Войводиново протестира срещу ниските присъди на ромите - биячи

| обновено на 07.04.19 в 12:15

Жителите на Войводиново отново излизат на протест тази вечер– този път срещу условните присъди на двамата роми, пребили 33-годишния ефрейтор Валентин Димов. Братята Борис и Асен Пакетови се признаха за виновни за нанасянето на средна телесна повреда и сключиха споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда. 

Кметът на селото Димитър Тосев заяви, че не могат да променят окончателното решение на съда, но имат право на възмущение от него.

"Трябва да има по- високи наказания, които да действат превантивно на останалите. Очаквах по- високи присъди, защото наложените са несправедливи. Може би от нас не зависи нищо, но гражданска позиция по случая трябва да има“, каза пред Радио Пловдив Тосев.

На протеста, насрочен в 19 часа, кметът на Войводиново ще информира хората и за хода на делата в Административния съд срещу заповедите на събарянето на ромските къщи.
Още от категорията

От юни тръгва влак между Пловдив и Одрин

От 1 юни ще се открие жп-връзка между Пловдив и Одрин. На среща между Българските държавни железници и Държавните железници на Република Турция е било договорено откриването на жп-връзка между Пловдив и Одрин да стане от  юни. Това съобщи служител на турските железници, цитиран от местните медии.  По думите му Одрин приема..

публикувано на 22.05.19 в 21:41

Сигнал за бомба в автогара Юг

Сигнал за бомба опразни автогара Юг в Пловдив тази вечер. Веднага след обаждането са взети необходимите мерки. Полицаи са проверили помещенията и взривно устройство не е открито, съобщи пред Радио Пловдив директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. По думите му не се е стигнало до евакуация на хора от автогарата. Това не е първият..

публикувано на 22.05.19 в 21:16

Разкриват 300 работни места във Вагоноремотен завод-Карлово

Вагоноремонтният завод в Карлово вече e собственост на националната германска железопътна компания Deutsche Bahn. Сделката е финализирана, а в плановете на новия собственик влиза възстановяване на производството на товарни вагони и ремонт. З Кметът на Карлово Емил Кабаиванов обясни, че няколко фактора, са довели до голямата инвестиция..

публикувано на 22.05.19 в 16:38

СИК-овете в областта не са обучени за машинното гласуване

Няма гаранция, че всички представители на СИК в 17–ти Избирателен район Пловдив - област ще са добре обучени за работа с машините за гласуване, каза председателят на Районната комисия Дарина Тодорова.  По думите й от фирмата доставчик и от ЦИК са закъснели с процедурата  и не са се съобразили със спецификата на района -  17 общини, в които 145-те..

публикувано на 22.05.19 в 16:04

"Тракия икономическа зона" ще обучава свои кадри

Това ще се случва в специално изградената база на клъстера по проект на ОП „Иновации и конкурентоспособност“, съобщи Пламен Панчев, изпълнителен директор на "Тракия икономическа зона".  Той допълни, че приключи изпълнението на проект „ТРАКИА“ /Таргетно Развитие и Актуализация на Клъстерни Информационни Активи/ за оборудване на учебен център за..

публикувано на 22.05.19 в 12:50