заяви, че срещата е преминала нормално.

Адвокатът му Георги Маринов  каза, че са стигнали до компромисен вариант в полза и на обществения и на частния интерес.

Предстои собствениците  да представят няколко предложения. През годините цената на имота се е променяла многократно, но при необходимост ще се изготви оценка от вещо лице, каза Маринов. 

Междувременно от инициативния комитет „Да спасим парка зад хотел "Санкт Петербург“ уточниха, че на повторна среща в понеделник ще има повече конкретика за възможните варианти. 

Председателят на комитета Асен Костов настоява казусът да бъде решен във възможно най-кратки срокове. Тази неделя на митинг в парка той ще отчете пред гражданите направеното до момента. 


Още от категорията

Бункерите в проблемния парк - мистериозни като "Зона 51"

Мистерия тегне над  старите бункери в парка зад хотел Санкт Петербург , които хората в района вече наричат Зона-51, тъй като по нейно подобие,  те практически съществуват,  но юридически не фигурират никъде.  Екип на Специалните полицейски сили  провери вътрешността на подземията,  за да се установи има ли опасни материали в тях. За..

обновено на 18.03.19 в 21:36

118 000 души в областта нито работят, нито са безработни

Безработицата в Пловдивска област през 2018 година е 3.6%, посочва Регионалното статитстическо бюро с уточнението, че е регистриран спад с около процент в сравнение с 2017 година.  Коефициентът на заетост при хората с висше образование е 70.3%, при тези със  средно  образование  62.6% , а от хората без ценз работят  29.5%.  През  2018  г...

публикувано на 18.03.19 в 17:00

Наградиха спасителите на момичето, паднало във водопад край Карлово

В Карлово тържествено бяха наградени спасителите на 11-годишното момиче, паднало във водопада Сучурум на 10 март.  „Теменуга вече живее втори живот, благодарение на тези герои – Тони, Никола, Станимира и Радина, герои не само на Карлово, а и на България. Искам да благодаря сърдечно на всички, помогнали за спасяването на дъщеря ми“ – с..

публикувано на 18.03.19 в 14:09

Архитектурна агенция "Братя Кадинови" спечели конкурса за Концертна зала

Архитектурна агенция "Братя Кадинови“ ще изработи проекта за основен ремонт и реконструкция на Концертна зала в Пловдив. Агенцията спечели обществената поръчка на Министерството на културата и получи 100 точки за предложението си. В мотивите на комисията за избора е записано, че офертата отговаря на изискванията на възложителя, удовлетворяваща е и..

обновено на 18.03.19 в 13:40

Зелените площи в Пловдив са два пъти по- малко от заложените в ОУП

Важно е да се запази категорично незастроената площ до хотел „Санкт Петербург“, за което протестират хората. Това каза  народният представител от Обединени патриоти Славчо Атанасов . Той заедно с негови колеги от НФСБ разкритикува работата на община Пловдив за запазване на зелената система.  Бившият кмет на града каза, че според него..

публикувано на 18.03.19 в 13:38