Настояваме за законодателни промени, ще има още протести

Членове на Инициативния комитет от с. Труд, заедно с протестиращи от Нова Загора, Мездра и Димитровград, се срещнаха отново с омбудсмана Мая Манолова. 

От години жителите на 4-те селища имат проблеми с централите за производство на ток от биомаса, които периодично замърсяват околната среда.

Има много липси в българското законодателство, които пречат на контролните органи да си свършат адекватно работата. Затова заедно с омбудсмана ще настояваме за законодателни промени“, каза Галина Тошева от инициативния комитет в село Труд. 

Тя посочи, че жалбата им до европейските институции е допусната до разглеждане и очакват да бъде насрочено заседание на комисията в Брюксел, където да бъдат изслушани. 

Не сме се отказали от протестите. През последните месеци сме направили над 10 протести и нищо не се случва. Обмисляме и нови протести, но не сме решили кога“, заяви представителката на инициативния комитет в с. Труд. 

Цялото интервю на Неда Велкова с Галина Тошева можете да чуете в прикачения файл.
Още от категорията

За Ердоган бежанците са заложници, с които заплашва ЕС

Председателят на сирийската общност в Пловдив д-р Малек Насер не очаква бежанска вълна към ЕС и в частност към България, заради офанзивата на Турция в северна Сирия. Бежанска вълна би имало, ако се стигне до сблъсък между турската и сирийската армия, но това международната общност няма да го допусне, защото ще дестабилизира целия регион.  Д-р..

публикувано на 14.10.19 в 16:00
Александър Миланов

Общинското здравеопазване не е въпрос на сметки

Общинско здравеопазване, ориентирано не към печалбарството, а към нуждите на хората – за това се обявиха участниците в Осмия Национален конгрес на пациентските организации у нас, съобщи за предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив Александър Миланов, програмен мениджър на Националната пациентска организация, която е организатор на форума...

публикувано на 14.10.19 в 14:55

Идва нова икономическа криза, ще удари и България

Почти на 100% е сигурно, че идва нова икономическа криза. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Светозар Гледачев, финансов анализатор. Той смята, че в момента тя се задържа от САЩ, където Доналд Тръмп иска да спечели втори мандат. Той смята, че много показатели кризата вече е тук. По показатели все още в България кризата не се..

публикувано на 14.10.19 в 10:28

Трябва да се повиши стойността на медицинските дейности

В бюджетната прогноза на МС за следващата година са предвидени 270 милиона лева повече за болнична помощ. Тоест – обещаното от министър Ананиев на синдикатите, е по-малко от това, което МС е приел като бюджетна прогноза. Това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Стойчо Кацаров, председател на Център за защита правата в здравеопазването...

публикувано на 14.10.19 в 10:04

Действителността е абсурдна и абсурдите звучат като истини

Истерията с ромските семейства, които повярваха, че някой ще им вземе децата и ги прибраха от училище, е пример за ниско доверие на българските граждани в институциите и за неспособност  на самите институции да защитят гражданите, когато те са изплашени и уязвими.  Коментарът направи политологът доц.Борис Попиванов, според когото вината за паниката се..

публикувано на 11.10.19 в 16:43