Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът ГЕРБ - СДС е добра новина за "Демократична България"

Решението на ГЕРБ и СДС да се явят заедно на евроизборите свидетелства за липсата на всякакви  принципи, коментира за Радио Пловдив Методи Андреев, който е бил депутат и от СДС, и от ГЕРБ.

Всъщност ГЕРБ си прибира вересиите от СДС, а СДС не е онова СДС, за което хората гласуваха. Тази коалиция показва, че СДС харесва модела Борисов и корупционния модел и отдавна не е онази принципна сила, която защитаваше демокрацията, евроатлантическата интеграция. България продължава да е най-бедната страна в ЕС, страна, която се оформя все повече и повече като Троянски кон на путинските интереси в Европа.

Методи Андреев препоръча СДС да направят промяна в устава си, която да даде възможност на лидерите на СДС да бъдат и членове на ГЕРБ. Така нещата ще са ясни и прозрачни, подчерта той.

Ексдепутатът уточни, че е напуснал и ГЕРБ, защото има принципи и не би могъл да бъда член на такава група, макар и в гражданската квота на ГЕРБ, която води антиевропейска и антинатовска политика. Защото Борисов води именно такава политика..

Подписването на споразумение между ГЕРБ и СДС за евровота има една единствена цел и това е борба за запазването на власт. Тази коалиция на ГЕРБ и СДС е добра новина за "Демократична България", защото успяха да се разграничат от СДС, каза още Андреев.

Той добави, че ГЕРБ и БСП е едно и също. Олигархията, която беше изградена от БСП в момента функционира с подкрепата на ГЕРБ. Идеята е, че този който спечели битката той ще получава комисионните, т.е. досега ги взима ГЕРБ, а отсега нататък иска да ги взима БСП.

Методи Андреев прогнозира, че се задават предсрочни парламентарни избори и според него всички десни партии трябва да се мотивират и да направят нов проект, който той нерече "Граждани за почтено управление". Ексдепутатът смята, че в този проект трябва да се постави като най-важна цел битка с държавната корупция, битка с монополите и олигархията, както и битка за връщането на България в лоното на демокрацията. Това е наложително, защото по време на управлението на ГЕРБ България е на път да бъде извадена от демократичния свят, добави в заключение Методи Андреев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35