Настояваме за законодателни промени, ще има още протести

Членове на Инициативния комитет от с. Труд, заедно с протестиращи от Нова Загора, Мездра и Димитровград, се срещнаха отново с омбудсмана Мая Манолова. 

От години жителите на 4-те селища имат проблеми с централите за производство на ток от биомаса, които периодично замърсяват околната среда.

Има много липси в българското законодателство, които пречат на контролните органи да си свършат адекватно работата. Затова заедно с омбудсмана ще настояваме за законодателни промени“, каза Галина Тошева от инициативния комитет в село Труд. 

Тя посочи, че жалбата им до европейските институции е допусната до разглеждане и очакват да бъде насрочено заседание на комисията в Брюксел, където да бъдат изслушани. 

Не сме се отказали от протестите. През последните месеци сме направили над 10 протести и нищо не се случва. Обмисляме и нови протести, но не сме решили кога“, заяви представителката на инициативния комитет в с. Труд. 

Цялото интервю на Неда Велкова с Галина Тошева можете да чуете в прикачения файл.
Още от категорията

Ислямска държава не е победена като идеология

Анализаторът Владимир Чуков коментира напрежението при входа на Ормузкия проток, който е един от най-натоварените маршрути на корабоплаването. Второ нападение срещу танкери, в рамките на един месец, предизвика предупреждение за опасност от военен конфликт. В предишното нападение, преди двайсетина дена, отново имаше обвинение към Иран...

публикувано на 14.06.19 в 17:13

МРРБ решава за ремонта на пътя Пещера - Батак

Очакваме насрочване на среща в МРРБ и на нея да бъдат обсъдени възможните варианти за ремонт на пътя в най - кратък срок. Това заяви пред Радио Пловдив управителят на Пазарджишка област Стефан Мирев по повод поредния протест на жители на Батак, Нова махала и Фотиново. Те настояват за спешен цялостен ремонт на 10-километровата пътна..

публикувано на 14.06.19 в 16:09

Борбата с пиратското тв съдържание е дълга и трудна

Като изключително закъсняла определи акцията на прокуратурата срещу кабелни оператори Христо Нихризов от Центъра по право на информационните и комуникационни технологии.  Престъпления против интелектуалната собственост и укриване на данъци в особено големи размери е установила прокуратурата при акцията си вчера  в пет кабелни оператора, които..

обновено на 14.06.19 в 16:02

Намаляването на партийната субсидия е политически акт

ГЕРБ не е в криза и скандалите около „апартаментгейт“ бяха пред очите на цялото общество. Не сме бягали от тях, опитахме се да ги решаваме с категорични средства, затова решението за намаляване на партийната субсидия не приемам, както твърди опозицията, че е кризисен пиар, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Не приемам и обвиненията, че..

публикувано на 14.06.19 в 10:47

Крачката от потенциален до действащ терорист е малка

Руслан Трад, журналист и анализатор коментира случая с 16 годишното момче, което се оказа във връзка с Ислямска държава. Той посочи, че още в самото начало е реагирал скептично, защото има разминаване с възможностите, какво представлява този случай. След това фактите сочат, че няколко пъти се сменя реалната версия. За съжаление коментарите в..

публикувано на 14.06.19 в 10:44