Преговорите за бъдещето на парка в Кършияка започнаха

| обновено на 14.03.19 в 13:21

Започнаха преговорите между засегнатите страни от казуса за парка зад хотел „Санкт Петербург“. Собственикът на терена, протестиращите от инициативния комитет и представители на общинската администрация проведоха среща в общината, за да изяснят позициите си и да търсят решение. 

На излизане от общината Байрям Солак собственик на „Парадайс гардън резиденс”, която притежава близо 20-декаровия имот, заяви, че срещата е преминала нормално.

Адвокатът му Георги Маринов  каза, че са стигнали до компромисен вариант в полза и на обществения и на частния интерес.

Предстои собствениците  да представят няколко предложения. През годините цената на имота се е променяла многократно, но при необходимост ще се изготви оценка от вещо лице, каза Маринов. 

Междувременно от инициативния комитет „Да спасим парка зад хотел "Санкт Петербург“ уточниха, че на повторна среща в понеделник ще има повече конкретика за възможните варианти. 

Председателят на комитета Асен Костов настоява казусът да бъде решен във възможно най-кратки срокове. Тази неделя на митинг в парка той ще отчете пред гражданите направеното до момента. 


Още от категорията

10 коли на Коматевско шосе осъмнаха със спукани гуми

Щети по 12 леки автомобили разследва пловдивското Първо РУ.  На Коматевско шосе в събота сутринта десет паркирани в съседство коли осъмнали със спукани гуми. Същата сутрин друг автомобил на  ул. „Васил Ихчиев“ е бил залят с неустановена течност и с нарушено лаково покритие.  А в ранните часове на днешния ден, пред адрес в Куклен, лек автомобил..

публикувано на 27.05.19 в 13:30

Голямата победа на ГЕРБ в Пловдив е подкрепа и за местната власт

Много се радвам, че съм кмет на проевропейски град като Пловдив, заяви  Иван Тотев по повод изборните резултати и победата на ГЕРБ. По думите му резултата от изборите може да се разглежда като подкрепа  на пловдивчани  за това, което се случва в града.  „Имаме резултат, който е над средния резултат за страната и това нямаше как да се случи, ако..

публикувано на 27.05.19 в 12:28

Ограничения бавят трафика между Пловдив и Граф Игнатиево

Временно ограничение на пътя Пловдив – Карлово се въвеждат днес и утре в участъка между селата Труд и Граф Игнатиево. От МВР уточняват, че причината са строителни и ремонтни дейности на пътя, извършвани от Областното пътно управление.  Очаква се за времето от 10.00 ч. до 17.00 ч. днес и от 9.00 ч. до 17.00 ч. утре автомобилите да бъдат..

публикувано на 27.05.19 в 11:42

При 100 % обработени протоколи в Пловдив град ГЕРБ води с 35,29%

При 100 % обработени протоколи на всички 477 СИК в Пловдив град данните сочат значителна преднина на ГЕРБ . Изборният ден е преминал без сериозни нарушения, които да са уважени от членовете на комисията, отчете говорителят Гергана Костадинова. Ето данните за  гласувалите в Пловдив: ГЕРБ  35,29% БСП 25.99 % ВМРО 11,30%..

обновено на 27.05.19 в 11:38

ДПС изпревари "Демократична България" в Пловдив област

ГЕРБ води с близо 10 процента БСП при близо 84 процента обработени протоколи в Пловдив град . На трета и четвърта позиция са ВМРО и Демократична България с разлика от 4 процента. Последните данни от Централната избирателна комисия са от преди 9 часа. Разликата между  ГЕРБ и БСП в Пловдив област при обработени близо 94 процента..

обновено на 27.05.19 в 11:38